Η Google ανακοίνωσε ότι διατίθεται στο κοινό η έκδοση beta του browser Chrome για Linux και Mac OS X. Όσον αφορά το λειτουργικό της Apple, η έκδοση beta είναι συμβατή με τις εκδόσεις 10.5 “Leopard” και 10.6 “Snow Leopard”, ενώ οι κάτοχοι συστημάτων από την προ-Intel εποχή δε θα μπορούν να την εγκαταστήσουν. Στα θετικά της έκδοσης για Mac συγκαταλέγεται το γεγονός ότι υποστηρίζονται τεχνολογίες του λειτουργικού, όπως το Keychain.

 

 

 

 

Το αρνητικό της έκδοσης για Mac OS X είναι ότι δεν υποστηρίζονται ακόμα οι επεκτάσεις του Chrome, καθώς και άλλα βασικά χαρακτηριστικά, όπως η διαχείριση bookmarks και cookies. Η Google λέει ότι σταδιακά θα προστεθούν όλα τα χαρακτηριστικά, αλλά αυτή τη στιγμή ρίχνει το βάρος της στη σταθερότητα του browser σε περιβάλλον Mac. Στην έκδοση για Linux τα πράγματα είναι καλύτερα, καθώς λειτουργούν κανονικά τα extensions που υπάρχουν και στα Windows.

 

 

 

Αν και απέχουν αρκετά ακόμα από τις τελικές εκδόσεις, οι beta για Linux και Mac είναι ένα σημαντικό βήμα στην πορεία του Chrome, καθώς διευρύνουν το κοινό του. Οι εν λόγω εκδόσεις είναι διαθέσιμες για download από εδώ [Mac OS X] και εδώ [Linux].

 

 

 

Πηγή: Digital Trends

http://e-pcmag.gr/node/62066Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

 • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

  Φεβρουάριος 2024
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  26272829  
 • Αρχεία

 • Ετικέτες

 • Αποποίηση ευθυνών

  Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.