Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιτρέψει εκ νέου από την 1η Ιουλίου την πώληση οπωροκηπευτικών στις ακανόνιστου σχήματος στις αγορές των χωρών-μελών της, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Συγκεκριμένα, οι αυριανές αλλαγές σημαίνουν ότι οι προδιαγραφές αυτές θα καταργηθούν για 26 προϊόντα: βερίκοκα, αγκινάρες, σπαράγγια, μελιτζάνες, αβοκάντο, νωπά φασόλια, λαχανάκια Βρυξελλών, καρότα, κουνουπίδια, κεράσια, κολοκυθάκια, αγγούρια, καλλιεργημένα μανιτάρια, σκόρδο, φουντούκια με κέλυφος, κεφαλωτά λάχανα, πράσα, πεπόνια, κρεμμύδια, μπιζέλια, δαμάσκηνα, σέλινα με ραβδώσεις, σπανάκια, καρύδια με κέλυφος, καρπούζια και ραδίκια witloof.

 

Εντούτοις, θα διατηρηθούν ειδικές προδιαγραφές εμπορίας για 10 προϊόντα τα οποία αντιπροσωπεύουν το 75% της αξίας των εμπορικών συναλλαγών της Ε.Ε.: μήλα, εσπεριδοειδή, ακτινίδια, μαρούλια, ροδάκινα και νεκταρίνια, αχλάδια, φράουλες, πιπεριές, επιτραπέζια σταφύλια και ντομάτες.

 

Σχολιάζοντας την απόφαση της Κομισιόν, η αρμόδια Επίτροπος σε θέματα Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Μαριάν Φίσερ Μπόελ, τόνισε ότι “με τις αλλαγές αυτές, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν από το ευρύτερο δυνατό φάσμα προϊόντων. Δεν είναι λογικό να απορρίπτονται πολύ καλά προϊόντα διότι δεν έχουν το σωστό μέγεθος και σχήμα”.

Ανακτήθηκε από: http://www.tanea.gr



Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Ιούνιος 2026
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.