▅ Οι πρωταγωνιστές. Από αριστερά, ο παραγωγός της ταινίας  Τομ Κρουζ,ο αστυνομικός ρεπόρτερ Μάριο Σπέτσι και ο Αμερικανός συγγραφέας νουάρ Ντάγκλας Πρέστον

Πρώτα, έγινε μπεστ σέλερ. Η ιστορία για το πώς ένας Αμερικάνος συγγραφέας βρέθηκε μπλεγμένος στην αστυνομική έρευνα για τον χειρότερο σίριαλ κίλερ της Ιταλίας πρόκειται τώρα να γίνει χολιγουντιανή ταινία. Παραγωγός της; Ο Τομ Κρουζ.

«Το Τέρας της Φλωρεντίας» των Ντάγκλας Πρέστον και Μάριο Σπέτσι αφηγείται το πώς ο Πρέστον, ένας επιτυχημένος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, ταξίδεψε στη Φλωρεντία και νοίκιασε μια ωραία παλιά έπαυλη στα περίχωρα της πόλης. Σχεδίαζε να γράψει ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που να εκτυλίσσεται στη Φλωρεντία κατά τη μεγάλη πλημμύρα του 1966. Συνειδητοποίησε ότι, για να είναι η αφήγησή του αληθοφανής, έπρεπε να καταλάβει πώς λειτουργεί η ιταλική αστυνομία και η δικαιοσύνη σε υποθέσεις φόνων. Ένας φίλος του τον έφερε σε επαφή με τον Σπέτσι, που εδώ και πάνω από 20 χρόνια είναι αστυνομικός ρεπόρτερ στην εφημερίδα της Τοσκάνης «Λα Νατσιόνε». Όταν ο Πρέστον είπε στον Σπέτσι ότι μένει στο Τζογκόλι, «τα φρύδια του Σπέτσι ανασηκώθηκαν».

Σκότωσε 16 ανθρώπους
Ο Σπέτσι είναι ο σπουδαιότερος ειδικός για το Τέρας της Φλωρεντίας, τον κατά συρροή δολοφόνο που, οπλισμένος με ένα πιστόλι Μπερέτα.22, έστηνε ενέδρες σε ζευγάρια που ερωτοτροπούσαν μέσα στα αυτοκίνητά τους σε ήσυχους δρόμους έξω από την πόλη. Από το 1968 ώς το 1985 σκότωσε 16 ανθρώπους και από τις γυναίκες έκοβε και έπαιρνε το αιδοίο- μια μακάβρια λεπτομέρεια που δανείστηκε ο Τόμας Χά ρις στο μυθιστόρημά του «Χάνιμπαλ». Ο Σπέτσι ήταν αυτός που επινόησε τον χαρακτηρισμό «Τέρας της Φλωρεντίας» και η έπαυλη που είχε νοικιάσει ο Πρέστον δέσποζε στον τόπο ενός από τα εγκλήματα του Τέρατος.

Η υπόθεση συνάρπασε τον Αμερικανό συγγραφέα. Τα εγκλήματα του τέρατος ουδέποτε εξιχνιάστηκαν. Ένας άνδρας που καταδικάστηκε και φυλακίστηκε γι΄ αυτά, απαλλάχθηκε στο εφετείο. Ο Πρέστον, όπως ο Σπέτσι, κατέληξε να πιστεύει ότι η αστυνομία δεν είχε κάνει καλά τη δουλειά της και ο συγγραφέας και ο δημοσιογράφος άρχισαν έρευνες.

Έτσι προκάλεσαν την οργή των αστυνομικών που είχαν ερευνήσει την υπόθεση. Προσήγαγαν τον Πρέστον για ανάκριση και έριξαν τον Σπέτσι στη φυλακή διεξάγοντας εις βάρος του έρευνα για παρακώληση αστυνομικής έρευνας- και επίσης με την υποψία ότι το Τέρας ήταν αυτός. Τρεις εβδομάδες αργότερα αποφυλακίστηκε, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο χαρακτήρισε τη φυλάκισή του «παράνομη και αβάσιμη».

Όμως προειδοποίησαν τον Πρέστον ότι μπορεί να συλληφθεί πάλι αν πατήσει ξανά το πόδι του στην Ιταλία και αυτός έφυγε από τη χώρα.

Ο Τομ Κρουζ ενθουσιάστηκε από το βιβλίο «Το Τέρας της Φλωρεντίας». Όταν συνάντησε τον Σπέτσι στην ιταλική πρεμιέρα της ταινίας «Βαλκυρία», τον Ιανουάριο στη Ρώμη, του είπε ότι ο χαρακτήρας του θα είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας. «Ο Τομ είπε ότι δεν ενδιαφέρονται να κάνουν άλλη μια ταινία για έναν σίριαλ κίλερ, όμως τους έχει γοητεύσει η ιστορία για το πώς δύο συγγραφείς μπλέχτηκαν στην έρευνα και υπέστησαν συνέπειες», λέει ο Σπέτσι.

Ο φόνος, το μέντιουμ και οι μασονικές τελετές

ΤΟ 2002, ο Μικέλε Τζουτάρι, ο τελευταίος ντετέκτιβ που ηγήθηκε έρευνας για τους φόνους που αποδίδονται στο Τέρας, προχώρησε στην εκταφή της σορού του Φρανσέσκο Ναρντούτσι, ενός γιατρού από την Περούτζια που είχε πνιγεί το 1985 στη λίμνη Τραζιμένο. Με βάση τα λεγόμενα του μέντιουμ Γκαμπριέλα Καρλίτσι, ο εισαγγελέας της Περούτζια Τζουλιάνο Μινίνι έπεισε τον Τζουτάρι ότι ο Ναρντούτσι δεν είχε αυτοκτονήσει, αλλά είχε φονευθεί από εξέχοντες Φλωρεντινούς επειδή, όπως και ο ίδιος ο Ναρντούτσι, μετείχαν σε μασονικές τελετουργίες οι οποίες σχετίζονταν με τους φόνους του Τέρατος.

Ο Σπέτσι έκανε σαφές ότι θεωρούσε πως όλα τα περί Ναρντούτσι ήταν μπουρδολογίες. Και όταν υποστήριξε, μαζί με τον Πρέστον, πως αν η αστυνομία είχε συνεχίσει τις έρευνες που εγκατέλειψε, θα είχε βρει τον αληθινό δολοφόνο, ο Μινίνι τους έβαλε στόχο.

Ο Πρέστον δεν κινδυνεύει στις ΗΠΑ, όμως η δίωξη του Σπέτσι από τους Μινίνι και Τζουτάρι συνεχίζεται. «Με κατηγορούν ότι είμαι ο εγκέφαλος ή ο υποκινητής του φόνου του Ναρντούτσι», λέει ανήσυχος ο δημοσιογράφος. «Τώρα μού έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τον φόνο, για σύσταση συμμορίας για συγκάλυψη εγκλήματος, για παρακώλυση της δικαιοσύνης με ψευδορκία, για συκοφαντική δυσφήμηση. Ό,τι και να κάνω, ο Μινίνι με κατηγορεί και για ένα νέο έγκλημα».

 

Ανακτήθηκε από: http://www.tanea.gr



Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Μάρτιος 2026
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.