ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ των Δημοτικών Σχολείων της Βρετανίας θα διδάσκονται προαιρετικά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ή τη βικτωριανή εποχή, αλλά θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκμάθηση τρόπων χειρισμού σύγχρονων ιστότοπων του Διαδικτύου, όπως της Wikipedia, σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και ηλεκτρονικής επικοινωνίας, όπως το Twitter, και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση σύμφωνα με νέες προτάσεις για αναμόρφωση της διδακτέας ύλης.

Η αναθεώρηση προβλέπει την αφαίρεση εκατοντάδων ονομασιών σε ιστορικές, γεωγραφικές κι επιστημονικές γνώσεις, που οι μαθητές θα πρέπει ν’ αποκτήσουν μέχρι 11 ετών. Η διαμόρφωση των προτάσεων είναι έργο του σερ Τζιμ Ρόουζ, στον οποίο έχει ανατεθεί από τη βρετανική κυβέρνηση κι η επεξεργασία του νέου προγράμματος.

Ορισμένα σημεία των νέων προτάσεων εστιάζονται:

* στη γνώση μπλογκ, podcast και της ικανότητας άνετου χειρισμού του πληκτρολογίου

* στην εκμάθηση ιεραρχικής χρονολόγησης συγκεκριμένων γεγονότων. Το σχολείο θα επιλέγει δύο βασικές περιόδους της βρετανικής Ιστορίας, οι οποίες και θα διδάσκονται.

Το νέο σύστημα θα ασχολείται και με κοινωνικά ζητήματα της ζωής των παιδιών, όπως τα φαινόμενα εκφοβισμού, οι σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους και οι πιέσεις από συνομηλίκους.

Εκπρόσωπος του βρετανικού υπ. Παιδείας σχολίασε τις νέες προτάσεις αναφέροντας πως στη διδακτέα ύλη του Δημοτικού θα διδάσκονται σημαντικές ιστορικές περίοδοι, όπως η ρωμαϊκή, των Τιδόρ κ.ά. και οι μαθητές θα μάθουν να τις συσχετίζουν με σημαντικά γεγονότα στον υπόλοιπο κόσμο.

 

(Πηγή: «Γκάρντιαν») ΟΛ.Κ.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 28/03/2009



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.