Φινλανδοί γιατροί κατασκεύασαν προσθετικό δάχτυλο, το οποίο έχει ενσωματωμένο USB stick για ασθενή που εργάζεται ως προγραμματιστής

Τυχερός μέσα στην ατυχία του, εκκεντρικός ή απλώς πολύ πρακτικός άνθρωπος; Το βέβαιο είναι ότι ο Φινλανδός προγραμματιστής Jerry Jalava είναι ο πρώτος άνθρωπος που έχει ενσωματωμένο στο (προσθετικό) δάχτυλό του ένα φλασάκι USB με χωρητικότητα 2GB.

Την ιδέα είχε ένας από τους γιατρούς που τον περιέθαλψαν μετά τον τραυματισμό του σε τροχαίο πέρυσι το καλοκαίρι, εξαιτίας του οποίου έχασε ένα τμήμα του παράμεσου δακτύλου του αριστερού χεριού του. Οταν ο γιατρός έμαθε ποιο είναι το επάγγελμά του, του πρότεινε -μεταξύ αστείου και σοβαρού- αντί για μια κοινή πρόθεση δακτύλου, να του τοποθετήσει στο ακρωτηριασμένο δάχτυλο μια πρόθεση ειδικά κατασκευασμένη, ώστε να έχει ενσωματωμένο και ένα USB memory stick, για να το έχει πάντοτε «επάνω του», όποτε το χρειάζεται στη δουλειά του. Και ο Jerry δέχτηκε αμέσως!

Η πρόθεση μοιάζει με πραγματικό δάχτυλο, αλλά είναι φτιαγμένη από σιλικόνη και είναι αποσπώμενη. Οπως περιγράφει ο ίδιος ο Jerry στο blog του, όταν θέλει να χρησιμοποιήσει το φλασάκι, απλώς βγάζει την πρόθεση, τοποθετεί το USB ακροφύσιο στην αντίστοιχη θύρα του υπολογιστή και το αφήνει εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταφοράς ή της αποθήκευσης των δεδομένων.

Και μάλιστα, ως γνήσιος κομπιουτεράς, σκέφτεται ήδη πώς θα βελτιώσει το «μνημονικό» δάχτυλό του, προσθέτοντάς του μνήμη και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης μέσω ετικέτας RFID.

 

Ανακτήθηκε από: http://www.enet.gr



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.