ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1942 και αριθμεί περίπου 3.000 εγγεγραμμένους φοιτητές.

Τα μαθήματα των βασικών επιστημών γίνονται στα αμφιθέατρα και στις αίθουσες διδασκαλίας στα αντίστοιχα Εργαστήρια Ιατρικής, ενώ τα κλινικά μαθήματα διεξάγονται στις πανεπιστημιακές κλινικές στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Κεντρικό και Παπανικολάου.

 

Κατά τα λοιπά, η Ιατρική Σχολή αποτελείται από 9 τομείς:

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Ανατομίας και Παθολογικής Ανατομικής. Φυσιολογίας και Φαρμακολογίας. Βιολογικών Επιστημών και Προληπτικής Ιατρικής. Ακτινολογίας – Ιατρικής Φυσικής και Πληροφορικής. Αισθητηρίων Οργάνων (Οφθαλμολογίας και Ωτορινολαρυγγολογίας). Υγείας του Παιδιού (Παιδιατρικής και Χειρουργικής Παίδων). Νευροεπιστημών (Νευρολογίας, Ψυχιατρικής, Νευροχειρουργικής). Χειρουργικής. Εσωτερικής Παθολογίας.

 

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Οι φοιτητές εκπαιδεύονται στη φροντίδα των δοντιών, των ιστών που τα περιβάλλουν, ολόκληρης της στοματικής κοιλότητας κ.λπ. Παράλληλα, μαθαίνουν να εφαρμόζουν προληπτική ή θεραπευτική αγωγή. Κατά τα λοιπά, η σχολή χωρίζεται σε τέσσερις τομείς: Παθολογίας και Χειρουργικής Στόματος. Προσθετικής. Ορθοδοντικής και Περιοδοντολογίας. Παθολογίας και Θεραπευτικής των Οδοντικών Ιστών.

 

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε οικοδομική έκταση, ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και ερευνητική δραστηριότητα. Ιδρύθηκε το 1955, ενώ το πρώτο τμήμα που λειτούργησε είναι αυτό των Πολιτικών Μηχανικών. Ενα χρόνο αργότερα, ακολούθησε των Αρχιτεκτόνων και στη συνέχεια προστέθηκαν τα υπόλοιπα τμήματα .

 

Τα 7 τμήματα που απαρτίζουν την Πολυτεχνική Σχολή είναι τα εξής:

  • Πολιτικών Μηχανικών
  • Αρχιτεκτόνων
  • Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών
  • Μηχανολόγων Μηχανικών
  • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & H/Y
  • Χημικών Μηχανικών
  • Γενικό Τμήμα Πολυτεχνικής.
  • Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης

Κάθε Τμήμα της Σχολής χορηγεί ιδιαίτερο πτυχίο (εκτός του Γενικού Τμήματος) και ειδικά διπλώματα μεταπτυχιακών σπουδών, καθώς και διδακτορικά διπλώματα. Περισσότερα στοιχεία για ορισμένα τμήματα:

 

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών: Τα μαθήματα κορμού καλύπτουν τα 7 πρώτα εξάμηνα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και μέρος του 8ου εξαμήνου. Η ειδίκευση, η οποία αρχίζει στο 8ο εξάμηνο, συνεχίζεται στο 9ο και 10ο εξάμηνο με παρακολούθηση μαθημάτων και ολοκληρώνεται στο 10ο εξάμηνο με την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας στον τομέα ειδίκευσης που επιλέγει κάθε φοιτητής. Είναι ωστόσο δυνατόν ο φοιτητής να επιλέξει και να εκπονήσει διατομεακού τύπου διπλωματική εργασία με τη συνεργασία διδασκόντων από διαφορετικούς τομείς του Τμήματος.

 

Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών: Το δεύτερο σε σειρά αρχαιότητας Τμήμα της Πολυτεχικής Σχολής ιδρύθηκε μόλις ένα χρόνο μετά την ίδρυση της Σχολής και χωρίζεται σε 5 Τομείς: Τομέας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και Εικαστικών Τεχνών. Τομέας Αρχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασμού. Τομέας Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Τομέας Ιστορίας Αρχιτεκτονικής, Ιστορίας Τέχνης, Αρχιτεκτονικής Μορφολογίας και Αναστήλωσης. Τομέας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας

 

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών: Ιδρύθηκε το 1983 και χωρίζεται σε 3 Τομείς: Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας. Τομέας Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών. Τομέας Τηλεπικοινωνιών.

 

Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης: Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης ιδρύθηκε το 2004 και έχει έδρα τη Βέροια. Αριθμεί 500 φοιτητές, 40 διδάσκοντες, 10 επίκουρους και 10 διοικητικούς. Ειδικότερα, το τμήμα χωρίζεται σε 4 τομείς: Χωροταξικού – Πολεοδομικού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού. Οικονομικο-κοινωνικής Προσέγγισης και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Μεθοδολογικής, Τεχνογνωστικής και Γεωγραφικής Ανάλυσης. Διαχείρισης Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

 

ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Η Σχολή Καλών Τεχνών ιδρύθηκε το 1984 με ταυτόχρονη σύσταση τριών Τμημάτων (Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Μουσικών Σπουδών και Θεάτρου). Επισημαίνεται ότι στη σχολή έχει συμπεριληφθεί και το τμήμα Κινηματογράφου για το οποίο ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες.

 

ΤΜΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Το πρόγραμμα, είναι δομημένο σε τρεις κύκλους σπουδών και έχει στόχο να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια για την άρτια καλλιτεχνική, επιστημονική και επαγγελματική τους κατάρτιση, ώστε να καλλιεργείται και να προάγεται η τέχνη του κινηματογράφου σε συνάφεια με τις καλές τέχνες.

 

Το πρόγραμμα είναι διαρθρωμένο με σκοπό την ανάπτυξη των εξής οκτώ (8) κατευθύνσεων: Σκηνοθεσία, Σενάριο, Διεύθυνση Παραγωγής, Διεύθυνση Φωτογραφίας, Μοντάζ, Σκηνογραφία-Ενδυματολογία, Ήχος, Θεωρία Κινηματογράφου και Τεχνών Εικόνας και Ήχου.

 

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Η Παιδαγωγική Σχολή απαρτίζεται από δύο Τμήματα τα οποία λειτούργησαν το 1984 και 1986 αντίστοιχα. Πρόκειται για το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (πρώην Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών) και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης.

 

Στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης λειτουργούν τέσσερις τομείς (Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής, Γλώσσας και Ιστορίας, Αισθητικής Παιδείας).

 

Το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατευθύνσεις: Παιδαγωγικής και Κοινωνικού Αποκλεισμού. Θετικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών. Κοινωνικών και Πολιτισμικών Σπουδών.

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Εκτός από τις δώδεκα σχολές που λειτουργούν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, υπάρχουν ακόμη τέσσερα ανεξάρτητα τμήματα που δεν εντάσσονται σε σχολές.

 

Τμήμα Φαρμακευτικής: Αποτελείται από τρεις Τομείς: Τομέα Φαρμακευτικής Χημείας. Σε αυτόν είναι ενταγμένο το Εργαστήριο «Φαρμακευτικής Χημείας». Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας. Σε αυτόν είναι ενταγμένα τα Εργαστήρια: α) «Φαρμακοτεχνικό και Ελέγχου Φαρμάκων», και β) Φαρμακευτικής Ανάλυσης. Τομέα Φαρμακογνωσίας-Φαρμακολογίας. Σε αυτόν είναι ενταγμένα τα Εργαστήρια: α) «Φαρμακογνωσίας» και β) «Φαρμακολογίας».

 

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ): Ιδρύθηκε το 1982 και διαρθρώνεται σε πέντε επιμέρους τομείς: Φυσικής Δραστηριότητας και Αναψυχής. Αγωνιστικών Αθλημάτων. Ανθρωπιστικών Σπουδών στη Φυσική Αγωγή. Βιολογίας της Άσκησης. Ιατρικής της Άθλησης.

 

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών: Το ΤΕΦΑΑ Σερρών ιδρύθηκε το 1985 ως παράρτημα του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Από το 1996 λειτουργεί σαν ανεξάρτητο Τμήμα του Α.Π.Θ., το οποίο χορηγεί ιδιαίτερο πτυχίο και διδακτορικό δίπλωμα.

 

Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης: Για την απόκτηση του πτυχίου οι φοιτητές πρέπει να παρακολουθήσουν και να εξεταστούν σε 62 υποχρεωτικά μαθήματα και 4 κατ επιλογήν υποχρεωτικά (2 του χειμερινού και 2 του εαρινού εξαμήνου). Πρέπει επίσης να καταθέσουν στο τέλος του 8ου εξαμήνου πτυχιακή εργασία. Αναφορικά με τα κατ επιλογήν υποχρεωτικά μαθήματα, προσφέρονται συνολικά 8 μαθήματα στο χειμερινό και 4 στο εαρινό εξάμηνο. Επίσης, από τις τρεις προσφερόμενες ξένες γλώσσες οι φοιτητές υποχρεούνται να επιλέξουν τις δύο. Οι φοιτητές που θα θελήσουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους να αλλάξουν ξένη γλώσσα υποχρεούνται να παρακολουθήσουν και να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα της ξένης γλώσσας που θα επιλέξουν (από το Α εξάμηνο μέχρι και το Η).

 

61 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

 

Τη φετινή ακαδημαϊκή περίοδο σε όλες τις σχολές και όλα τα τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λειτουργούν 61 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών με ειδικεύσεις που ξεπερνούν τις 150. Παρουσιάζουμε τους τίτλους τους ανά τμήμα.

 

ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (3): Διατμηματικό ΠΜΣ συνεργαζόμενο με τα Τμήματα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ με ειδικεύσεις: Γλωσσική Επικοινωνία, Νέα Ελληνικά ως δεύτερη ξένη Γλώσσα, Φιλολογία με ειδικεύσεις: Κλασική Φιλολογία, Μεσαιωνική και Νέα Ελληνική Φιλολογία, Γλωσσολογία. Νεοελληνικές Σπουδές και Πολιτισμός (με τα ξενόγλωσσα τμήματα του ΑΠΘ και το Φιλολογίας Κρήτης) στις κατευθύνσεις: Νεοελληνική Λογοτεχνία και Πολιτισμός και Βιβλιολογία Συγκριτική Γραμματολογία, θεωρία της Λογοτεχνίας και Μεταφραστικές Σπουδές.

 

ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (1): ΠΜΣ α) Ιστορίας (ειδικεύσεις: Αρχαία Ιστορία, Βυζαντινή και Μεσαιωνική Ιστορία, Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία, Ιστορία Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογία, Λαογραφία-Κοινωνική Ανθρωπολογία), β) Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης (ειδικεύσεις: Προϊστορική, Κλασική, Βυζαντινή Αρχαιολογία, Ιστορία της Τέχνης, Ιστορία του Ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος).

 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ (3): Φιλοσοφία (ειδικεύσεις: Ιστορία της Φιλοσοφίας, Συστηματική Φιλοσοφία), Παιδαγωγική και Ειδίκευση Εκπαιδευτικών και Σχολικών Ψυχολόγων στην Παιδαγωγική της Ισότητας των Φύλων.

 

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (1): Ψυχολογία (ειδικεύσεις: Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία, Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων, Σχολική και Εξελικτική Ψυχολογία, Γνωστική Ψυχολογία και Νευροψυχολογία).

 

ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (3): Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία (ειδικεύσεις: Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία, Αγγλική και Αμερικανική Λογοτεχνία και Πολιτισμός), Σπουδές Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού (συνεργαζόμενο με τα υπόλοιπα ξενόγλωσσα τμήματα), Διερμηνεία και Μετάφραση (συνεργαζόμενο με τα υπόλοιπα ξενόγλωσσα τμήματα).

 

ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (1): Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία (τομείς: Λογοτεχνία, Διδακτική των Γλωσσών και Γλωσσική Επικοινωνία).

 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (1): Γλώσσα και Πολιτισμός στον Γερμανόφωνο χώρο.

 

ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (2): Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης (συνεργαζόμενο με τα τμήματα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις κατευθύνσεις: Ψυχοπαιδαγωγικές συνιστώσες των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών, Ψυχοπαιδαγωγικές συνιστώσες της πολυπολιτισμικότητας), Διδακτικές της πολυγλωσσίας και γλωσσικές πολιτικές-Διάδοση των γλωσσών και πολιτισμών σε πολύγλωσσα περιβάλλοντα (συνεργαζόμενο με το Universite du Maine της Γαλλίας).

 

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (1): Επιστήμες της Αγωγής (ειδικεύσεις: Εκπαίδευση και Κοινωνικός Αποκλεισμός, Διδακτική των Θετικών Επιστημών, Διδακτική των Κοινωνικών Επιστημών).

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (1): Δημοσιογραφία και Πολιτισμός (ειδικεύσεις: Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα Επικοινωνίας, Επικοινωνία και Πολιτισμός).

 

ΘΕΑΤΡΟΥ (1): Η Θεατρική Παράσταση: Ιστορία, Θεωρία και Πρακτική (ειδικεύσεις: Παραστασιολογία-Δραματολογία, Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία-Ενδυματολογία, Υποκριτική, Παιδαγωγική του Θεάτρου).

 

ΤΕΦΑΑ (3): Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία (ειδικεύσεις: Σχολική Φυσική Αγωγή, Προπονητική Ομαδικών Αθλημάτων, Άσκηση και Υγεία, Φυσική Δραστηριότητα για Ειδικούς Πληθυσμούς), Κινησιολογία , Φυσική Δραστηριότητα και Ποιότητα Ζωής.

 

ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ (1): Θεολογία (ειδικεύσεις: Ερμηνευτική Θεολογία, Ιστορική Θεολογία, Συστηματική Θεολογία, Πρακτική Θεολογία, Οικουμενική Θεολογία).

 

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ(1): Ποιμαντική και Κοινωνική Θεολογία (ειδικεύσεις: Αγία Γραφή και Πατερική Γραμματεία, Ιστορία της Εκκλησίας και Δογματική Θεολογία, Κανονικό Δίκαιο και Ποιμαντική, Λειτουργική-Χριστιανική Αρχαιολογία και Τέχνη).

 

ΝΟΜΙΚΗΣ (1): Νομική Επιστήμη (ειδικεύσεις: Αστικό – Αστικό Δικονομικό και Εργατικό Δίκαιο, Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες, Διεθνείς Σπουδές, Εμπορικό και Οικονομικό Δίκαιο, Ιστορία – Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία του Δικαίου, Ποινικές και Εγκληματολογικές Επιστήμες.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (1): Πολιτικές Επιστήμες (ειδικεύσεις: Πολιτική Θεωρία και Φιλοσοφία, Πολιτική Ανάλυση).

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (1): Διοίκηση και Οικονομία (ειδικεύσεις: Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διοίκηση Υπηρεσιών, Διεθνή και Ευρωπαϊκά Οικονομικά, Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη).

 

ΙΑΤΡΙΚΗΣ (2): Ιατρική Πληροφορική (συνεργαζόμενο με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ στις εξής ειδικεύσεις: Διαχείριση Ιατρικής Πληροφορίας, Βιοϊατρική Τεχνολογία, Ιατρική Τηλεματική), Ιατρική Εξερευνητική Μεθοδολογία (ειδικεύσεις: Βασικές Επιστήμες, Εργαστηριακή Ιατρική, Παθολογία, Χειρουργική, Κοινωνική Ιατρική-Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, Υγεία του Παιδιού, Ψυχική Υγεία).

 

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ (2): Οδοντιατρική (ειδικεύσεις: Ακίνητη Προσθετική – Προσθετική Εμφυτευματολογία, Κινητική Προσθετική και Προσθετική Εμφυτευματολογία, Ενδοδοντολογία, Οδοντοφατνιακή Χειρουργική -Χειρουργική Εμφυτευματολογία – Ακτινολογία, Στοματογναθοπροσωπική Χειρουργική, Οδοντική Χειρουργική, Περιοδοντολογία – Βιολογία Εμφυτευμάτων, Στοματολογία, Προληπτική και Κοινωνική Οδοντιατρική, Οδοντιατρικά Βιοϋλικά, Παιδοδοντιατρική, Ορθοδοντική.

 

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ (1): Φαρμακευτική (ειδικεύσεις: Φαρμακοχημεία-Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Ενώσεων, Φαρμακευτική Τεχνολογία, Φαρμακευτική Βιοτεχνολογία – Μοριακή Διαγνωστική, Φαρμακολογία και Θεραπευτική, Φαρμακογνωσία-Φυτικά Φαρμακευτικά Προϊόντα).

 

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ (1): Κτηνιατρική (ειδικεύσεις: Κλινικές Επιστήμες, Υγιεινή και Τεχνολογία Τροφίμων, Εκτροφή και Παθολογία των Παραγωγικών Ζώων, Προληπτική Κτηνιατρική).

 

ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ (1): Αειφορική Γεωργία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων (ειδικεύσεις: Αγροτική Οικονομία, Γενετική Βελτίωση Φυτών-Αγροκομία και Ζιζανιολογία, Επιστήμη Οπωροκηπευτικών, Γεωργική Μηχανική και Υδατικοί Πόροι, Εδαφολογία και Διαχείριση Εδαφικών Πόρων, Επιστήμη Ζωικής Παραγωγής, Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων, Επιστήμη Φυτοπροστασίας, Αειφορική Γεωργική Ανάπτυξη, Οικολογία και Αειφορική Διαχείριση Οικοσυστημάτων, Οινολογία-Αμπελουργία).

 

ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (1): Δασολογία και Φυσικό Περιβάλλον (ειδικεύσεις: Δασική Παραγωγή-Προστασία Δασών/Φυσικού Περιβάλλοντος, Λιβαδοπονία και Άγρια Πανίδα-Ιχθυοπονία Γλυκέων Υδάτων, Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φυσικών Πόρων, Δασοτεχνικά και Υδρονομικά Έργα, Συγκομιδή και Τεχνολογία Δασικών Προϊόντων, Αειφορική Διαχείριση και Αξιοποίηση Φυσικού Περιβάλλοντος).

 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (1): Μαθηματικά (ειδικεύσεις: Θεωρητικά Μαθηματικά, Στατιστική και Μοντελοποίηση, Θεωρητική Πληροφορική και Θεωρία Συστημάτων και Ελέγχου).

 

ΦΥΣΙΚΗΣ (5): Φυσική Περιβάλλοντος, Φυσική και Τεχνολογία Υλικών, Υπολογιστική Φυσική, Ηλεκτρονική Φυσική (Ραδιοηλεκτρολογία), Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογία (συνεργαζόμενο με τα τμήματα Μαθηματικών, Χημείας, Βιολογίας του ΑΠΘ).

 

ΧΗΜΕΙΑΣ (1): Χημεία (ειδικεύσεις: Ανόργανη Χημεία, Κβαντική και Υπολογιστική Χημεία, Βιοχημεία, Οργανική Χημεία, Προχωρημένη Χημική Ανάλυση, Χημεία Περιβάλλοντος, Φυσική Χημεία Υλικών και Ηλεκτροχημεία, Χημική Τεχνολογία, Χημεία και Τεχνολογία Πολυμερών, Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων.

 

ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ (4): Βιολογία (ειδικεύσεις: Εφαρμοσμένη Γενετική και Βιοτεχνολογία, Περιβαλλοντική Βιολογία, Υδροβιολογία και Υδατοκαλλιέργειες), Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και Αειφορική Εκμετάλλευση Αυτοφυών Φυτών, Οικολογική Ποιότητα και Διαχείριση Υδάτων σε επίπεδο Λεκάνης Απορροής, Οικολογικός Σχεδιασμός-Βιώσιμη Ανάπτυξη και Διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών.

 

ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ (2): Γεωλογία και Γεωπεριβάλλον (ειδικεύσεις: Τεκτονική και Στρωματογραφία, Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωλογία, Ορυκτοί Πόροι και Περιβάλλον, Γεωφυσική, Πετρολογία-Γεωχημεία, Γεωγραφία και Περιβάλλον, Μετεωρολογία και Κλιματολογία και Ατμοσφαιρικό Περιβάλλον.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (2): Πληροφορική (ειδικεύσεις: Ψηφιακά Μέσα, Επικοινωνιακά Συστήματα και Τεχνολογίες, Πληροφοριακά Συστήματα, Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, Πληροφορική και Διοίκηση.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (2): Δικτυακή Υπολογιστική επικεντρωμένη σε εφαρμογές ηλεκτρονικού επιχειρείν (συνεργαζόμενο με τα πανεπιστήμια Ρέντιγκ Αγγλίας, Κάρλος ΙΙΙ Ισπανίας, Τρίνιτι Κόλετζ Ιρλανδίας), Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών (συνεργαζόμενο με τα τμήματα Ιατρικής, Ψυχολογίας, Γενικό, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Μακεδονίας, Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων Θεσσαλίας, ).

 

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (4): Σχεδιασμός, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών (συνεργαζόμενο με το Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών), Αντισεισμικός Σχεδιασμός Τεχνικών Έργων, Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη, Διοίκηση και Διαχείριση Τεχνικών Έργων.

 

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (3): Αρχιτεκτονική Τοπίου (συνεργαζόμενο με το Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ), Μουσειολογία (συνεργαζόμενο με τα τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ), Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού (συνεργαζόμενο με άλλα τμήματα της Πολυτεχνικής του ΑΠΘ στις ειδικεύσεις: Προστασία-Συντήρηση και Αποκατάσταση Αρχιτεκτονικών Μνημείων, Προστασία-Συντήρηση και Αποκατάσταση Έργων Τέχνης και Μηχανισμών).

 

ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (2): Τεχνικές και Μέθοδοι στην Ανάλυση, Σχεδιασμό και Διαχείριση του Χώρου (ειδικεύσεις: Κτηματολόγιο και Διαχείριση Χωρικών Δεδομένων, Χαρτογραφική Παραγωγή και Γεωγραφική Ανάλυση, Οργάνωση και Διαχείριση Πόρων και Έργων Ανάπτυξης), Γεωπληροφορική (ειδικεύσεις: Τοπογραφικές Εφαρμογές Υψηλής Ακρίβειας, Σύγχρονες Γαιωδαιτικές Εφαρμογές, Διαχείριση Φωτογραμμετρικής Παραγωγής και Τηλεπισκόπισης σε Περιβάλλον ΣΓΠ, Υδατικοί Πόροι).

 

ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (1): Διεργασίες και Τεχνολογία Προηγμένων Υλικών (συνεργαζόμενο με τα τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Γενικό της Πολυτεχνικής του ΑΠΘ).

Ανακτήθηκε από: http://www.ethnos.gr



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.