Κάποιος κρά-ζει πολύ τα βράδια στον ΣΚΑΪ. Τολμηρό στην ακραία του μορφή, το πάπετ καμπαρέ, είδος κουκλοθέατρου στο οποίο βασίζεται το «Κρα», μπορεί να προκαλέσει τόσο το γέλιο όσο και το δάκρυ.

Κούκλες... μαξιλάρι ασφαλείας στη σάτιρα

 

«Η κούκλα ως εργαλείο σάτιρας έχει το καλό πως λειτουργεί σαν μαξιλαράκι ασφαλείας. Μπορεί τα χτυπήματα να είναι σκληρά, αλλά μπορεί κάποιος να αισθάνεται πως η σάτιρα τον παίρνει… ξώφαλτσα», μας λέει ο Φαίδωνας Σοφιανός, της γνωστής οικογενείας. Αυτή την ξώφαλτση σατιρική σφαλιάρα ένιωσαν ουκ ολίγοι το τελευταίο διάστημα, όσοι δηλαδή έπεσαν στα χέρια του «Κρα».

Κούκλες... μαξιλάρι ασφαλείας στη σάτιρα

 

Πίσω από τον Ρούχλα που είναι… «Λα», τον αυθεντικό «κουλ τύπο» των παιδικών μας χρόνων και πίσω από τις αθυρόστομες κούκλες του «Κρα» βρίσκονται οι ίδιοι άνθρωποι. Οι περίτεχνες κούκλες της οικογένειας Σοφιανού, παίζουν και τραγουδούν στην ελληνική τηλεόραση ήδη από το 1980. Ενα οικογενειακό χόμπι με γερμανικές αναφορές μετεξελίσσεται σε ένα νέο είδος για τα τηλεοπτικά δεδομένα της χώρας μας.

 

Σήμερα οι κούκλες, ενήλικες πια, έχουν περάσει στη νέα εποχή της πληροφορίας και κάνουν μια… δεύτερη καριέρα στο Διαδίκτυο. Το βουβό επεισόδιο του «Κρα» μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου ανέβηκε στο YouTube και «μοιράστηκε» παντού.

 

Πίσω από τις κάμερες
Το… «μαρτύριο» των γυρισμάτων ξεκινά καθημερινά στις 3 το πρωί. Τότε έρχονται τα πρώτα σενάρια, αφού δηλαδή οι σεναριογράφοι έχουν συλλέξει ειδήσεις ακόμη και από τα βραδινά τοκ σόου. Από τις 5 έως τις 8 το πρωί ορίζονται τα σκηνικά και τα κοστούμια που θα φορέσουν οι κούκλες.

 

Αργότερα καταφτάνουν οι ηθοποιοί, ηχογραφούνται οι φωνές και ξεκινούν τα γυρίσματα που ολοκληρώνονται στις 5 το απόγευμα. Δύο με τρία άτομα μπορεί να κινούν μια κούκλα. Μετά ξεκινά το μοντάζ που γίνεται σε δύο φάσεις και η εκπομπή παραδίδεται στο κανάλι γύρω στις 10… Το σενάριο, η σκηνοθεσία και η παραγωγή ανήκει στους Φαίδωνα και Ηβη Σοφιανού.

 

Τα κείμενα μεταξύ άλλων υπογράφουν οι Πέτρος Κουμπλής και Κώστας Παπαγεωργίου, ενώ ο Μιχάλης Μητρούσης και άλλοι ηθοποιοί δανείζουν τις φωνές τους.

Ανακτήθηκε από: http://www.tovima.gr



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Μάρτιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.