Η αγορά ενός εκτυπωτή για φωτογραφίες είναι μια έξυπνη και φθηνή λύση για όσους δεν έχουν επαγγελματικού επιπέδου απαιτήσεις από τις εκτυπώσεις των φωτογραφιών τους.

Οι περισσότεροι καταναλωτές, βέβαια, θέλουν έναν εκτυπωτή που να μπορεί να τυπώσει εξ ίσου καλά κείμενα, γραφικά και φωτογραφίες. Προτιμούν να αγοράσουν ένα μηχάνημα που τα κάνει όλα αρκετά καλά, παρά δύο με εξαιρετικές επιδόσεις στις διαφορετικές λειτουργίες, ιδίως αν πρόκειται για προσωπική χρήση. Οι λέιζερ εκτυπωτές έχουν σαφώς καλύτερη ποιότητα στην εκτύπωση κειμένου και υψηλότερη ταχύτητα.

Οι inkjet είναι καλύτεροι στις φωτογραφίες, με σχεδόν επαγγελματικά αποτελέσματα. Είναι πιο διαδεδομένοι και τυπώνουν τις φωτογραφίες εκτινάσσοντας κουκίδες από έγχρωμο μελάνι (συνήθως τέσσερα χρώματα) στο χαρτί. Η τεχνολογία αυτή έχει βελτιωθεί πολύ σήμερα και οι κόκκοι που κάποτε φαίνονταν στην εικόνα, τώρα είναι πολύ μικροί.

Όμως, οι εκτυπωτές λέιζερ βελτιώνονται και σε αυτή την κατηγορία, και πλέον κυκλοφορούν μοντέλα με πολύ ικανοποιητικές επιδόσεις.

Σαν σε φωτογραφείο
Μία φωτογραφία τυπωμένη σε γυαλιστερό χαρτί, ειδικό για λέιζερ εκτυπωτή, δεν διαφέρει στα περισσότερα μάτια από μια εκτύπωση στο φωτογραφείο της γειτονιάς σας.

Τα μηχανήματα συνδέονται με τον υπολογιστή μέσω καλωδίου USΒ. Αρκετά μπορούν επίσης να τυπώνουν απ΄ ευθεί ας από φωτογραφική μηχανή, ενώ το πιο εύκολο είναι να βάλετε στην υποδοχή του εκτυπωτή την κάρτα μνήμης της μηχανής, όπου αυτό είναι δυνατό.

Τ ο κόστος για το μελάνι
Προτού κάνετε την αγορά σας, μη σκεφτείτε μόνο την τιμή του εκτυπωτή και τη συμβατότητά του με τη φωτογραφική σας μηχανή, αλλά υπολογίστε και το συνολικό κόστος για το μελάνι. Τα μελάνια που θα αγοράσετε όσο έχετε τον εκτυπωτή, θα σας στοιχίσουν περισσότερο από το αρχικό κόστος του μηχανήματος. Αν, μάλιστα, τυπώνετε πολλές φωτογραφίες, θα πληρώσετε πολλά παραπάνω χρήματα. Συνήθως στο Ίντερνετ βρίσκετε φθηνότερα μελάνια από ό,τι στα καταστήματα. Αλλά θυμηθείτε ότι, αν χρησιμοποιήσετε μελάνια άλλων κατασκευαστών, τα αποτελέσματα θα είναι κατώτερα των προσδοκιών σας και θα εμφανιστούν αρκετές μουντζούρες στο χαρτί.

Ο αριθμός των χρωματιστών μελανιών είναι σημαντικός. Οι περισσότεροι εκτυπωτές χρησιμοποιούν τέσσερα μελάνια (όπως οι λέιζερ που παρουσιάζουμε), αλλά για πλουσιότερα και πιο ρεαλιστικά χρώματα στις φωτογραφίες χρειάζεστε εκτυπωτές με οκτώ μελάνια.

Τα μοντέλα που παρουσιάζουμε σήμερα είναι όλα λέιζερ εκτυπωτές νέας γενιάς και κοστίζουν από 150 έως 385 ευρώ.

Τips

Προτού κάνετε την αγορά σας, σκεφθείτε την τιμή του εκτυπωτή, τη συμβατότητά του με τη φωτογραφική σας μηχανή, αλλά και το συνολικό κόστος για το μελάνι

 Ανακτήθηκε από: http://www.tanea.gr



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.