Το eTwinning κυκλοφόρησε τώρα την πρόσφατη δημοσίευσή του με τίτλο eTwinning: Περιπέτειες στη γλώσσα και τον πολιτισμό. Κατεβάστε το αντίγραφό σας τώρα!

Σε συνέχεια της επιτυχίας των δύο πρώτων εγχειριδίων για εκπαιδευτικούς του eTwinning το 2006 και 2007, αυτή η τελευταία δημοσίευση εστιάζει, πιο συγκεκριμένα, στην αξία και τη χρήση της γλώσσας και του πολιτισμού, σε οποιοδήποτε διασυνοριακό έργο συνεργασίας. Επιπλέον, το βιβλίο συγκεντρώνει έναν πλούτο επιτυχημένων, βραβευμένων παραδειγμάτων έργων της περυσινής σχολικής χρονιάς, που χρησιμοποίησαν τη γλώσσα και τον πολιτισμό για τη δημιουργία δεσμών και για τη διάδοση γνώσης.

Στην εισαγωγή του βιβλίου, η Παιδαγωγική Διευθύντρια του eTwinning, Anne Gilleran, εξηγεί τη σημασία του φετινού θέματος: «Μέσω της γλώσσας έρχεται ο πολιτισμός: όταν οι νέοι της Ευρώπης συναντώνται, θέλουν να επικοινωνήσουν, να μάθουν ο ένας για τη ζωή του άλλου στο σχολείο και τη χώρα τους, και να μάθουν λέξεις σε άλλες γλώσσες. Αυτή είναι η δύναμη του eTwinning. Ενισχύει την επικοινωνία, ασχέτως θέματος.»

Αυτό το νέο βιβλίο έρχεται στο τελευταίο τρίμηνο του Ευρωπαϊκού Έτους Διαπολιτισμικού Διαλόγου. Καθόλη τη διάρκεια του έτους, ένας αριθμός eTwinning έργων, πακέτων και δραστηριοτήτων έδωσαν επιπλέον έμφαση στη σημασία της γλώσσας και του πολιτισμού και γι?αυτό το eTwinning, με περηφάνια, παρουσιάζει στο βιβλίο στιγμιότυπα των αποτελεσμάτων τους.

Το εγχειρίδιο eTwinning: Περιπέτειες στη γλώσσα και τον πολιτισμό έχει παραχθεί σε 23 γλώσσες.

Διατίθεται τυπωμένο από όλες της Εθνικές Υπηρεσίες Στήριξης, καθώς επίσης και ηλεκτρονικά στη Δικτυακή Πύλη του.

Ανακτήθηκε από: www.etwinning.net

Σχετικός δεσμός: http://www.etwinning.net/el/pub/news/news/new_etwinning_book.htm#

Ημερομηνία ανάκτησης: 03/11/2008



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.