Θέλοντας να απαντήσει σε όσους βλέπουν με σκεπτικισμό το φιλόδοξο πρόγραμμα One Laptop Per Child, ο εμπνευστής του, Nicholas Negroponte, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «New Scientist», στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο υπολογιστής XO έχει διανεμηθεί σε 600.000 παιδιά σε 32 χώρες.

Οπως δήλωσε ο Negroponte, αυτούς τους εξαιρετικά οικονομικούς φορητούς υπολογιστές έχουν λάβει ήδη παιδιά στο Περού, στην Καμπότζη, στη Ρουάντα και σε άλλες χώρες, ενώ η Παλαιστίνη είναι η επόμενη στη λίστα. Οπως δήλωσε ο Negroponte, το πρόγραμμα One Laptop Per Child σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία στη Νότια Αμερική και ειδικότερα στην Ουρουγουάη και στο Περού. Συγκεκριμένα, μέσα στο 2009, κάθε παιδί στην Ουρουγουάη θα λάβει έναν φορητό υπολογιστή. Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει το πρόγραμμα One Laptop Per Child είναι τα ανώριμα για τις σύγχρονες απαιτήσεις τηλεπικοινωνιακά δίκτυα σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Αυτό ισχύει κυρίως για την Αφρική, όπου μία σύνδεση στο Διαδίκτυο στοιχίζει 40 φορές περισσότερο απ? ό,τι στις ΗΠΑ. Μεγάλη πρόκληση αποτελεί επίσης η διασφάλιση της λήψης των φορητών υπολογιστών από τους αποδέκτες τους. Για παράδειγμα, για να φθάσουν οι υπολογιστές, καθώς και ένα δορυφορικό «πιάτο» για τις επικοινωνίες, σε ένα σχολείο της Κολομβίας, χρειάστηκε ένας ολόκληρος ιδιωτικός στρατός, απαρτιζόμενος από 200 φρουρούς!

 

Ανακτήθηκε από τον ιστότοπο: http://www.cgomag.gr
Σχετικός δεσμός:http://www.cgomag.gr/blog/blog/default.aspx?id=39&t=Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση