Αδημοσίευτα έγγραφα από το Μουσείο στην Αβάνα στη διάθεση των ερευνητών από 5/1.

 

Ψηφιακό το αρχείο του Ερνστ Χεμινγουέι

Τρεις χιλιάδες αδημοσίευτα έγγραφα του Αμερικανού συγγραφέα Ερνστ Χεμινγουέι πρόκειται να τεθούν στη διάθεση των ερευνητών σε ψηφιακή μορφή από τις 5 Ιανουαρίου του 2009. Τα έγγραφα αυτά, που μέχρι σήμερα φυλάσσονται στο Μουσείο της Finga Vigia της Αβάνα, περιλαμβάνουν φωτογραφίες, βιβλία με σημειώσεις, έγγραφα και γράμματα με σημαντικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα.

Η συλλογή, που αναμένεται ότι θα διευρύνει τους ορίζοντες για όσους θέλουν να μελετήσουν το έργο και την προσωπικότητα του συγγραφέα αριστουργημάτων όπως «Ο αποχαιρετισμός στα όπλα», φωτίζει την περίοδο ακριβώς που έγραψε τα πιο σπουδαία έργα του. «Αυτά τα έγγραφα είναι ανέκδοτα και σχεδόν άνευ προηγουμένου», είπε ο διευθυντής του Μουσείου Ada Rosa Alfonso στη γαλλική «Le Monde» και επεσήμανε: «Γνωρίζουμε ότι ορισμένα περιέχονται στο βιβλίο ?Ο Χεμινγουέι στη Κούβα?. Ομως τα περισσότερα είχαν προσεκτικά διατηρηθεί στα αρχεία του Finga Vigia για πάνω από 45 χρόνια».

H Finga Vigia υπήρξε η τελευταία κατοικία του Αμερικανού συγγραφέα και βρίσκεται στα περίχωρα της Αβάνας. Μετά το θάνατο του νομπελίστα, περίπου 2.000 έγγραφα που ανήκαν στην αλληλογραφία του και στα χειρόγραφά του, περίπου 900 χάρτες, 3.000 φωτογραφίες και 9.000 βιβλία, περιοδικά και έντυπα, έμειναν εκεί.

Ολο αυτό το μυθικό υλικό συντηρήθηκε, αποθηκεύτηκε και ψηφιοποιήθηκε από το Μουσείο Χεμινγουέι, το Εθνικό Κέντρο Συντήρησης και το Εθνικό Συμβούλιο για την Πολιτιστική Κληρονομιά της Κούβας. Περίπου 3.200 σελίδες των εγγράφων έχουν αναπαραχθεί σε ψηφιακή μορφή, όπως τηλεγραφήματα, γράμματα και μερικά του έργα όπως το «Για ποιον χτυπά η καμπάνα» και «Ο γέρος και η θάλασσα».

Το σπίτι έχει μετατραπεί σε μουσείο με συμφωνία ανάμεσα στην οικογένειά του και τις αρχές της Κούβας, η οποία περιλαμβάνει και το γιοτ Pilar, με το οποίο ο συγγραφέας, που υπήρξε ως γνωστόν και φανατικός ερασιτέχνης ψαράς, διέσχιζε τον Κόλπο του Μεξικού. Ο Χεμινγουέι είχε αγοράσει τη La Vigia Farm το 1940 και αυτοκτόνησε στις 2 Ιουλίου 1961 στις ΗΠΑ. Εκπληρώνοντας την επιθυμία του, η τελευταία του σύζυγος δώρισε το οίκημα στην επαναστατική κυβέρνηση της Κούβας.

Στη Βιβλιοθήκη Κένεντι

Ενα μήνα μετά την παρουσίασή τους στην Αβάνα της Κούβας, 3.000 έγγραφα θα τεθούν στη διάθεση της Βιβλιοθήκης Κένεντι της Βοστόνης στις ΗΠΑ.

Ανακτήθηκε από τον ιστότοπο: http://www.e-tipos.com
Σχετικός δεσμός:http://www.e-tipos.com/newsitem?id=68085



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.