Σωστή Διατροφή

11 Δεκεμβρίου 2022 ΚΟΥΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι έφηβοι να ακολουθούν ένα υγιεινό και σωστό διατροφικό πρόγραμμα! Οι λόγοι που υπαγορεύουν την σωστή διατροφή σχετίζονται άμεσα με την υγεία του εφήβου και αναμένεται να επηρεάσουν ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή του.

Παρά τη μεγάλη σημασία της διατροφής κατά την εφηβική ηλικία, οι έφηβοι συνήθως δεν διατρέφονται σωστά. Δεν τρώνε πρωϊνό, καταναλώνουν ενδιάμεσα γεύματα αμφιβόλου διατροφικής αξίας (snacks), τρώνε συχνά εκτός σπιτιού πολυθερμιδικά πρόχειρα γεύματα (fastfood) και η διατροφή τους υπολείπεται σε σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Μπορεί ακόμη να ακολουθήσουν επικίνδυνες δίαιτες (κορίτσια) ή να χρησιμοποιήσουν επικίνδυνα συμπληρώματα (αγόρια).

Στο παρακάτω βίντεο δίνονται οι βασικές αρχές σωστής διατροφής για την ηλικιακή περίοδο της εφηβείας, τα οφέλη και οι συνδυασμοί των τροφίμων.

Παιδαγωγικό υλικό από το ίδρυμα ΕΥ ΖΗΝ σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και τα υπουργεία Παιδείας και Αθλητισμού.

Δημιουργός: Σταυρούλα Κούρου

Εφηβεία και Σωστή Διατροφή

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Διατροφή ,Οικογένεια .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό

Μεταστοιχεία

Blogs


Kατηγορίες

Σαν σήμερα

11/8/1875: Στο Λόγο του Θρόνου που εκφωνεί ο βασιλιάς Γεώργιος Α στη βουλή διακηρύσσεται η Αρχή της Δεδηλωμένης. Στο εξής, η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα ανατίθεται μόνο σε όποιον έχει τη «δεδηλωμένη» πλειοψηφία της βουλής.
Ο λόγος του βασιλιά γράφτηκε από τον πρωθυπουργό Χαρίλαο Τρικούπη.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Ετικέτες

Μετάφραση

European Radio Logo

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς