Απρ 27 2020

Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυοΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Ενημερωτικά φυλλάδια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

α) για το γενικό πληθυσμό και β) για τους γονείς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαρ 16 2020

«Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι, στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα»Λήψη αρχείου

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαρ 05 2020

Επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Think Before you Post», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Δικτύου

 

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο επιμορφωτική συνάντηση για τους εκπαιδευόμενους των δύο κύκλων, με θέμα την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Δικτύου. Ευχαριστούμε τους: Μ. Μαγιολαδίτη, Μαθηματικό, Υποψήφιο Διδάκτορα Ιονίου Πανεπιστημίου στην ασφάλεια υπολογιστικών συστημάτων και Υπεύθυνο του Corfu Tech Lab, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας και Σ. Κόντη, Ηλεκτρονικό Μηχανικό Πληροφορικής, Ειδικό στην ασφάλεια πληροφοριών και στην ηλεκτρονική τρομοκρατία. Οι δύο ειδικοί ενημέρωσαν τους εκπαιδευόμενους του Σχολείου με σαφή και περιεκτικό τρόπο για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και απάντησαν στις ερωτήσεις τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Φεβ 27 2020

ΗΜΕΡΑ ΞΕΝΑΓΟΥ: Ξενάγηση των εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Κέρκυρας στον Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνα και το Casa Parlante

Ευχαριστούμε τον κύριο Ν. Κάρο, διπλωματούχο ξεναγό, για την ξενάγηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, την οποία πραγματοποίησε για τους εκπαιδευόμενους του Σχολείου μας την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της Ημέρας Ξεναγού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιαν 29 2020

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Α’ ΚΥΚΛΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Φωτογραφίες από την εκπαιδευτική επίσκεψη των εκπαιδευομένων του Α’ Κύκλου του ΣΔΕ Κέρκυρας στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020. Ευχαριστούμε θερμά τους κ.κ. Ρούσσο και Κολάγγη που διέθεσαν τον πολύτιμο χρόνο τους για να ξεναγήσουν τους εκπαιδευόμενους και να μοιραστούν μαζί τους εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Οκτ 29 2019

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΤΟ ΣΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η εβδομάδα υποδοχής των εκπαιδευομένων Πρώτου Κύκλου του ΣΔΕ Κέρκυρας για τη φετινή σχολική χρονιά έλαβε χώρα από τη Δευτέρα 14 μέχρι την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019. Το πρόγραμμα της εβδομάδας περιλάμβανε μία σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τόσο εντός όσο και εκτός του χώρου του Σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι Δεύτερου Κύκλου του Σχολείου υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν τους νέους εκπαιδευόμενους σχετικά με τη φιλοσοφία, το πρόγραμμα σπουδών και τη διδακτική μεθοδολογία του ΣΔΕ, παρουσιάζοντας δείγμα των σχεδίων δράσης παλαιότερων σχολικών ετών. Απόφοιτοι του ΣΔΕ Κέρκυρας ανταποκρίθηκαν, όπως κάθε χρόνο, στην πρόσκληση και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μοιραζόμενοι τη δική τους εμπειρία από τη φοίτηση στο ΣΔΕ. Οι εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκαν με ελαφρύ γεύμα, το οποίο προετοίμασαν οι εκπαιδευόμενοι του Δεύτερου Κύκλου και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

Η επόμενη ημέρα εστιάσθηκε στη γνωριμία μεταξύ των εκπαιδευομένων και των δύο κύκλων μέσα από βιωματικές και ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες μέσω των οποίων επιδιώχθηκε παράλληλα η εξοικείωση των μαθητών του Πρώτου Κύκλου με τις συμμετοχικές εκπαιδευτικές τεχνικές της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Η τρίτη ημέρα περιλάμβανε εκπαιδευτική επίσκεψη με ξενάγηση στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης καθώς και σε σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος στην περιοχή γύρω από το Μουσείο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Η εβδομάδα υποδοχής ολοκληρώθηκε με μία σειρά ομαδοσυνεργατικών δραστηριοτήτων, απώτερος σκοπός των οποίων ήταν η συνδιαμόρφωση του εκπαιδευτικού συμβολαίου από εκπαιδευόμενους και καθηγητές του Σχολείου.  Η συμμετοχή των εκπαιδευομένων σε ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων ήταν ενεργή και ουσιαστική και είχε ως αποτέλεσμα μία εξαιρετικά δημιουργική συνεργασία μεταξύ τους.

Ευχαριστούμε το Νίκο Κάρο, διπλωματούχο ξεναγό, ο οποίος, όπως και τα προηγούμενα σχολικά έτη, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκλησή μας να προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του για την ξενάγηση των εκπαιδευομένων μας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΣΤΟΝ

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αυγ 08 2019

26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019: ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ Β’ ΚΥΚΛΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-19

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΩΝ

 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

                Ο ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Θ. ΠΑΠΠΑΣ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΣ ΤΟΥ ΣΔΕ Π. ΔΡΑΪΝΑ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΣΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΚΑΤ. ΚΡΑΤΗΣΗΣ) Κ. ΚΩΛΕΣΗΣ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΟΡΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΟΡΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΟΡΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΟΡΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ – ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΩΝ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ – ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΩΝ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ – ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΩΝ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ – ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΩΝ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ – ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΩΝ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ – ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΩΝ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιούν 23 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: 26/06/2019

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Απρ 03 2019

Ανοιχτό Βιωματικό Σεμινάριο με τίτλο: «Διαχείριση του Στρες» στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας διοργανώνει ένα ανοικτό για το κοινό σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση του Στρες».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 στην έδρα του Σχολείου, στο κτήριο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας (7η πάρ. Δον. Δημουλίτσα 7) και θα το συντονίσει η κ. Αμαλία Καζιάνη, ψυχολόγος, εκπαιδευτικός και υποδιευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας. Το σεμινάριο θα είναι ανοικτό για το κοινό, κατόπιν αίτησης συμμετοχής, δεν θα χορηγηθεί όμως βεβαίωση συμμετοχής. Επειδή το σεμινάριο θα έχει τη μορφή εργαστηρίου, οι θέσεις είναι περιορισμένες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά, στέλνοντας e-mail στο mail@sde-kerkyr.ker.sch.gr ή τηλεφωνικά στο 2661044997 (καθημερινά 5:00-9:00μμ). Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν τηλεφωνικά σχετικά με την ακριβή ώρα διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας είναι διετές δημόσιο, δωρεάν απογευματινό σχολείο ενηλίκων το οποίο χορηγεί απολυτήριο ισότιμο του Γυμνασίου, χωρίς το άγχος των γραπτών εξετάσεων. Απευθύνεται σε Έλληνες πολίτες καθώς και αλλοδαπούς, κατόχους απολυτηρίου Δημοτικού ή ισότιμου τίτλου του εξωτερικού. Στα ΣΔΕ μπορούν να φοιτήσουν επιπλέον όσοι έχουν παρακολουθήσει κάποιες τάξεις του Γυμνασίου, χωρίς να το έχουν ολοκληρώσει.

Πληροφορίες – εγγραφές καθημερινά 6-8μμ στο τηλέφωνο 2661044997, στην ιστοσελίδα του Σχολείου https://blogs.sch.gr/sdekerk/ και στο e-mail mail@sde-kerkyr.ker.sch.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαρ 06 2019

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Αχίλλειο

Την Τετάρτη 6 Μάρτη 2018 οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Κέρκυρας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από την Σύμβουλο Ψυχολόγο του ΣΔΕ Κέρκυρας και ξεναγό κα. Παγκράτη Αμαλία (ευχαριστούμε!  😀 ) στους χώρους του Μουσείου Αχίλλειο.

Το Αχίλλειο είναι μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα της Κέρκυρας που βρίσκεται στον οικισμό Γαστούρι, περίπου 10 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας. Η έπαυλη αυτή σχεδιάστηκε από τους Ιταλούς αρχιτέκτονες Ραφαέλε Καρίττο (Raffaele Caritto) και Αντόνιο Λάνντι (Antonio Landi) με επόπτη τον πρόξενο της Αυστρίας στην Κέρκυρα Αlexander Warssderg στην αρχή, και μετά τον θάνατό του τον βαρώνο Von Bucowitz, σε πομπηιανό ρυθμό και χτίστηκε το 1890 με εξ ολοκλήρου δαπάνη της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, η οποία λόγω της ευαίσθητης υγείας της ζήτησε την οικοδόμησή της. Την έπαυλη την αφιέρωσε στον Αχιλλέα, απ’ όπου και το όνομα της, τον περίβολο της οποίας πλούτισε με αγάλματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Εξ αυτών τα πιο γνωστά έργα είναι οι «Εννέα Μούσες», ορισμένες έργο του Ιταλού γλύπτη Ντομένικο Μοράνι (Domenico Morani και άλλες αγοράστηκαν από την Αυτοκράτειρα από τη Βίλλα Μποργκέζε και ο Αχιλλέας Θνήσκων του Χέρτερ. (πηγή: el.wikipedia.org/wiki/Αχίλλειο)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Επόμενα »