Οκτ 29 2019

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΤΟ ΣΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η εβδομάδα υποδοχής των εκπαιδευομένων Πρώτου Κύκλου του ΣΔΕ Κέρκυρας για τη φετινή σχολική χρονιά έλαβε χώρα από τη Δευτέρα 14 μέχρι την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019. Το πρόγραμμα της εβδομάδας περιλάμβανε μία σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τόσο εντός όσο και εκτός του χώρου του Σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι Δεύτερου Κύκλου του Σχολείου υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν τους νέους εκπαιδευόμενους σχετικά με τη φιλοσοφία, το πρόγραμμα σπουδών και τη διδακτική μεθοδολογία του ΣΔΕ, παρουσιάζοντας δείγμα των σχεδίων δράσης παλαιότερων σχολικών ετών. Απόφοιτοι του ΣΔΕ Κέρκυρας ανταποκρίθηκαν, όπως κάθε χρόνο, στην πρόσκληση και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μοιραζόμενοι τη δική τους εμπειρία από τη φοίτηση στο ΣΔΕ. Οι εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκαν με ελαφρύ γεύμα, το οποίο προετοίμασαν οι εκπαιδευόμενοι του Δεύτερου Κύκλου και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

Η επόμενη ημέρα εστιάσθηκε στη γνωριμία μεταξύ των εκπαιδευομένων και των δύο κύκλων μέσα από βιωματικές και ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες μέσω των οποίων επιδιώχθηκε παράλληλα η εξοικείωση των μαθητών του Πρώτου Κύκλου με τις συμμετοχικές εκπαιδευτικές τεχνικές της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Η τρίτη ημέρα περιλάμβανε εκπαιδευτική επίσκεψη με ξενάγηση στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης καθώς και σε σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος στην περιοχή γύρω από το Μουσείο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Η εβδομάδα υποδοχής ολοκληρώθηκε με μία σειρά ομαδοσυνεργατικών δραστηριοτήτων, απώτερος σκοπός των οποίων ήταν η συνδιαμόρφωση του εκπαιδευτικού συμβολαίου από εκπαιδευόμενους και καθηγητές του Σχολείου.  Η συμμετοχή των εκπαιδευομένων σε ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων ήταν ενεργή και ουσιαστική και είχε ως αποτέλεσμα μία εξαιρετικά δημιουργική συνεργασία μεταξύ τους.

Ευχαριστούμε το Νίκο Κάρο, διπλωματούχο ξεναγό, ο οποίος, όπως και τα προηγούμενα σχολικά έτη, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκλησή μας να προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του για την ξενάγηση των εκπαιδευομένων μας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΣΤΟΝ

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αυγ 08 2019

26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019: ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ Β’ ΚΥΚΛΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-19

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΩΝ

 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

                Ο ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Θ. ΠΑΠΠΑΣ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΣ ΤΟΥ ΣΔΕ Π. ΔΡΑΪΝΑ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΣΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΚΑΤ. ΚΡΑΤΗΣΗΣ) Κ. ΚΩΛΕΣΗΣ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΟΡΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΟΡΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΟΡΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΟΡΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ – ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΩΝ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ – ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΩΝ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ – ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΩΝ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ – ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΩΝ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ – ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΩΝ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ – ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΩΝ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιούν 23 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: 26/06/2019

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Απρ 03 2019

Ανοιχτό Βιωματικό Σεμινάριο με τίτλο: «Διαχείριση του Στρες» στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας διοργανώνει ένα ανοικτό για το κοινό σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση του Στρες».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 στην έδρα του Σχολείου, στο κτήριο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας (7η πάρ. Δον. Δημουλίτσα 7) και θα το συντονίσει η κ. Αμαλία Καζιάνη, ψυχολόγος, εκπαιδευτικός και υποδιευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας. Το σεμινάριο θα είναι ανοικτό για το κοινό, κατόπιν αίτησης συμμετοχής, δεν θα χορηγηθεί όμως βεβαίωση συμμετοχής. Επειδή το σεμινάριο θα έχει τη μορφή εργαστηρίου, οι θέσεις είναι περιορισμένες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά, στέλνοντας e-mail στο mail@sde-kerkyr.ker.sch.gr ή τηλεφωνικά στο 2661044997 (καθημερινά 5:00-9:00μμ). Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν τηλεφωνικά σχετικά με την ακριβή ώρα διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας είναι διετές δημόσιο, δωρεάν απογευματινό σχολείο ενηλίκων το οποίο χορηγεί απολυτήριο ισότιμο του Γυμνασίου, χωρίς το άγχος των γραπτών εξετάσεων. Απευθύνεται σε Έλληνες πολίτες καθώς και αλλοδαπούς, κατόχους απολυτηρίου Δημοτικού ή ισότιμου τίτλου του εξωτερικού. Στα ΣΔΕ μπορούν να φοιτήσουν επιπλέον όσοι έχουν παρακολουθήσει κάποιες τάξεις του Γυμνασίου, χωρίς να το έχουν ολοκληρώσει.

Πληροφορίες – εγγραφές καθημερινά 6-8μμ στο τηλέφωνο 2661044997, στην ιστοσελίδα του Σχολείου https://blogs.sch.gr/sdekerk/ και στο e-mail mail@sde-kerkyr.ker.sch.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαρ 06 2019

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Αχίλλειο

Την Τετάρτη 6 Μάρτη 2018 οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Κέρκυρας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από την Σύμβουλο Ψυχολόγο του ΣΔΕ Κέρκυρας και ξεναγό κα. Παγκράτη Αμαλία (ευχαριστούμε!  😀 ) στους χώρους του Μουσείου Αχίλλειο.

Το Αχίλλειο είναι μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα της Κέρκυρας που βρίσκεται στον οικισμό Γαστούρι, περίπου 10 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας. Η έπαυλη αυτή σχεδιάστηκε από τους Ιταλούς αρχιτέκτονες Ραφαέλε Καρίττο (Raffaele Caritto) και Αντόνιο Λάνντι (Antonio Landi) με επόπτη τον πρόξενο της Αυστρίας στην Κέρκυρα Αlexander Warssderg στην αρχή, και μετά τον θάνατό του τον βαρώνο Von Bucowitz, σε πομπηιανό ρυθμό και χτίστηκε το 1890 με εξ ολοκλήρου δαπάνη της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, η οποία λόγω της ευαίσθητης υγείας της ζήτησε την οικοδόμησή της. Την έπαυλη την αφιέρωσε στον Αχιλλέα, απ’ όπου και το όνομα της, τον περίβολο της οποίας πλούτισε με αγάλματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Εξ αυτών τα πιο γνωστά έργα είναι οι «Εννέα Μούσες», ορισμένες έργο του Ιταλού γλύπτη Ντομένικο Μοράνι (Domenico Morani και άλλες αγοράστηκαν από την Αυτοκράτειρα από τη Βίλλα Μποργκέζε και ο Αχιλλέας Θνήσκων του Χέρτερ. (πηγή: el.wikipedia.org/wiki/Αχίλλειο)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Νοέ 28 2018

Ολοκλήρωση Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάπτυξης μέσω του προγράμματος Erasmus+ από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας

Συντάκτης: κάτω από Erasmus+ και με ετικέτα:

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας, το πρώτο δημόσιο δωρεάν σχολείο ενηλίκων στην Κέρκυρα και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, πρόσφατα ολοκλήρωσε το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ανάπτυξης με τίτλο «Βελτίωση διοικητικών πρακτικών και υιοθέτηση ευελιξίας στην εκπαίδευση ενηλίκων», αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η δράση Κινητικότητα Προσωπικού Εκπαίδευσης Ενηλίκων του προγράμματος Erasmus+.

Στα πλαίσια του σχεδίου ανάπτυξης της περιόδου Νοεμβρίου 2017 – Οκτωβρίου 2018 η διεύθυνση του σχολείου συμμετείχε στο πρόγραμμα ενδοϋπηρεσιακής επιμόρφωσης για την ανάπτυξη διοικητικών δεξιοτήτων με τίτλο «Clear leadership – Creating clarity and involvement in complex surroundings», στο Gouda της Ολλανδίας, το οποίο παρείχε θεωρητικό υπόβαθρο και δεξιότητες σχετικά με την κοινωνικά εποικοδομητική ηγεσία, μια μέθοδο διοίκησης ιδιαίτερα κατάλληλη για ένα εκπαιδευτικό οργανισμό στον οποίο οι εμπλεκόμενοι είναι στο σύνολό τους ενήλικες και καλούνται να συνδιαμορφώνουν αρκετές από τις πτυχές τις εκπαιδευτικής διαδικασίας στην οποία μετέχουν.

Την ίδια περίοδο το σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου συμμετείχε στην ημερίδα την οποία συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για το πρόγραμμα Erasmus+ στην Κέρκυρα με σκοπό την προετοιμασία μελλοντικών σχεδίων ανάπτυξης για την ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου, αξιοποιώντας τις δυνατότητες χρηματοδότησης της Βασικής Δράσης 1 για την Κινητικότητα Ατόμων του προγράμματος Erasmus+.

Η συμμετοχή του σχολείου στο προαναφερθέν Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ανάπτυξης, πέραν των άμεσων θετικών επιδράσεων στην καθημερινή λειτουργία του, καλλιέργησε περαιτέρω την ευρωπαϊκή διάσταση του σχολείου και έθεσε τη βάση για την σύναψη ευρύτερων συμπράξεων με ευρωπαϊκούς φορείς της δια βίου μάθησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιούν 21 2018

Πρόσκληση στην ημερίδα ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης σχ. έτους 2017-18

Συντάκτης: κάτω από Ημερίδες και με ετικέτα:

Με ιδιαίτερη χαρά το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας σας προσκαλεί στην Ημερίδα Απολογισμού & Ευαισθητοποίησης που διοργανώνει με αφορμή την απονομή απολυτήριων τίτλων σχ. έτους 2017-18, τη Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, ώρα 19:00, στο κτήριό του (κτ. 7ου Δημοτικού Κέρκυρας, 7η παρ. Δον. Δημουλίτσα 7).

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών & οι Εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Κέρκυρας

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιούν 15 2018

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Το Σ.Δ.Ε. Κέρκυρας καλεί κάθε ενδιαφερόμενο, που πληροί τις απαιτήσεις των παρακάτω προσκλήσεων να καταθέσει προσφορά, για την προμήθεια εργαστηριακών υλικών, για την κάλυψη των αναγκών του Σ.Δ.Ε. Κέρκυρας, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη οικονομική προσφορά, για τη σχολική περίοδο 2017-2018.

Πρόσκληση και Έντυπο προσφοράς

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιούν 15 2018

Εγγραφές σχολικού έτους 2018-19 στο ΣΔΕ Κέρκυρας

Συντάκτης: κάτω από Εγγραφή και με ετικέτα:

Εγγραφές σχολικού έτους 2018-19 στο ΣΔΕ Κέρκυρας

Εξασφαλίστε μια θέση τώρα

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κέρκυρας καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να εγγραφούν, κατά την περίοδο προ-εγγραφών, από 15 Ιουνίου έως και 30 Ιουνίου 2018 για τη νέα σχολική χρονιά 2018-19, κάθε απόγευμα 6-8μμ, στο κτήριο του 7ου Δημοτικού Σχολείο Κέρκυρας (7η παρ. Δον. Δημουλίτσα 7). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεσή τους να φοιτήσουν στην έδρα του ΣΔΕ Κέρκυρας ή στο παράρτημα Λευκίμμης. Πληροφορίες στο τηλ. 2661044997, την ιστοσελίδα του σχολείου https://blogs.sch.gr/sdekerk/ και στο email mail@sde-kerkyr.ker.sch.gr.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιούν 05 2018

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Σ.Δ.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το Σ.Δ.Ε. Κέρκυρας καλεί κάθε ενδιαφερόμενο, που πληροί τις απαιτήσεις της παρακάτω πρόσκλησης να καταθέσει προσφορά, για την προμήθεια εργαστηριακών υλικών, για την κάλυψη των αναγκών του Σ.Δ.Ε. Κέρκυρας, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη οικονομική προσφορά, για τη σχολική περίοδο 2017-2018.

Πρόσκληση εργαστηριακών υλικών φυσικών επιστημών (επαναπροκήρυξη)

ΕΝΤΥΠΟ-ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Επόμενα »