Φεβ 15 2018

Δημιουργία καρναβαλικών μασκών

Συντάκτης: κάτω από Έργα μαθητών και με ετικέτα:

Μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές από τις μάσκες που έφτιαξαν οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Κέρκυρας στα πλαίσια της Πολιτισμικής & Αισθητικής Αγωγής.

Συγχαρητήρια και στην κα. Σδρόλια Μαρία, εκπαιδευτικό – συντονιστή της προσπάθειας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Φεβ 05 2018

Επίσκεψη σε εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων

Τη ∆ευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 το Σ∆Ε Κέρκυρας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη με θέμα τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Κέρκυρας (κουμ κουάτ, μάντολα, μαντολάτο, συκομαΐδα) στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ποτοποιίας Λάζαρης. Ευχαριστούμε πολύ τον τεχνίτη του εργαστηρίου Μιχάλη Μεταλληνό για την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική παρουσίαση των διεργασιών παρασκευής του γλυκού κουμ κουάτ, της μάντολας, του μαντολάτου και της συκομαΐδας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Δεκ 13 2017

Επίσκεψη στην παρουσίαση «Εικονική Αναπαράσταση του Παλαιού Δημοτικού Θεάτρου της Κέρκυρας»

Εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Κέρκυρας παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκδήλωσης της Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος / Τμήμα Κέρκυρας και των ΓΑΚ-Αρχεία Ν. Κέρκυρας με θέμα «Εικονική Αναπαράσταση του Παλαιού Δημοτικού Θεάτρου της Κέρκυρας».

Όλοι εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από τη δυνατότητα εικονικής περιήγησης εντός του Παλαιού Δημοτικού Θεάτρου της Κέρκυρας, αλλά και από το ψηφιακό ολόγραμμά του.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Οκτ 12 2017

Περιήγηση στην παλιά πόλης της Κέρκυρας

Το ΣΔΕ Κέρκυρας ευχαριστεί ιδιαίτερα τον πιστοποιημένο ξεναγό κ. Κάρο Νικόλαο ο οποίος ξενάγησε στο σχολείο μας στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας προσφέροντας σε εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτικούς μια ιδιαίτερη οπτική πάνω στο πώς οι ποικίλες ιστορικές περίοδοι (Ενετοκρατία, Αγγλοκρατία, Περίοδος Αυτοκρατορικών Γάλλων) διαμόρφωσαν την όψη της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Οκτ 04 2017

Ημερίδα Απολογισμού & Ευαισθητοποίησης σχ. έτους 2016-17

Συντάκτης: κάτω από Ημερίδες και με ετικέτα:

Με ιδιαίτερη χαρά το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας σας προσκαλεί στην 
Ημερίδα Απολογισμού & Ευαισθητοποίησης που διοργανώνει με αφορμή την απονομή απολυτήριων τίτλων σχ. έτους 2016-17, τη Δευτέρα 09 Οκτωβρίου 2017, ώρα 18:30, στο κτήριο του 7ου Δημοτικού Κέρκυρας.
 
Θα παρουσιαστεί δουλειά των εκπαιδευόμενών μας, σχέδια δράσης και εργαστήρια που υλοποιήθηκαν. 
 
Πρόγραμμα ημερίδας
18:30 – 18:45  Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί
18:45 – 19:15  Απόφοιτοι μιλούν για τις ευκαιρίες που αξιοποίησαν μετά τη φοίτησή τους.  Σύντομη παρουσίαση των διεξόδων μετά το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
19:15 – 19:30  Εργαστήριο χειροτεχνίας: κατασκευή κρεμαστής γέφυρας (Υπ. εκπ.: Νίκος Κουτσούλης)
19:30 – 20:15  Θεατρικό εργαστήριο (προβολή): So what? Ε, και; (Υπ. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας: Ευγενία Ζάγουρα, Επιμ. κειμένου: Φωτεινή Δημουλή, Υπ. εκπ.: Σοφία Λουκά)
20:15  Απονομή απολυτηρίων τίτλων 2016-17
Ημερίδα Απολογισμού & Ευαισθητοποίησης

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαρ 01 2017

Υφαλοκρηπίδα και διεθνές δίκαιο

Ο καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Μιχάλης Πολίτης πραγματοποίησε την Τετάρτη 1η Μάρτη 2017 μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη σχετικά με ζητήματα διεθνούς δικαίου. Με τρόπο απλό και παραστατικό μετέδωσε στους εκπαιδευόμενους του Σχολείου μας πολύπλοκες έννοιες όπως τι είναι τα χωρικά ύδατα, η υφαλοκρηπίδα και η αποκλειστική οικονομική ζώνη.
Τιμά το Σχολείο μας πολλές φορές τα τελευταία χρόνια με την παρουσία του και τη διάθεσή του να μεταδώσει τις εξαιρετικές γνώσεις του. Τον ευχαριστούμε πολύ και ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε την επόμενη ομιλία του λίγο πριν την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Φεβ 15 2017

Δυνατότητες εκπαίδευσης, κατάρτισης και εργασίας στην ΕΕ και χρήση υφιστάμενων ηλεκτρονικών εργαλείων

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 οι εκπρόσωποι του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κκ. Πολυξένη Γεωργίου και , παρουσίασαν το Δίκτυο Europe Direct, τη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για τα δικαιώματα του Ευρωπαίου πολίτη «Η Ευρώπη σου», τους ιστοτόπους Eures και Europass για την επαγγελματική κινητικότητα, καθώς και εργαλεία για την εύρεση δυνατοτήτων μάθησης και επιμόρφωσης στην ΕΕ, όπως το Ploteus, την Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη για τη νεολαία και την πύλη Eurodesk. Έγινε επιπλέον παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης.

Μέσα από αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δίωρη παρουσίαση οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου μας είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μερικές από τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν όλοι οι Ευρωπαίοι Πολίτες και να γνωρίσουν εργαλεία αναζήτησης προγραμμάτων κατάρτισης και εργασίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Φεβ 13 2017

Παρουσίαση της Wikipedia και ευαισθητοποίηση για τη συμμετοχή των γυναικών

Τη Δευτέρα 13/2 στις 19:00 το Wikimedia Community User Group παρουσίασε την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια την Βικιπαίδεια στους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Κέρκυρας, μέσω τηλεδιάσκεψης αλλά και δια ζώσης.

Αρχικά, ο κ. Κωνσταντίνος Σταμπουλής παρείχε μέσω Skype μια εισαγωγή στα κυριότερα σημεία της Βικιπαίδειας, στη συνέχεια ο κ. Μάριος Μαγιολαδίτης επιχείρησε δια ζώσης να ευαισθητοποιήσει το ακροατήριο σε θέματα σχετικά με τη συμμετοχή των γυναικών στη Βικιπαίδεια, στα πλαίσια του προγράμματος με τίτλο “Why Women Don’t Edit Wikipedia?”.

Ευχαριστούμε και τους δύο θερμά.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Φεβ 09 2017

Επίσκεψη του ΣΔΕ Κέρκυρας στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 το ΣΔΕ Κέρκυρας επισκέφθηκε το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Κέρκυρας. Εκεί οι εκπαιδευόμενοί μας συμμετείχαν σε μια εξαιρετικά συναρπαστική εκπαιδευτική διαδικασία, εμπλουτισμένη με πολλά πειράματα, με αντικείμενο την ηλεκτρισμό. Για δύο περίπου ώρες, με εξαιρετικά βιωματικό τρόπο, μας αποκαλύφθηκε πώς επιστημονικές και τεχνικές ανακαλύψεις από την αρχαιότητα έως σήμερα έχουν αλλάξει τη ζωή του ανθρώπου πάνω στη Γη και έχουν κάνει αυτονόητες όλες τις ευκολίες που ο ηλεκτρισμός προσφέρει.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Κέρκυρας, δρ. Μουρούζη Παναγιώτη ΠΕ4-01 (Φυσικό Ρ/Η) και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε πάλι τη χαρά να μας ξεναγήσει στα μυστικά του κόσμου μας τα οποία η Επιστήμη της Φυσικής μας έχει αποκαλύψει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Φεβ 07 2017

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση του έργου καθαρισμού των χώρων λειτουργίας της Έδρας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας για το διδακτικό έτος 2016-17

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας πρότιθεται να αναθέσει το έργο του καθαρισμού των χώρων του στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις έγγραφες σφραγισμένες προσφορές τους.

Προθεσμία υποβολής προσφορών: 21/2/2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00

Δείτε την αναλυτική πρόσκληση ενδιαφέροντος.
ΣΔΕ013/02-02-2017: Πρόσκληση Ενδιαφέροντος – Καθαριότητα Έδρας ΣΔΕ Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Επόμενα »