“Φυσικώς αγωνίζεσθαι”

Φυσικώς αγωνίζεσθαι

PowerPoint

Το σχολείο μας συμμετείχε στην ημερίδα «Επιστήμη και Ολυμπιακοί Αγώνες: Φυσικώς Αγωνίζεσθαι», με το πρόγραμμα «Μελανόμορφα και ερυθρόμορφα αγγεία

στους Ολυμπιακούς Αγώνες» – «Μέτρηση της στιγμιαίας και της μέσης ταχύτητας των αθλητών».

 Η ημερίδα   διοργανώθηκε από τους Σχολικούς Συμβούλους Φυσικών Επιστημών Σπυριδούλα Σκλαβενίτη και Γυμναστών Γεώργιο Σιακκή, σε συνεργασία με το ΕΚΦΕ Ηλείας και τον υπεύθυνο Ηλία Καλογήρου.

 Η  ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην  Αρχαία Ολυμπία, στις 10 Απριλίου 2013, με πρωταγωνιστές τους μαθητές έντεκα γυμνασίων και λυκείων της Ηλείας που ανακάλυψαν μέσα από τις φυσικές επιστήμες, τον αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο λόγος στα παιδιά…

Ο λόγος δόθηκε στα παιδιά, τα οποία για μια ακόμα φορά κατάφεραν να εντυπωσιάσουν συμμαθητές και καθηγητές, με την παρουσίαση των μαθητικών τους δράσεων.

Συγκεκριμένα οι μαθητές του Γυμν. Αρχαίας Ολυμπίας παρουσίασαν την εργασία τους «Τα αγγεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αρχαιότητας», του Γυμν. Βάρδας «Μελανόμορφα και ερυθρόμορφα αγγεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες» – «Μέτρηση της στιγμιαίας και της μέσης ταχύτητας των αθλητών», του Γυμν. Ανδραβίδας «Ο δρόμος του Σταδίου», του Γυμν. Βουνάργου «Ολυμπιακό Φως, Τότε και Τώρα», του 1ου Γυμν. Πύργου «Κολύμβηση και Ολυμπιακοί Αγώνες», του Γυμν. Επιταλίου «Χημεία και Τέρατα στους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες – Cu, Ag, Au», του Γυμν. Λεχαινών «Μέτρηση του χρόνου στους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες – Φάσεις της σελήνης» και του Γυμν. Νέας Φιγαλείας «Ακόντιο και Σφαίρα: Βέλτιστη γωνία ρίψης».

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά ήταν όμως και τα έργα τέχνης των μαθητών και κάποιες εφαρμογές που είχαν εγκατασταθεί στον ημιυπαίθριο χώρο του δημαρχείου και συγκέντρωσαν το μεγάλο ενδιαφέρον των μαθητών.

Βιωματικές Δράσεις στον Αρχαιολογικό Χώρο….

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ακόμα πιο εντυπωσιακά, με βιωματικές δράσεις στον Αρχαιολογικό Χώρο. Οι μαθητές του Γυμν. Νέας Φιγαλείας με τον καθηγητή Φυσικής Μιχάλη Καλκαβούρα και τον διευθυντή Διονύση Κυβετό, έδειξαν την επίδραση που μπορεί να έχει η γωνία ρίψης, στη μέγιστη απόσταση που μπορεί να πετύχει κανείς μ’ ένα τόξο κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων, όπως και οι μαθητές των Γυμνασίων Ανδραβίδας και Βάρδας που συμμετείχαν στη σκυταλοδρομία γνώσεων, μέσα στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας. (Απόσπασμα, patrisnews)

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *