3+3=4+2

Πολύ γρήγορα, ελλείψει χρόνου για πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση.

Έχεις σε μια πόλη 10 γυμνάσια με τα διδακτήριά τους. 3.000 μαθητές φοιτούν καθημερινά σε 120 αίθουσες διδασκαλίας και 20-30 σχολικά εργαστήρια Πληροφορικής και Φυσικών Επιστημών. 3 τάξεις από 4 τμήματα η καθεμιά.

Αντίστοιχα, έχεις 8 Γενικά Λύκεια σε διαφορετικά διδακτήρια με 2.500 μαθητές. Χρησιμοποιούν καθημερινά 100 αίθουσες διδασκαλίας και 16-24 σχολικά εργαστήρια Πληροφορικής και Φυσικών Επιστημών. 3 τάξεις από 4 τμήματα η καθεμιά, και κάποια επιπλέον για τα μαθήματα προσανατολισμού.

Αφήνω έξω από την κουβέντα τα Επαγγελματικά Λύκεια που εμπλέκουν πλήθος εργαστηρίων και άλλες ιδιαιτερότητες.

Μια ωραία πρωία, σου κατεβαίνει η ιδέα να κάνεις το Γυμνάσιο 4 τάξεις και το Γενικό Λύκειο 2.

Ωραιότατα! Αφού οι μαθητές Γυμνασίου δεν θα χωράνε πλέον στα υφιστάμενα διδακτήρια, ενώ οι λυκειόπαιδες θα έχουν περίσσιες αίθουσες, δεν έχεις παρά:

  • να μετατρέψεις 3 διδακτήρια Λυκείων σε διδακτήρια Γυμνασίων, ώστε να έχεις 13 γυμνάσια για τους επιπλέον 1000 μαθητές, και 5 Γενικά Λύκεια, με 850 λιγότερους μαθητές -θα στριμώξεις και παραπάνω μαθητές ανά αίθουσα στο Γυμνάσιο, δεν πειράζει,
  • να ανακατανείμεις την χωροταξική κατανομή του μαθητικού πληθυσμού στα 13 πλέον γυμνάσια και τα 5 Γενικά Λύκεια -δεν πειράζει που μερικά διδακτήρια είναι δίπλα δίπλα, έχουν συνηθίσει οι μαθητές να διανύουν χιλιόμετρα καθημερινά,
  • θα σχεδιάσεις και τη μεταβατική περίοδο για αυτά,
  •  μετά τα ντουβάρια, θα πιάσεις και τους ανθρώπους.

Και άντε βρες άκρη και με τις πόλεις και τα χωριά με λιγότερα διδακτήρια.

Ευκαιρία να σβήσεις από το χάρτη ένα σωρό σχολεία που υπερασπιζόσουν με νύχια και με δόντια να μείνουν ανοιχτά όταν ήσουν αντιπολίτευση, μέχρι να πάρεις την εξουσία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *