Το σχολείο μας στην πόλη San Vito dei Normanni της Ιταλίας

Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο  Ηρακλείου στην πόλη San Vito dei Normanni της Ιταλίας

2η διεθνική συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος 2020-1-ES01-KA226-SCH_095689

282694026 10220717673561798 5874004293351873107 nΤο χρονικό διάστημα από 1 έως 7 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο Primo Istituto San Vito dei Normanni της Ιταλίας η δεύτερη συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus Κa226, με τίτλο “CONNECTED BY KNOWLEDGE”. Το θέμα του προγράμματος είναι η αξιοποίηση των ΤΠΕ (Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας).

Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου συμμετείχε με ομάδα εννέα μαθητών και δύο καθηγητών της κ. Κορακάκη και του κ. Αλετρά, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Ιταλία προκειμένου να συναντήσουν τις ομάδες των εταίρων τους από το Silales r. Pajurio Stavislovo Birziskio Gimnazija της Λιθουανίας,το IES EMILIO JIMENO της Καλαταγιούντ της Ισπανίας και το Primo Istituto San Vito dei Normanni της διοργανώτριας χώρας Ιταλίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής οι εκπαιδευτικοί όλων των αποστολών, περιηγήθηκαν στους χώρους του Ιταλικού Σχολείου, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του, τις δράσεις του και παρακολούθησαν διδασκαλίες σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα. Επιπλέον παρουσίασαν, η κάθε ομάδα χωριστά, τις προγραμματισμένες δραστηριότητες για αυτή τη συνάντηση.

Επίσης οι μαθητές και οι καθηγητές όλων των χωρών συμμετείχαν σε ομάδες εργασίας, δημιούργησαν συνεργατικά φύλλα εργασίας, αφίσες, ψηφιακό υλικό και εργαλειοθήκη με θέμα την ανάλυση των κινδύνων από τη χρήση του διαδικτύου, στρατηγικές για προστασία έναντι των κινδύνων αυτών, καλή και κακή χρήση του διαδικτύου και τα πνευματικά δικαιώματα. Επίσης δημιούργησαν εφαρμογές με χρήση του app inventor.

Σημαντικό μέρος του προγράμματος ήταν η επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας υποδοχής. Στα πλαίσια αυτής της πτυχής του έργου οι φιλοξενούμενοι παρακολούθησαν δραματοποιημένη θεατρική παράσταση, συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες, επισκέφτηκαν μέρη ιδιαίτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, συμμετείχαν στην παρασκευή εδεσμάτων της τοπικής κουζίνας και ξεναγήθηκαν σε ιστορικούς χώρους, στους οποίους υπήρχε έντονο το Ελληνιστικό στοιχείο.

Επίσης μετά από γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και αναλυτικών συζητήσεων έγινε και ο προγραμματισμός των επικείμενων εργασιών και μελλοντικών συναντήσεων των σχολείων. Καθορίστηκε το χρονικό πλαίσιο, ο τρόπος εργασίας και συζητήθηκε η δημιουργία των απαιτούμενων του προγράμματος παραδοτέων.

Ελένη Κορακάκη

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.

Κατηγορίες: Erasmus+, εκδρομές, Σχολικές Δραστηριότητες. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.