unnamed

Αθλούμαι – Συμμετέχω – Εκφράζομαι

Στα πλαίσια του προγράμματος “Αθλούμαι-Συμμετέχω-Εκφράζομαι” το σχολείο μας επισκέφτηκε το Καυτατζόγλειο στάδιο. Οι μαθητές θαύμασαν ένα από τα μεγαλύτερα στάδια στη χώρα μας και μετά πήραν μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα  που περιλάμβαναν:

1η Φάση
Παρουσίαση – μέσω οπτικοακουστικού υικλού (DVD) – της ιστορικής διαδρομής της Θεσσαλονίκης, της θέσης και του ρόλου του Καυταντζογλείου Σταδίου σε αυτή τη διαδρομή, καθώς και σημαντικές στιγμές μεγάλων αθλητών στα αγωνίσματα που θα πλαισιώνουν το πρόγραμμά δίνοντας έμφαση στο “ευ αγωνίζεσθαι”, τα ιδεώδη του αθλητισμού και του εθελοντισμού, την ευγενή άμιλλα.

2η Φάση
Α. Γνωριμία και συμμετοχή στα αθλήματα της ποδηλασίας,του τζούντο και της αντισφαίρισης (τέννις).
Β. Πολιτιστικές δράσεις : 1.εικαστικές απεικονίσεις – κατασκευές 2. Δραματοποίηση και Αυτοσχεδιασμός με αναφορά στον αθλητισμό και τα αναγραφόμενα αθλήματα. 
Μέσα από τις δράσεις αυτές οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από όλα, αλλά κυρίως από τη συμμετοχή τους σε διάφορα αθλήματα. Είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μη διαδεδομένα αθλήματα, να ανακαλύψουν καλύτερα τον εαυτό τους, να ενισχύσουν τη δημιουργική έκφραση, καθώς και την ανάπτυξη δεξιοτήτων.