Φωτογραφίες μας υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι

14 Μαρτίου 2015
Δώδεκα φωτογραφίες ανθρωπιάς που μας αποδεικνύουν πως υπάρχουν- ευτυχώς- ακόμα άνθρωποι με ευαισθησίες.

Ευτυχώς υπάρχει ελπίδα και αν κοιτάξουμε καλά γύρω μας θα δούμε ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι. Ανάμεσα μας υπάρχουν ευτυχώς άτομα που ευαισθητοποιούνται και νοιάζονται για τους γύρω τους.

Δείτε μερικές μοναδικές φωτογραφίες ανθρωπιάς που μας κάνουν να χαμογελάμε και να μη χάνουμε την ελπίδα.

Το πάρτι του μικρού αυτιστικού Glenn

Κανείς δεν ήρθε στο πάρτι του μικρού Glenn αλλά τελικά του έμεινε αξέχαστο, μετά από παρέμβαση του σερίφη, ο οποίος είδε σχετική ανάρτηση της μητέρας του στο Facebook και «επιστράτευσε» τους πάντες.

Αυτός ο άνδρας κάθε απόγευμα πηγαίνει για μπάνιο τον άρρωστο σκύλο του για να του καταστείλει τον πόνο

Εργάτες στο Μέμφις καθαρίζουν, ντυμένοι σούπερ ήρωες για να φτιάξουν όσο μπορούν το κέφι άρρωστων παιδιών στο νοσοκομείο του «In Le Bonheur»

Κάθε Κυριακή αυτός ο στυλίστας κουρεύει δωρεάν άστεγους

Δύο Νορβηγοί σώζουν ένα μικρό αρνάκι το οποίο πνιγόταν

Η Jacqueline Kiplino βοηθάει έναν συναθλητή της να πιει νερό και χάνει την πρώτη θέση. Κερδίζει, όμως, το πρώτο βραβείο στις καρδιές όλων μας και αυτό είναι που μετράει

Αυτοί οι τραυματιοφορείς γύρισαν να τελειώσουν την δουλειά ενός άνδρα ο οποίος έπαθε έμφραγμα ενώ καθάριζε το δρόμο του από τα χιόνια

Αυτό το κοριτσάκι πούλησε όλα τα λούτρινα κουκλάκια του και δώρισε τα χρήματα σε ένα καταφύγιο ζώων

Ο στρατιώτης που έσωσε ένα γατάκι στη Κορέα

Αυτοί οι άνθρωποι που έφτιαξαν κούνιες για παιδιά με ειδικές ανάγκες στις ΗΠΑ

Τα «ξωτικά» που έκαναν έκπληξη σε έναν άστεγο, βάζοντάς τον στο πνεύμα των Χριστουγέννων, στολίζοντας δέντρο και αφήνοντάς του δώρα

Αυτός ο Ρώσος πυροσβέστης που σώζει μια γάτα

πηγή: boredpanda.com

πηγή: news247.gr

Πηγή: http://rodosreport.gr

Μπόρχες: Ποίημα στους φίλους

14 Μαρτίου 2015
«Να κοιμάσαι ευτυχισμένος. Να εκπέμπεις αγάπη. Να ξέρεις ότι είμαστε εδώ περαστικοί»
Δεν μπορώ να σου δώσω λύσεις για όλα τα προβλήματα της ζωής σου,
ούτε έχω απαντήσεις για τις αμφιβολίες και τους φόβους σου˙
όμως μπορώ να σ’ ακούσω και να τα μοιραστώ μαζί σου.
Δεν μπορώ ν’ αλλάξω το παρελθόν ή το μέλλον σου.
Όμως όταν με χρειάζεσαι θα είμαι εκεί μαζί σου.
Δεν μπορώ να αποτρέψω τα παραπατήματά σου.
Μόνο μπορώ να σου προσφέρω το χέρι μου
να κρατηθείς και να μην πέσεις.
Οι χαρές σου, οι θρίαμβοι και οι επιτυχίες σου δεν είναι δικές μου.
Όμως ειλικρινά απολαμβάνω να σε βλέπω ευτυχισμένο.
Δεν μπορώ να περιορίσω μέσα σε όρια
αυτά που πρέπει να πραγματοποιήσεις,
όμως θα σου προσφέρω τον ελεύθερο χώρο
που χρειάζεσαι για να μεγαλουργήσεις.
Δεν μπορώ να αποτρέψω τις οδύνες σου
όταν κάποιες θλίψεις σου σκίζουν την καρδιά,
όμως μπορώ να κλάψω μαζί σου και να μαζέψω τα κομμάτια της
για να τη φτιάξουμε ξανά πιο δυνατή.
Δεν μπορώ να σου πω ποιος είσαι ούτε ποιος πρέπει να γίνεις.
Μόνο μπορώ να σ’ αγαπώ όπως είσαι και να είμαι φίλος σου.
Αυτές τις μέρες σκεφτόμουν τους φίλους μου και τις φίλες μου,
δεν ήσουν πάνω ή κάτω ή στη μέση.
Δεν ήσουν πρώτος ούτε τελευταίος στη λίστα.
Δεν ήσουν το νούμερο ένα ούτε το τελευταίο.
Να κοιμάσαι ευτυχισμένος.
Να εκπέμπεις αγάπη.
Να ξέρεις ότι είμαστε εδώ περαστικοί.
Ας βελτιώσουμε τις σχέσεις με τους άλλους.
Να αρπάζουμε τις ευκαιρίες.
Να ακούμε την καρδιά μας.
Να εκτιμούμε τη ζωή.
Πάντως δεν έχω την αξίωση να είμαι ο πρώτος, ο δεύτερος ή ο τρίτος στη λίστα σου.
Μου αρκεί που με θέλεις για φίλο.
Ευχαριστώ που είμαι.
Ποίημα στους φίλους, του Χόρχε Λουίς Μπόρχες, από το βιβλίο Ποιήματα, εκδ. Ελληνικά Γράμματα.
Ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες (24 Αυγούστου 1899-14 Ιουνίου 1986) ήταν Αργεντινός συγγραφέας και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες λογοτεχνικές μορφές του 20ού αιώνα. Παρόλο που είναι πιο γνωστός για τα διηγήματά του, όπου κυριαρχεί το στοιχείο του φανταστικού), ο Μπόρχες ήταν επίσης δοκιμιογράφος, ποιητής και κριτικός.
http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG7015
[Πηγή: www.doctv.gr]

Ο Ευγένιος Τριβιζάς γράφει για τη βία και τον εκφοβισμό παιδιών εναντίον παιδιών

14 Μαρτίου 2015

Ο φωτογράφος Rich Johnson προσπάθησε να αποτυπώσει αυτά τα σημάδια στο σώμα των παιδιών και να τα κάνει ορατά σε όλους μας.

«Η εκφοβιστική και επιθετική συμπεριφορά παιδιών εναντίον συμμαθητών τους είναι ένα πολύμορφο και πολυδιάστατο φαινόμενο, η έκταση και η σοβαρότητα του οποίου δύσκολα αναγνωρίζονται. Κυρίως επειδή τα θύματα φοβούνται να το εξομολογηθούν, οι δάσκαλοι δυσκολεύονται να το χειριστούν και τα σχολεία διστάζουν να το παραδεχτούν λόγω του αρνητικού αντίκτυπου που θα έχει στην εικόνα και στη φήμη τους.

Η σχολική βία ξεκινάει από κοροϊδευτικές παρατηρήσεις, προσβλητικές εκφράσεις, διασπορά ψιθύρων με στόχο το στιγματισμό και αποκλεισμό του θύματος από σχολικές παρέες, κλιμακώνεται με την καταστροφή ή κλοπή αντικειμένων ιδιοκτησίας του, συχνά εκτρέπεται σε σωματική βία. Στην αρχή απλά σπρωξίματα και στη συνέχεια ακραίες μορφές επιθετικότητας.

Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει να γίνεται ο εκφοβισμός διαδικτυακά ή με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα. Σκηνές βίας βιντεοσκοπούνται και διανέμονται ευρύτατα, καθιστώντας την εμπειρία ακόμη πιο επώδυνη για τα θύματα και οδηγώντας τα ακόμη και στην αυτοκτονία. Είναι σφάλμα να πιστεύουμε ότι το φαινόμενο ξεκινάει και σταματάει στα σχολεία. Έχει βαθιές ρίζες και μακροπρόθεσμα καταστρεπτικές για την κοινωνία συνέπειες. Οι συμπεριφορές παγιώνονται και επαναλαμβάνονται στην οικογένεια, στον στρατό, στον εργασιακό χώρο.

Εγκληματολογικές έρευνες δείχνουν ότι το επιθετικό παιδί στο σχολείο είναι ο αυριανός άντρας που θα κακοποιεί τη σύζυγό του. Αλλά και οι θύτες, σύμφωνα με έρευνες του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, είναι πολλές φορές θύματα σωματικής τιμωρίας, οικογενειακής βίας και βλαπτικών επιρροών της τηλεόρασης.

Τα σχολεία πρέπει να ξεκινάνε όχι με την υπόθεση ότι είναι απίθανο να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά στους χώρους τους, αλλά αντίθετα ότι είναι πολύ πιθανόν και να καταστρώνουν εμπεριστατωμένα σχέδια πρόληψης και αντιμετώπισης του προβλήματος. Το θέμα πρέπει να αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων στην τάξη, οι σχολικές βιβλιοθήκες να εφοδιάζονται με παιδικά βιβλία σχετικού περιεχομένου, οι διάδρομοι, οι αυλές και οι δυσπρόσιτοι χώροι να επιτηρούνται τακτικά και οι μαθητές να ενθαρρύνονται να εκμυστηρεύονται στους διδάσκοντες τα παράπονά τους, πράγμα το οποίο βέβαια προϋποθέτει σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους.

Μια τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης και η δημοσιοποίησή της θα βοηθούσε αρκετά. Kαλό θα είναι ο γονιός να ρωτάει το παιδί του πώς του φέρονται οι συμμαθητές του, ιδίως αν το παιδί βρίσκει δικαιολογίες για να μην πηγαίνει στο σχολείο, παραπονιέται συχνά ότι είναι άρρωστο τα πρωινά, κάνει σκασιαρχείο, δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί στη μελέτη, επιστρέφει από το σχολείο με γρατσουνιές, μελανιές, ρούχα σκισμένα ή βιβλία κατεστραμμένα, κλείνεται στον εαυτό του, αρχίζει να ψευδίζει, δεν έχει όρεξη για φαγητό, ζητάει παραπάνω χαρτζιλίκι, αρχίζει να κλέβει, φέρεται με επιθετικό τρόπο στα μικρότερα αδέλφια του, κλαίει τα βράδια στο κρεβάτι ή τυραννιέται από εφιάλτες, ή προτιμάει να κάνει παρέα με ενηλίκους παρά με παιδιά.

Όλα αυτά μπορεί να οφείλονται σε πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά καλό θα είναι ο γονιός να ερευνά το θέμα διακριτικά και να επικοινωνεί με το σχολείο, ούτως ώστε να ενημερώνονται οι γονείς των παιδιών που ασκούν βία και να παραπέμπονται ενδεχομένως στις κατάλληλες υπηρεσίες. Ας μην ξεχνάμε ότι συχνά χρήζουν βοηθείας όχι μόνο τα παιδιά τα οποία υφίστανται, αλλά και τα παιδιά τα οποία ασκούν βία, καθώς και οι οικογένειές τους. Επίσης, δεν αποκλείεται οι ιδιότητες του θύτη και του θύματος να συμπίπτουν στο ίδιο παιδί».

* Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι νομικός, καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ και συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

http://www.infokids.gr/2015/03/o-eygenios-trivizas-grafei-gia-ti-via-k/

Πηγή: http://www.infokids.gr

Δείτε με τους μαθητές σας τις πιο διάσημες πινακοθήκες και Gallery

14 Μαρτίου 2015

fazzino-pop-art-prints-ghosts-goodtimes-gridlock

The Metropolitan Museum of Art, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α
MoMA, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α
Μουσείο Reina Sofia, Μαδρίτη, Ισπανία
Μουσείο Thyssen – Bornemisza, Μαδρίτη, Ισπανία
Μουσείο Kampa, Πράγα, Τσεχία
National Gallery, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Βερσαλλίες, Γαλλία
Rijksmuseum, Άμστερνταμ, Ολλανδία
Μουσείο Ερμιτάζ, Αγ. Πετρούπολη, Ρωσία
Tate, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Uffizi, Φλωρεντία, Ιταλία
Μουσείο Van Gogh, Άμστερνταμ, Ολλανδία
ImageΗ επίσκεψη σε ένα μουσείο πάντα σου μένει χαραγμένη στο μυαλό, ειδικά αν πρόκειται για μουσεία που φιλοξενούν σημαντικά έργα. H Google μας εντυπωσιάζει και πάλι! Αναγνωρίζοντας την αξία της επίσκεψης σε ένα μουσείο, δημιούργησε έναν ιστότοπο που περιλαμβάνει έργα που βρίσκονται σε σημαντικά μουσεία του κόσμου, ανάμεσά τους και το δικό μας Μουσείο Μπενάκη. Οι χρήστες μπορούν να βλέπουν χιλιάδες έργα τέχνης μέσω online περιήγησης στους χώρους των μουσείων. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι όμοια με αυτή του Street View, καθώς υπάρχει χαρτογράφηση εντός των μουσείων και δυνατότητα περιστροφής και περιπλάνησης από διάδρομο σε διάδρομο. Μια επίσκεψη στις σελίδες του ιστότοπου θα λύσει τις απορίες σας.  http://www.googleartproject.com Εξαιρετικό για διδασκαλία μέσω διαδραστικού πίνακα, για επίσκεψη σε μουσεία που θα ήταν αδύνατον ναImage πάμε. Εξαρτάται από τη φαντασία του εκπαιδευτικού και κάθε τι μπορεί να γίνει εκπαιδευτικό εργαλείο…Θα μπορούσε κανείς στην Ευέλικτη Ζώνη να ασχοληθεί με διαφορετικό μουσείο κάθε φορά, για παράδειγμα θα ήταν ωραίο να ανακοινώσει ο εκπαιδευτικός της ημερομηνίες της online επίσκεψης στο μουσείο της Φλωρεντίας Uffizi, τα παιδιά να αναμένουν την εικονική επίσκεψη, όταν περιηγηθούν στις σελίδες να αντιληφθούν το χώρο του μουσείου και να μάθουν ποια σημαντικά έργα βρίσκονται εκεί…αφού το μάθουν στην τάξη τους θα μπορέσουν να το κάνουν και στο σπίτι τους από τη στιγμή που θα τους αρέσει. Κίνητρο για μάθηση λοιπόν… Διάσημα Μουσεία που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα The Metropolitan Museum of Art, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α MoMA, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α Μουσείο Reina Sofia, Μαδρίτη, Ισπανία Μουσείο Thyssen – Bornemisza, Μαδρίτη, Ισπανία Μουσείο Kampa, Πράγα, Τσεχία National Gallery, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο Βερσαλλίες, Γαλλία Rijksmuseum, Άμστερνταμ, Ολλανδία Μουσείο Ερμιτάζ, Αγ. Πετρούπολη, Ρωσία Tate, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο Uffizi, Φλωρεντία, Ιταλία Μουσείο Van Gogh, Άμστερνταμ, Ολλανδία http://www.googleartproject.com/
https://electronicallearning.wordpress.com/
http://fresheducation.gr/?p=3584
Πηγή: http://fresheducation.gr

Το συγκρότημα 9ΜΜ (εννιά χιλιοστά) & η ηθοποιός Μπέσσυ Μάλφα συμπράττουν σε ένα μοναδικό video clip για κοινωνικό σκοπό

14 Μαρτίου 2015

  Best-Buddies1

Το συγκρότημα 9ΜΜ (εννιά χιλιοστά) & η ερμηνεύτρια – ηθοποιός Μπέσσυ Μάλφα συμπράττουν σε ένα μοναδικό video clip, κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Ένα κολάζ ιστοριών με μία δυναμική που θα συγκινήσει με την απλότητα των πολλαπλών εναλλασσόμενων εικόνων!

9MM1

Το συγκεκριμένο video clip δημιουργήθηκε με σκοπό την προβολή του προγράμματος Best Buddies Greece, παράρτημα των Best Buddies International. Σκοπός του παγκόσμιου οργανισμού είναι να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο κίνημα εθελοντών δημιουργώντας ευκαιρίες για φιλία, ανάπτυξη ηγετικών προτύπων και υποστηριζόμενης εργασίας σε άτομα με νοητική υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές.

Η δύναμη της εικόνας, είναι εκείνη που μπορεί να περιγράψει περισσότερα από εκείνα που μπορούν να ειπωθούν με λέξεις!

ΕΞΩΦΥΛΛΟ 9ΜΜ & ΜΠΕΣΣΥ ΜΑΛΦΑ - ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΣ ΞΑΝΑ

Την σκηνοθεσία υπογράφει η Κέλλυ Γκούνη, υπό την καθοδήγηση ενός νέου ταλαντούχου κινηματογραφιστή του Νίκου Νυχά & της εταιρείας www.nyx-clips.com.

Το videoclip είναι παραγωγή των Best Buddies Greece.

Μία συνεργασία που θα αφήσει εποχή!