«Nibble Your Steam Path»- Απρίλιος

Συνεχίζουμε τις δράσεις στο eTwinning έργο μας «Nibble Your Steam Path» και φτάνοντας στον Απρίλιο τον αφιερώνουμε σε δράσεις σχετικές με τα βιβλία.

Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε το βιβλίο του Nibble και να δημιουργήσουμε ένα συνεργατικό ebook. Η διαδικασία της εργασίας έχει ως εξής:
• Οι συνεργάτες θα εργαστούν σε ζευγάρια.
• Κάθε ζευγάρι θα επιλέξει ένα νέο παραμύθι (όχι αυτές του βιβλίου).
• Θα συνεργαστούν.
• Κάποιος θα αλλάξει το τέλος της ιστορίας
• Και ο άλλος θα δημιουργήσει το σχέδιο

Το δικό μας σχολείο συνεργάστηκε με το 6ο Νηπιαγωγείο στο Αιγάλεω και διαλέξαμε το παραμύθι:” Ο λύκος και τα εφτά κατσικάκια” Διαβάσαμε το παραμύθι και τα παιδιά πρότειναν ιδέες για το τέλος του παραμυθιού. Τελικά αποφάσισαν να γράψουν το τέλος ως εξής:

“Τα 7 κατσικάκια κατάλαβαν ότι για να γλιτώσουν από τον Λύκο και να μη τους φάει θα πρέπει να του ετοιμάσουν ένα λαχταριστό φαγητό, μία ωραία τάρτα. Όταν ο Λύκος έφτασε έξω από το σπίτι μύρισε από το ανοιχτό παράθυρο την μυρωδιά της τάρτας και χτύπησε την πόρτα. Αυτή τη φορά τα κατσικάκια άνοιξαν αμέσως την πόρτα και του πρόσφεραν την τάρτα. Έτσι, κάθισαν όλοι μαζί στο τραπέζι, έφαγαν την τάρτα και έγιναν φίλοι.”

Στείλαμε τα λόγια στα παιδιά του συνεργαζόμενου σχολείου για να ζωγραφίσουν την αντίστοιχη ζωγραφιά

resize

Επίσης γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα  Παιδικού Βιβλίου. Για το 2023 υπεύθυνο για το μήνυμα αλλά και την αφίσα ήταν το ελληνικό τμήμα της ΙΒΒΥ. Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος έγραψε το παγκόσμιο μήνυμα ενώ η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από την εικονογράφο Φωτεινή Στεφανίδη. Τα παιδιά είδαν την αφίσα και το μήνυμα της και δημιούργησαν σελιδοδείκτες με τον Nibble για να τους χρησιμοποιούν όταν διαβάζουν τα αγαπημένα τους βιβλία!

3

Η βιβλιοθήκη της τάξης μας!

2