Δήλωση Εγγραφής Τέκνου στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για πρώτη φορά το 2017

registrar

Παρακαλούμε,  μέχρι τη Παρασκευή 27 Οκτωβρίου  2017, να δηλώσετε τα παιδιά που εγγράφηκαν για πρώτη φορά φέτος  στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έτσι ώστε να μη γίνει διακοπή της οικογενειακής παροχής. Ακολουθήστε  τα παρακάτω:

  1. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων συγκεντρώνουν και ελέγχουν τις βεβαιώσεις εγγραφής από τους εκπαιδευτικούς/ υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τις νέες  διατάξεις  του Ν. 4484/2017 (ΦΕΚ Α’ 110/01.08.2017, άρθρα 35,36),  ενημερώνουμε ότι :

  • Πρέπει να δηλωθούν τα παιδιά που φοιτούν σε οποιονδήποτε φορέα μεταλυκειακής εκπαίδευσης, δημόσιας ή ιδιωτικής (ΑΕΙ,ΤΕΙ, ΙΕΚ, ΚΕΝΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ κ.α)
  • Πρέπει να δηλωθούν και οι μαθητές, οι οποίοι παρότι έγιναν 18 ετών, φοιτούν ακόμα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σας υπενθυμίζουμε ότι, το οικογενειακό  επίδομα χορηγείται  μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του έτους στο οποίο συμπληρώνεται το 19ο  έτος  του  μαθητή.
  • Η οικογενειακή παροχή δεν χορηγείται για τα  τέκνα τα οποία έχουν ίδια εισοδήματα είτε από την άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος είτε από άλλη πηγή, υποβάλλουν δική τους φορολογική δήλωση και το δηλωθέν εισόδημα υπερβαίνει το ύψος του αφορολόγητου ορίου, όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε φορά από τις διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας. Σε αυτή την περίπτωση η οικογενειακή παροχή παύει να καταβάλλεται για το οικονομικό έτος κατά το οποίο διαπιστώνεται η υπέρβαση του ως άνω ορίου. Σε αυτή τη περίπτωση μας ενημερώνεται εγγράφως για τη διακοπή του επιδόματος