ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Τα συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία Ν.ΣΙΛΑΤΩΝ και ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΩΝ σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ,αναβίωσαν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης!

1 3

4 6

Επειδή όμως Τσικνοπέμπτη χωρίς μασκαράδες δε γίνεται τα μικρά μας ντύθηκαν ινδιανάκια !!!

331663476 1349823615862273 120381308368629455 n

Και του χρόνου !!!

 

Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με την ΚΟΘ

Τα συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία Ν.ΣΙΛΑΤΩΝ και ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΩΝ συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  «Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με την Κ.Ο.Θ.» που μας πήγε ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι σε διάφορες χώρες της ευρωπαϊκής οικογένειας. Από την Ισπανία και τη Φινλανδία μέχρι την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Aυστρία και τη χώρα μας, την Ελλάδα, ο χάρτης θα μας μεταφέρει ως τις άκρες της ευρωπαϊκής ηπείρου με υπέροχες, χαρακτηριστικές μελωδίες και αποσπάσματα από έργα σπουδαίων Ευρωπαίων συνθετών.

 Με τη βοήθεια, μέσω βίντεο, παιδιών από κάθε γωνιά της Ευρώπης, εξετάσαμε το ζήτημα της εθνικής ταυτότητας στη μουσική και πως η παράδοση, το περιβάλλον, το κλίμα, η γλώσσα, η ιστορία και κατά συνέπεια οι χοροί και τα τραγούδια μιας χώρας αποτυπώνονται στη λόγια μουσική της. Μία πανδαισία μελωδιών από κάθε άκρη της ηπείρου μας  έφερε τα παιδιά σε επαφή με κάποια από τα πιο αγαπημένα συμφωνικά έργα του ευρωπαϊκού ρεπερτορίου και τον μουσικό πολιτισμό ολόκληρης της Ευρώπης.

8 7

6 5

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ 2023

Καλωσορίσαμε το 2023 με ευχές, φύλλα εργασίας και κατασκευές!

 2 ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2

1 3 2 Αντιγραφή 1

 

Παρακολουθήσαμε το παραμύθι ” Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΚΙΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡOΝΙΑ ” Pat Miller

1 4

Μετά την παρακολούθηση του παραμυθιού , τα παιδιά έθεσαν κι αυτά τους δικούς τους στόχους για τη νέα χρονιά!

 ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ΕΡΣΑΣΙΑΣ 1