Εθελοντισμός: Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε μεγάλη μας χαρά , την Τρίτη 18 Νοεμβρίου, υποδεχθήκαμε στο Νηπιαγωγείο μας και στο Δημοτικό Σχολείο Σφακοπηγαδίου , τον κύριο Νίκο Γιαννακάκη… Τον αξιέπαινο εθελοντή Σαμαρείτη, διασώστη και Ναυαγοσώστη που ήρθε, μετά από πρόσκληση που του κάναμε, για να μας ενημερώσει για το έργο  που επιτελεί αυτός και τόσοι πολλοί άλλοι εθελοντές, άντρες και γυναίκες ,στην κοινωνία.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μας μίλησε γενικότερα όμως και για το έργο του Ερυθρού Σταυρού, μας έδειξε το σύμβολό του, τον κόκκινο σταυρό. Μας έδειξε και το βαλιτσάκι του που το κουβαλάει πάντα μαζί του ειδικά όταν πηγαίνει σε αποστολή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μας έδειξε και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας ή τους άλλους ανθρώπους όταν έχουν πρόβλημα. Μας είπε και αντιγράψαμε τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Μας έδειξε πως πρέπει να αντιδράσουμε για παράδειγμα όταν μας ανοίξει η μύτη…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAή όταν καούμε σε κάποιο σημείο πχ στο χέρι μας…Μας έδειξε πως μπορούμε να περιποιηθούμε  ένα τραύμα μας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σ΄ ευχαριστούμε πολύ κύριε Νίκο για όλες τις πληροφορίες που μας  έδωσες , για όλα όσα μας έμαθες κι ελπίζουμε μια μέρα να καταφέρουμε και μεις να ακολουθήσουμε το δικό σου παράδειγμα  αλλά  και όλων αυτών των εθελοντών που μαζί με σένα προσπαθούν για το καλό του κοινωνικού συνόλου….

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.