Διανομή τεσσάρων (4) Self-Test

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας, οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 ως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 τέσσερα (4) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο επόμενων εβδομάδων (04/10/2021-17/10/2021) και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι:

Το self-test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,

Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,

Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),

Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή),

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Πηγή: www.alfavita.gr

8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε έτους καθιερώνεται ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του κοινωνικού σχολείου. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα συνδέεται κάθε σχολικό έτος με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου που θα υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό. 

Με σύνθημα «Αθλούμαι – Μένω Υγιής – Μένω Ασφαλής» σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 μιλήσαμε με τα παιδιά για την Πανελλήνια-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2020, για τα αθλήματα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πόσο σημαντική είναι η άθληση στη καθημερινή μας ζωή.

Και με σύνθημα μας το: “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” φτιάξαμε εν συνεχεία και τα δικά μας μετάλλια!!!

Και του χρόνου!

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για τον εμβολιασμό στη μαθητική κοινότητα



Λήψη αρχείου

Να είναι τ’ όνειρα μας χρωματιστά!!!


Σήμερα οι μικροί μαθητές του 1ου πρωινού τμήματος του 1ου Νηπιαγωγείου Πυλίου πήραν ένα δωράκι καλωσορίσματος από τον νηπιαγωγό τους για να μπορούν να βλέπουν  “χρωματιστά όνειρα” και να έρχονται στο νηπιαγωγείο με ένα μεγάλο χαμόγελο!!!

Αγιασμός

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30 θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός του 1ου Νηπιαγωγείου Πυλίου Κω.

Λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19, ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου μας τηρώντας τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (κρατώντας τις αποστάσεις και με απαραίτητη τη χρήση μάσκας από εκπαιδευτικούς, γονείς/κηδεμόνες και παιδιά). 

Έπειτα θα ακολουθήσει σύντομη ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις και πάλι τηρώντας τις οδηγίες που προβλέπονται από τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!!!

Ευχαριστούμε πολύ!!!