Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-2021

Αγαπητοί γονείς, οι εγγραφές (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) για το σχολικό έτος 2021-2022 στα δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν από 01-03-2021 έως και 20-03-2021 ηλεκτρονικά και κατόπιν ραντεβού με τον Διευθυντή του νηπιαγωγείου.

Τηλέφωνα για ραντεβού:

Σταθερό του 1ου Νηπιαγωγείου Πυλίου: 22420 41440 & Κινητό Διευθυντή Νηπιαγωγείου: 6946 137 735.

 

Οι εγγραφές αφορούν παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2016 (Νήπια) και το 2017 (Προνήπια) και η φοίτηση στα νηπιαγωγεία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ (Δίχρονη Προσχολική Αγωγή).

 

Κατά τη προσέλευση σας στο χώρο του σχολείου, θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα κάτωθι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

 

Α) ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (λογαριασμός Δ.Ε.Κ.Ο. ή μισθωτήριο συμβό-λαιο σπιτιού ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας

 

Β) ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ  ή άλλο στοιχείο από το οποίο προκύπτει ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια

 

Γ) ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ (Α.Δ.Υ.Μ.). Το έντυπο δίνεται από νη-πιαγωγείο, συμπληρώνεται και υπογράφεται από παιδίατρο και εν συνεχεία επιστρέφεται στο σχολείο.

 

Δ) ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ από Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕ.Σ.Υ.) ή Δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο ή άλλη αρμόδια Δημόσια Υπηρεσία, ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

 

Ε) ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ: Πιστοποιητικό Γέννησης ή Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης  Αλλοδαπής ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ (έκδοση τελευταίου τριμήνου)

 

 Όσοι επιθυμείτε την εγγραφή του παιδιού σας στο ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ θα πρέπει να μας το δηλώσετε στην αίτηση.

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID 19 ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ) ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ.

                                                            

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

 

Η εγκύκλιος των εγγραφών στα νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-2022:



Λήψη αρχείου

Οδηγός για την ηλεκτρονική εγγραφή στα νηπιαγωγεία:



Λήψη αρχείου

Διενέργεια τέστ COVID-19 για το μήνα Μάρτιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζεται τον Μάρτιο το πρόγραμμα διενέργειας test Covid-19 από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ για πολίτες στην πόλη και στις Κοινότητες της Κω.

Το πρόγραμμα που έχει διαμορφωθεί έως σήμερα, έχει ως εξής:

 

  • Την ερχόμενη Τρίτη 2 Μαρτίου, θα διενεργηθούν test για πολίτες στο Πυλί, στα γραφεία της Κοινότητας, από τις 10.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ.

 

  • Το Σάββατο 6 Μαρτίου, θα διενεργηθούν test για πολίτες στην πόλη της Κω, στην Πλατεία Ελευθερίας, από τις 10.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ.

 

  • Την Παρασκευή 12 Μαρτίου, θα διενεργηθούν test για πολίτες στο Ζηπάρι, στα γραφεία της Κοινότητας, από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ.

 

  • Το Σάββατο 13 Μαρτίου, θα διενεργηθούν test για πολίτες στην πόλη της Κω, στο 4οΔημοτικό Σχολείο, από τις 10.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ.

 

  • Την Τετάρτη 17 Μαρτίου, θα διενεργηθούν test για πολίτες στην Κέφαλο, στα γραφεία της Κοινότητας, από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ.

 

  • Το Σάββατο 20 Μαρτίου, θα διενεργηθούν test για πολίτες στην πόλη της Κω, στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (στον προαύλιο χώρο), από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.00μ.μ.

 

  • Την Κυριακή 21 Μαρτίου, θα διενεργηθούν test για πολίτες στην Αντιμάχεια, στα γραφεία της Κοινότητας, από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ.

 

  • Την Κυριακή 28 Μαρτίου, θα διενεργηθούν test για πολίτες στην Καρδάμαινα, στα γραφεία της Κοινότητας, από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ.

 

Οι ενδιαφερόμενοι για test κατά την προσέλευσή τους οφείλουν να φέρουν Δελτίο Ταυτότητας και ΑΜΚΑ.

 

Γραφείο Τύπου

Διενέργεια τέστ COVID-19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζεται η διενέργεια μαζικών test Covid από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του
Ε.Ο.Δ.Υ., όπου μπορεί να απευθύνεται για έλεγχο κάθε πολίτης.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

– Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου θα διενεργηθούν test στο Πυλί, στα γραφεία
της Κοινότητας, από τις 10.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ..
Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου θα διενεργηθούν test στην πόλη της Κω,
στην Πλατεία Ελευθερίας, από τις 10.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ..

Οι ενδιαφερόμενοι για test κατά την προσέλευσή τους οφείλουν να φέρουν
Δελτίο Ταυτότητας και ΑΜΚΑ.

Γραφείο Τύπου

Πηγή: https://www.kostv.gr/

Ανοιχτά τα σχολεία του νησιού από Δευτέρα 22/02/2021

⚠️ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κανονικά θα ανοίξουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Κω, όπως επίσης οι Δημοτικοί και Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021.

Τα σχολεία στο νησί είχαν κλείσει με απόφαση Δημάρχου την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου και την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου λόγω καιρικών συνθηκών και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου για την πραγματοποίηση απολύμανσης των χώρων των σχολείων και τη διενέργεια τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων.

Να σημειωθεί ότι η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 ανήκει αποκλειστικά στα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Ειδικά για τις περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας λόγω κορωνοϊού, διατάξεις που αποδίδουν αρμοδιότητα στους δημάρχους ή στους αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν εφαρμόζονται.

Πηγή: https://www.kosnews24.gr

Κλειστά εκ νέου τα σχολεία του νησιού με απόφαση του Δημάρχου Κω

⚠️ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με απόφαση δημάρχου αναστέλλεται και αύριο 19 Φεβρουαρίου 2021 η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων του νησιού, για την πραγματοποίηση απολύμανσης των χώρων των σχολείων.



Λήψη αρχείου

Τα μαθήματα θα γίνουν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης (14:10-16:20).

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε…

Κλειστά εκ νέου τα σχολεία του νησιού με απόφαση του Δημάρχου Κω

⚠️ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με απόφαση δημάρχου αναστέλλεται και αύριο 18 Φεβρουαρίου 2021 η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων του νησιού, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.



Λήψη αρχείου

Τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση (14.10-16.20).

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε…

Κλειστά τα σχολεία του νησιού με απόφαση του Δημάρχου Κω

⚠️ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με απόφαση δημάρχου αναστέλλεται αύριο 17 Φεβρουαρίου 2021 η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων του νησιού, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.



Λήψη αρχείου

Τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση (14.10-16.20).

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε…

Αισθητική παρέμβαση στην αυλή του 1ου Νηπιαγωγείου Πυλίου

Η αυλή του 1ου Νηπιαγωγείου Πυλίου Κω άλλαξε όψη…

Μια σκέψη που έρχονταν και έφευγε στο μυαλό μας πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια, πήρε επιτέλους τον δρόμο της. Η αυλή του νηπιαγωγείου περιμετρικά και στο παρτεράκι του μεγάλου δέντρου μας ομόρφυνε και αυτό οφείλεται στην φύτευση λουλουδιών και διάφορων φυτών.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Χατζηγιακουμή Αφροδίτη, όπου αφιλοκερδώς έκανε τη μελέτη της αυλής και σχεδίασε μαζί με τον Διευθυντή του 1ου Νηπιαγωγείου Πυλίου τα φυτά που θα μπουν περιμετρικά της αυλής για το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, την κυρία Κασίου Διονυσία όπου αφιλοκερδώς μας έκανε το σχέδιο της αυλής, τον Υπάλληλο της Δημοτικής Κοινότητας Πυλίου κύριο Στέργο Δρόσο και τον Υπάλληλο της ΔΕΥΑΚ κύριο Δρόσο Γεώργιο για τη τοποθέτηση 2ου συστήματος άρδευσης στην αυλή, τους Υπαλλήλους από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Κω και την κυρία Βλάχου Σέβη, Ανιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κω, όπου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας για βοήθεια και συντονισμό με την Υπηρεσία Πρασίνου καθώς και την Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακών Έργων, Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Διεθνών Σχέσεων κυρία Κασσιώτη Γεωργία, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πυλίου, κύριο Κεφαλιανό Αναστάση και τον υπεύθυνο μηχανημάτων του Εργοταξίου Κω, κύριο Γιωργαλλή Μιχάλη όπου με τη παρέμβαση τους και ακολουθώντας τις οδηγίες του Διευθυντή του Νηπιαγωγείου καθαρίστηκε ο χώρος ανάμεσα στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Πυλίου και το Νηπιαγωγείο όπως και τα φρεάτια της εισόδου του αύλειου χώρου…

Το κτίριο μας βάφτηκε εξωτερικά και άλλαξε όψη και σε αυτό οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο της Κω και τον ελαιοχρωματιστή μας, κύριο Χατζηγεωργαλλή Νίκο και το συνεργείο του όπου για μια εβδομάδα ήταν εκεί για να διορθώσουν όλες τις ατέλειες λόγω της αλλαγής των κουφωμάτων που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο, και τον κο Παπανικολάου …

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ όμως το οφείλουμε στα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείων και Δημοτικού Σχολείου Πυλίου, καθώς από την πρώτη στιγμή που προτάθηκε η ιδέα του Διευθυντή του 1ου Νηπιαγωγείου για τον καλλωπισμό της αυλής ήταν θετικοί στο να υλοποιηθεί και να δώσουν τα χρήματα από τις περσινές συνδρομές των γονέων του νηπιαγωγείου μας που θα χρειαζόντουσαν για την αγορά των φυτών και των λουλουδιών.

Να είστε όλοι καλά!!! Σας ευχαριστούμε πολύ!!!