Πάσχα

Η θεματική ενότητα που αφορά το Πάσχα είναι μια αγαπημένη ενότητα για τα παιδιά, καθώς στο άκουσμα της λέξεις το σκέφτονται και το συνδέουν με πασχαλινά αυγά, λαγουδάκια, δώρα και διακοπές.

Το Πάσχα όμως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και δυσκολονόητο για αυτήν την ηλικία των παιδιών. Ωστόσο, υπάρχουν έθιμα που τηρούνται το Πάσχα και τα οποία τα παιδιά οφείλουν να μάθουν γιατί συνδέονται με την παράδοση του τόπου μας, αλλά υπάρχει και η μεγαλειώδης Ανάσταση του Χριστού καθώς και η ζωή Του την οποία μπορούν να κατανοήσουν σε ένα βαθμό.

Έτσι κινηθήκαμε σε αυτή την ενότητα σε δύο άξονες. Τα παιδιά μάθανε για τα έθιμα του Πάσχα (κάλαντα Λαζάρου, βαφή αυγών, πασχαλινά κουλούρια και τσουρέκια). Ωστόσο τα παιδιά σε αυτή την ηλικία μαθαίνουν βιωματικά, έτσι τα κορίτσια του νηπιαγωγείου τραγουδήσανε τα κάλαντα του Λαζάρου αλλά υποδεχθήκαμε κιόλας και κορίτσια μικρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας για να μας τα τραγουδήσουν. Ακόμη, ζωγραφίσαμε με κηρομπογιές και βάψαμε κόκκινα αυγά, και βέβαια τα παιδιά φτιάξανε αγαπημένες χειροτεχνίες που διάλεξαν καθώς και καλαθάκια.

Ο άλλος άξονας ήταν η ζωή του Χριστού, τα πάθη και η Ανάσταση του. Διαβάσαμε την παιδική Βίβλο για να κατανοήσουν ποιος ήταν ο Χριστός μας και τι έκανε, τα θαύματα του και τι δίδασκε. Παράλληλα συζητήσαμε και για τις δυσκολίες που πέρασε από ανθρώπους κακούς οι οποίοι τον αδίκησαν. Προσπαθήσαμε να παραλληλίσουμε τα πάθη του Χριστού και την απεικόνιση τους στην εκκλησία την μεγάλη εβδομάδα. Τέλος στείλαμε μια πασχαλινή κάρτα, κάποιες χειροτεχνίες και σοκολατένια αυγά, σε μια ομάδα ανθρώπων από την Αθήνα, η οποία εργάζεται στην επιχειρησιακή μονάδα είσπραξης, διότι αυτοί οι άνθρωποι στήριξαν το σχολείο μας κατά την περίοδο της πλημμύρας αλλά και τα Χριστούγεννα πρόσφεραν υλικό, δώρα και ρούχα στα παιδιά. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς. Χριστός Ανέστη.

Παρατίθενται ενδεικτικά κάποιες φωτογραφίες.

ΠΑΣΧΑ1 ΠΑΣΧΑ2 ΠΑΣΧΑ3 ΠΑΣΧΑ4 ΠΑΣΧΑ5 ΠΑΣΧΑ6 ΠΑΣΧΑ7 ΠΑΣΧΑ8

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *