Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2022

0

Συγγραφέας: Νηπιαγωγείο Πλαταμώνα | Κατηγορία Eu Code Week | , στις 13-10-2022

Eu Code Week

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι ένα κίνημα βάσης που προωθεί τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού και άλλων δραστηριοτήτων του τομέα της τεχνολογίας.

Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει ως στόχο να γίνουν ο προγραμματισμός και ο ψηφιακός γραμματισμός προσιτοί σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες, να τους δίνουμε πνοή και να καινοτομούμε. Υπό αυτό το πρίσμα, τα σχολεία ενθαρρύνονται ιδιαιτέρως να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού φέτος πραγματοποιείται από τις 8 έως τις 23 Οκτωβρίου 2022.

Eu Code Week 2022

Tο Νηπιαγωγείο Πλαταμώνα υπερήφανα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2022 και στον χάρτη των σχετικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, με μία δραστηριότητα προγραμματισμού και κωδικοποίησης, δημιουργώντας… Τέχνη!

 

Pixel art coding

 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη δραστηριότητα: Κωδικοποίηση Πίξελ και Τέχνη – Φθινοπωρινό δέντρο που υλοποιήσαμε για το 2022, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: 

https://codeweek.eu/view/473047/pixel-art-coding-fthinoporino-dentro 

 



Λήψη αρχείου

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση