4.ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας (Δ.Α.Ι)

&

Μνημόνιο Ενεργειών για τη διαχείριση πυρκαγιών, ακραίων καιρικών φαινομένων, τεχνολογικών καταστροφών και ΧΒΡΠ περιστατικών.

O σκοπός του Εσωτερικού Κανονισμού Σχολικής Μονάδας (Δ.Α.Ι) και του Μνημονίου Ενεργειών  για τη διαχείριση των διαφόρων καταστροφών, είναι η διαμόρφωση ενός συστήματος αποτελεσματικής αντιμετώπισης καταστροφικών φαινομένων για την προστασία της ζωής, της υγείας των εγκαταστάσεων, καθώς και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι πιο σοβαροί κίνδυνοι πηγάζουν από Φυσικά αίτια όπως: φωτιές πλημμύρες σεισμοί τσουνάμι τυφώνες κλπ., Ανθρωπογενή αίτια όπως: αμέλεια ατυχήματα τρομοκρατικές ενέργειες κοινωνικές αναταραχές και Αίτια από ανεπαρκή λειτουργία εγκαταστάσεων και υπηρεσιών του κτηρίου.

Επικαιροποιημένο  Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση πυρκαγιών, ακραίων καιρικών φαινομένων, τεχνολογικών καταστροφών και ΧΒΡΠ περιστατικών  Νηπιαγωγείου Πλαταμώνα Σχολ. έτος 2019-2020

Για την ενημέρωσή σας, πατήστε   ΜΝΗΜΟΝΙΟ_ ΕΝΕΡΓΙΩΝ_για_τη_ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ_του_ ΣΕΙΣΜΙΚΟΥ_ΚΙΝΔΥΝΟΥ_ 2019-2020

Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου

          Γνωρίζουμε ότι η πατρίδα μας βρίσκεται σε μία από τις πλέον σεισμογενείς ζώνες του πλανήτη. Για πολλές περιοχές της Ελλάδας ο κίνδυνος από τους σεισμούς είναι μεγάλος. Όλοι οι οικισμοί της χώρας μπορούν να πάθουν ζημιές, μεγάλες ή μικρές από ένα σεισμό. Για το λόγο αυτό, χρειάζεται να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευτούμε σε τέτοιες δύσκολες ώρες. Το βασικότερο όλων είναι η ετοιμότητα, που προκύπτει από την κατάλληλη ενημέρωση και προετοιμασία.

Επικαιροποιημένο  Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου Νηπιαγωγείου Πλαταμώνα Σχολ. έτος 2019-2020

Για την ενημέρωσή σας, πατήστε  ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ & ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ 2019-2020

Οδηγίες για την εύρυθμη λειτουργία του  Νηπιαγωγείου Πλαταμώνα

Για την ενημέρωσή σας, πατήστε ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ  και

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

Με Ασφάλεια στο Σχολείο και στο Σπίτι!!

Με Ασφάλεια στο Σχολείο και στο Σπίτι

Με Ασφάλεια στο Σχολείο και στο Σπίτι

        Τα ατυχήματα με θύματα τα παιδιά είναι πολλά, όπως τροχαία, πτώσεις, δηλητηριάσεις, εγκαύματα, πνιγμός, και άλλα. Όταν είναι μικρά, τα παιδιά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στα ατυχήματα, γιατί από τη φύση τους είναι γεμάτα περιέργεια και δεν έχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση του κινδύνου.

       Είναι σημαντικό, από την πιο μικρή ηλικία, να τους μάθουμε να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και πως να τους αποφεύγουν. Ας έχουμε όμως υπόψη, ότι σε αυτές τις ηλικίες, τα παιδιά δεν έχουν ακόμα την ωριμότητα να χρησιμοποιήσουν πάντα αυτά που έχουν μάθει, ως εκ τούτου για την ασφάλειά τους πρέπει να υπάρχει σωστή επίβλεψη. Φυλλάδιο του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας

Για την ενημέρωσή σας, πατήστε ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οδηγός  Γονέα

page2  Αγαπητοί γονείς,

     Με την έκδοση του βιβλίου του Υπουργείου Παιδείας  που σας παραθέτουμε, φιλοδοξούμε να σας πληροφορήσουμε για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του ολοήμερου νηπιαγωγείου, να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε κάποια ζητήματα που ενδεχομένως να χρειαστούν ειδική μέριμνα εκ μέρους σας και να σας δώσουμε κάποιες απλές πρακτικές συμβουλές, που σχετίζονται με την πορεία του παιδιού στο νηπιαγωγείο.

Για την ενημέρωσή σας, πατήστε ΟΔΗΓΟΣ-ΓΟΝΕΑ.pdf

 

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

23-2147497188

            Ο Εσωτερικός Κανονισμός του Νηπιαγωγείου Πλαταμώνα, απευθύνετε στους γονείς – κηδεμόνες και στοχεύει στην εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου στα πλαίσια ενός κλίματος σωστής επικοινωνίας, αλληλοσεβασμού, αλληλοβοήθειας, συνεργασίας, ανοχής, υπευθυνότητας και δημοκρατικού πνεύματος.

Μετά την αναμόρφωση που πραγματοποιήθηκε για τη Σχολική Χρονιά 2019 – 2020, στο  Νηπιαγωγείο Πλαταμώνα, σας παραθέτουμε το νέο Εσωτερικό Κανονισμό λειτουργίας μας.

Για την ενημέρωσή σας, πατήστε ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΙΣΤΟΤΟΠΟ

Σχολικός Οδηγός για τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών των Δημοσίων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων

Ο Σχολικός Οδηγός απευθύνεται στους γονείς κηδεμόνες των μαθητών/τριών των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων. Σκοπός του είναι μέσω της παροχής απλών και χρηστικών πληροφοριών να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στη διάθεση των γονέων/κηδεμόνων που θα ενισχύσει τη συνεργασία τους με τους εκπαιδευτικούς και συνακόλουθα θα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Πιο συγκεκριμένα ενημερώνει τους γονείς/κηδεμόνες για πρακτικά ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων στην εγγραφή στο σχολείο, στα δικαιολογητικά εγγραφής, στις ημερομηνίες έναρξης και λήξης των μαθημάτων, στην επικοινωνία με το σχολείο, στις υπηρεσίες και στις δομές υποστήριξης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Για την ενημέρωσή σας, πατήστε ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση