Γιορτή της Μητέρας

Μάι 202414

9aa926ef4715e079433a7f490cc84ace

Συζητήσαμε με τα παιδιά μας για το σπουδαίο ρόλο που έχει η μητέρα στη ζωή μας. Είναι αυτή που μας έφερε στον κόσμο, αυτή που μας φροντίζει, μας αγκαλιάζει, μας, μας δίνει το χάδι της κι ένα γλυκό φιλί. Είναι αυτή που στέκεται πάντα δίπλα μας,  φάρος φωτεινός στο δρόμο μας, είναι μαζί μας στις χαρές και τις λύπες, είναι αυτή πού ακούει τους φόβους και τις ανησυχίες μας και τα γλυκά της λόγια απαλύνουν τον πόνο μας. Η Μητέρα είναι αυτή που μας αγαπάει δίχως όρους, χωρίς γιατί και αλλά, ότι κι αν γίνει…για ΠΑΝΤΑ!

Τα παιδιά μίλησαν για τις δικές τους εμπειρίες,  για τη δική τους σχέση με τη μαμά ( ποια είναι η αγαπημένη τους δραστηριότητα με τη μαμά, πως τους φωνάζει η μαμά-χαϊδευτικό, την πιο όμορφη ανάμνηση που έχουν ως τώρα με τη μαμά κ.α.).

Η αγάπη, η στοργή, η τρυφερότητα, η αφοσίωση, η αυταπάρνηση και η αυτοθυσία της Μητέρας δεν θα μπορούσε παρά να είναι αστείρευτη πηγή έμπνευσης για ποιητές, συγγραφείς και μουσικούς. Διαβάσαμε ποιήματα και όμορφες ιστορίες, ακούσαμε υπέροχα τραγούδια,  συζητήσαμε με τους μικρούς μαθητές μας για το νόημά τους και τις εικόνες που δημιουργούν στη σκέψη τους. Τα παιδιά είδαν, παρατήρησαν και περιέγραψαν πίνακες σπουδαίων ζωγράφων που εμπνεύστηκαν από τη μοναδική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ μιας μητέρας με το παιδί της. Έκαναν υπέροχες ζωγραφιές και κατασκευές εκφράζοντας τα συναισθήματά τους για τη ΜΑΜΑ.

Collage 2024 06 19 00 11 41

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιορτή της Μητέρας    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων