Ενδοσχολική Επιμόρφωση

ΑΦΙΣΑ

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση του Σχολικού Δικτύου μας (συνδιοργάνωση Νηπιαγωγείο Βαθέος Αυλίδος- Νηπιαγωγείο Καλοχωρίου-Παντειχίου) με θέμα Παιδική και Εφηβική Υγεία: Ο ρόλος της Διατροφής στους μηχανισμούς Χρόνιου στρες” με εισηγήτρια την κ. Ιωάννα Κατσαρόλη, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc, PhDc, Υποψήφια Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, την οποία ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας.

Επίσης ευχαριστούμε τους γονείς και εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και του Νηπιαγωγείου Βαθέος Αυλίδος , τις συναδέλφους των άλλων Νηπιαγωγείων του Δικτύου που συμμετείχαν στην επιμόρφωση και φυσικά τους συναδέλφους του Νηπιαγωγείου Βαθέος Αυλίδος για την εξαιρετική συνεργασία και φιλοξενία.

Το χρόνιο στρες είναι αποτέλεσμα συνεχών ή επαναλαμβανόμενων στρεσογόνων καταστάσεων το οποίο σε αντίθεση με το οξύ στρες που υποχωρεί γρήγορα, έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αυξάνοντας τον κίνδυνο διαφόρων προβλημάτων υγείας. Μια από τις πιο συχνές επιπλοκές του χρόνιου στρες είναι η παχυσαρκία και τα συνοδά αυτής μεταβολικά προβλήματα μεταξύ άλλων οι υπερλιπιδαιμίες, η αντίσταση στην ινσουλίνη, η αρτηριακή υπέρταση κ.α.., που προδιαθέτουν σε καρδιαγγειακή νόσο, ενώ στα παιδιά συχνά συνδέεται με πρόωρη ήβη. Μια ισορροπημένη διατροφή που ενσωματώνεται αγαστά στο βιολογικό μας ρολόι και πλαισιώνεται από καλές συνήθειες άσκησης, βοηθά στη ρύθμιση των μηχανισμών του στρες και στην εύρυθμη λειτουργία του σώματός μας.

Collage 2024 04 24 23 24 42