Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821

Ημέρα εορτασμού της  έναρξης της επανάστασης των Ελλήνων το 1821. Οι Έλληνες με το θάρρος, τη γενναιότητά τους, την αυταπάρνηση και τις θυσίες τους αποτίναξαν τον τουρκικό ζυγό, μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.

Γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Με την λέξη Ευαγγελισμός αναφερόμαστε στην χαρμόσυνη είδηση για τον Χριστιανισμό, της επικείμενης γέννησης του Ιησού Χριστού, που δόθηκε από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς την Μαριάμ.

Μιλήσαμε για τη διπλή σημασία της μέρας αυτής. Με τα παιδιά μας προσεγγίσαμε τα ιστορικά γεγονότα και γνωρίσαμε τους ήρωες της επανάστασης, μέσα από εκπαιδευτικά βίντεο, κατάλληλο εποπτικό υλικό, την ποίηση, τη μουσική και το χορό. Διαβάσαμε παραμύθια ( όπως τα Ελληνάκια, της Ευγενίας Φακίνου), είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε ξανά για τα δεινά του πολέμου και την ειρήνη, τα παιδιά μας εκφράστηκαν καλλιτεχνικά ζωγραφίζοντας και δημιουργώντας επετειακές κατασκευές.

Στις 22 Μαρτίου πραγματοποιήσαμε τη γιορτή μας στο χώρο του νηπιαγωγείου, όπου τα παιδιά μας απήγγειλαν τα ποιήματά τους, τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Ανήμερα της επετείου, τα παιδιά μας παρέλασαν, είπαν τα ποιήματά τους και κατέθεσαν στεφάνι προς τιμή της μνήμης των ηρώων της επανάστασης του 1821.

Collage 2024 04 24 00 32 25