Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Μαρ 20247

Η στοχοθεσία των προγραμμάτων έχει προσδιοριστεί βάσει των λεγόμενων δεξιοτήτων του 21ου αιώνα: δεξιότητες της ζωής (life skills), ήπιες δεξιότητες (soft skills) και δεξιότητες τεχνολογίας και επιστήμης. Ενδεικτικά, οι σύγχρονες δεξιότητες περιλαμβάνουν την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία, την επικοινωνία, την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα, την πρωτοβουλία, την οργανωτική ικανότητα, την ενσυναίσθηση και τις κοινωνικές δεξιότητες, την επίλυση προβλημάτων, τον ψηφιακό και τεχνολογικό γραμματισμό.

2ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων

Θεματική: Φροντίζω το Περιβάλλον/Υποθεματική: Οικολογία

Τίτλος: “Τα ζώα έχουν δικαιώματα”

Σκοπός: Η ευαισθητοποίηση των παιδιών και η απόκτηση θετικής στάσης για τα δικαιώματα των ζώων και τα αδέσποτα ζώα. Η κατανόηση της στενής και αλληλένδετης σχέσης ανάμεσα στον άνθρωπο και τα ζώα.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του 2ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων τα παιδιά μας μέσα από εκπαιδευτικά βίντεο, φωτογραφίες, παραμύθια και εργασίες γνώρισαν τις κατηγορίες των ζώων ( οικόσιτα, ζώα συντροφιάς, άγρια ζώα),  έμαθαν για τα δικαιώματα των ζώων (φροντίδα, αγάπη, προστασία, ελευθερία, σεβασμός, δικαίωμα στη ζωή), τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα. Δημιούργησαν αφίσες προς διάχυση των μηνυμάτων και ευαισθητοποίηση της σχολικής μας κοινότητας.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ…

ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ – ΦΡΟΝΤΙΖΩ – ΥΙΟΘΕΤΩ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ!

 

Collage 2024 05 16 09 52 38

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργαστήρια Δεξιοτήτων    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων