Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Ιούν 202313

Η στοχοθεσία των προγραμμάτων έχει προσδιοριστεί βάσει των λεγόμενων δεξιοτήτων του 21ου αιώνα: δεξιότητες της ζωής (life skills), ήπιες δεξιότητες (soft skills) και δεξιότητες τεχνολογίας και επιστήμης. Ενδεικτικά, οι σύγχρονες δεξιότητες περιλαμβάνουν την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία, την επικοινωνία, την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα, την πρωτοβουλία, την οργανωτική ικανότητα, την ενσυναίσθηση και τις κοινωνικές δεξιότητες, την επίλυση προβλημάτων, τον ψηφιακό και τεχνολογικό γραμματισμό.

3ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων

Θεματική: Δημιουργώ & Καινοτομώ-Δημιουργική Σκέψη & Πρωτοβουλία

Τίτλος: “Στη γειτονιά του Ήλιου”

Στο 3ο εργαστήριο τα παιδιά μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, εκπαιδευτικά βίντεο, πειράματα, βιβλία, παιχνίδια κ.α. έμαθαν για τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Γνώρισαν το διάστημα και τον τρόπο που ταξιδεύει ο άνθρωπος σε αυτό. Έμαθαν για τους αστροναύτες, τον εξοπλισμό τους και την καθημερινότητά τους. Γνώρισαν τη Σελήνη, τα χαρακτηριστικά της και τον πρώτο άνθρωπο που πάτησε σ’ αυτή.

Μιλήσαμε για τον ήλιο, το φως, τη θερμότητα, τα οφέλη του, τους κινδύνους και του τρόπους προστασίας από αυτόν. Συνεχίσαμε με τη Γη και την κίνησή της. Για να αντιληφθούν τα παιδιά την κίνηση της Γης γύρω από τον ήλιο και γύρω από τον εαυτό της χρησιμοποιήσαμε το λογισμικό Google Earth ( πειραματίστηκαν με το ποντίκι, χρησιμοποίησαν εργαλεία πλοήγησης). Εντοπίσαμε και είδαμε τον οικισμό και το σχολείο μας.

  Τα παιδιά μέσα από πειραματισμό (υδρόγειος-φακός) κατανόησαν την εναλλαγή ημέρας και νύχτας. Γνώρισαν τις 4 εποχές του χρόνου, αινίγματα, παροιμίες και μύθους. Εκφράστηκαν δημιουργικά ζωγραφίζοντας και δημιουργώντας υπέροχες κατασκευές.

Ενδεικτικές φωτογραφίες 

Collage 2023 06 14 01 27 55

 

 

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργαστήρια Δεξιοτήτων    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων