Εργαστήριο Δεξιοτήτων – Οικολογώντας το χώρο μου
Το εργαστήριο ξεκίνησε με στόχο να αντιληφθούν τα παιδιά ότι η φύση είναι το μεγάλο μας σπίτι. Αν το γνωρίσουμε καλά και το προστατεύσουμε θα μας το ανταποδώσει! Η ανάγκη για ανακύκλωση ήταν η αρχή. Φτιάξαμε ένα απορριμματοφόρο και έναν μπλε κάδο.
Μιλήσαμε για την ανακύκλωση μπαταριών και φτιάξαμε έναν κάδο αφής.
Σκεφτήκαμε όλους τους τρόπους που σπαταλάμε νερό ακόμη και άθελά μας. Μάθαμε τον δύσκολο δρόμο του νερού, με ατομική και ομαδική εργασία, και υποσχεθήκαμε να το φροντίζουμε περισσότερο.
Το ίδιο κάναμε και για την ηλεκτρική ενέργεια. Σε ποια σημεία του σχολείου υπάρχει; Πώς την σπαταλάμε; Πώς μπορούμε να την εξοικονομήσουμε; Κάναμε και πείραμα για να πλησιάσουμε όσο γίνεται την έννοια της.
Για κλείσιμο παρατηρήσαμε τον πιο κοντινό μας χώρο, το σχολείο και την αυλή, και φτιάξαμε τον χάρτη της.
Και επειδή το εργαστήριο συνέπεσε με την αρχή της άνοιξης σκεφτήκαμε τα πουλάκια και φτιάξαμε ταΐστρες με φυστικοβούτυρο και φρυγανιές και τα κρεμάσαμε στα δέντρα μας