ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Θέμα: Δημιουργούμε Ανοιξιάτικους Αριθμούς

Αφήνουμε την φαντασίας μας ελεύθερη και εμπνεόμαστε από την φύση… Η Άνοιξη είναι γύρω μας. Πχ :Οι αριθμοί μας, μπορεί να είναι από λουλούδια,φύλλα,φρούτα, πουλιά ή άλλα στοιχεία της φύσης… 

Περιμένουμε να μας στείλετε τις  υπέροχες δημιουργίες σας στο mail του σχολείου mail@nip-monast.ait.sch.gr ή μέσω viber ή messenger  και εμείς θα τις ανεβάσουμε στη σελίδα μας….


Παραθέτουμε μερικά παραδείγματα

Γλώσσα

Αγαπημένοι μαθητές και γονείς του Νηπιαγωγείου μας… είστε έτοιμοι να κάνουμε όλοι μαζί κάτι δημιουργικό; Μπορείτε να γράψετε το όνομα σας με τα πιο περίεργα αντικείμενα που έχετε στο σπίτι σας…;  Χρησιμοποιήστε ότι θέλετε… όπως η φίλη μας η Αργυρώ!!!

Περιμένουμε να μας στείλετε τις δημιουργίες σας στο mail του σχολείου mail@nip-monast.ait.sch.gr  και εμείς θα τις ανεβάσουμε στη σελίδα μας….

Φυσική αγωγή

   Ώρα για παιχνίδι

         Θα χρειαστούμε  2 πλαστικά πιάτα ,2 γλωσσοπίεστρα, κόλλα(σιλικόνη κατά προτίμηση) και 1μπαλόνι. Κολλάμε τα γλωσσοπίεστρα στα πιάτα, όπως φαίνεται στην φώτο και οι ρακέτες μας είναι έτοιμες.Το παιχνίδι ξεκινά????

 

Κορωνοϊός…επικοινωνούμε αλλιώς!!!

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

  • Συμμετρία ως προς τον άξονα

Τραβάμε μια λωρίδα με χαρτοταινία στο πάτωμα.Από την πάνω πλευρά τοποθετούμε τα γλωσσοπίεστρα ( βρίσκουμε και στο φαρμακείο) σε οποιοδήποτε  σχεδιασμό. Το παιδί προσπαθεί να σχηματίσει αυτό που βλέπει κάθε φορά.

Κορωνοϊός…επικοινωνούμε αλλιώς!!!

Θεατρική αγωγή
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Αυτή είναι μία σειρά εύκολων παιχνιδιών που τα παιδιά ευχαριστιούνται πολύ στο μάθημα. Ελπίζω να διασκεδάσουν και οι γονείς με αυτά. Κουράγιο και δύναμη σε όλους και όλες.

  1. Γκριμάτσες. Δύο παίκτες. Ο ένας απέναντι από τον άλλο. Οι παίκτες μετρούν μέχρι το τρία και στο τέλος κάνουν μία γκριμάτσα, όσο πιο αστεία μπορούν ο ένας στον άλλο. Όποιος γελάσει πρώτος χάνει.
  1. Θέματα. Δύο παίκτες. Ο ένας απέναντι από τον άλλο. Συμφωνούν μεταξύ τους για ένα θέμα. Ας πούμε χρώματα. Ξεκινούν εναλλάξ να λένε από ένα χρώμα. Ας πούμε πράσινο – κόκκινο – κίτρινο και ούτω καθεξής. Ο χρόνος που έχει κάθε παίκτης είναι 5 δευτερόλεπτα. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο χρώμα δύο φορές. Αν πούμε το ίδιο πρέπει μέσα στα 5 δευτερόλεπτα να βρούμε άλλο. Χάνει όποιος δεν μπορέσει να βρει άλλο χρώμα μέσα στο χρόνο αυτόν. (Άλλα θέματα. Φαγητά, δέντρα, ομάδες, ηθοποιοί, μαθήματα, αντικείμενα μέσα στην κασετίνα, έπιπλα και όσα μπορεί να βρει η φαντασία σας).
  1. Συναισθήματα. Δύο παίκτες στέκονται πλάτη με πλάτη. Ορίζουν μεταξύ τους ένα συναίσθημα π.χ. Χαρά. Μετρούν ως το τρία και γυρνούν απότομα ο ένας απέναντι στον άλλο με μία έκφραση και στάση που υποδηλώνει αυτό το συναίσθημα. Σε αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει νικητής και χαμένος.
  1. Συναισθήματα 2. Δύο παίκτες πλάτη με πλάτη. Αυτή τη φορά δεν ορίζουν συναίσθημα αλλά μετρώντας μέχρι το τρία γυρίζουν με ένα συναίσθημα της αρεσκείας τους. Ο ένας πρέπει να αναγνωρίσει το συναίσθημα του άλλου.
  1. Ουρίτσες. Το αγαπημένο τους. Δύο παίκτες και αρκετός χώρος. Στο πίσω μέρος του παντελονιού κρεμάμε ένα κομμάτι πανί σαν ουρά. Οι παίκτες πρέπει να πάρουν πρώτοι το πανί του αντιπάλου τους. Απαγορεύονται τα πιασίματα. Μπορούμε να πιάσουμε μόνο την ουρά του άλλου.
  1. Κρυμμένα αντικείμενα. Δύο ή και περισσότεροι παίκτες. Ο πρώτος παίκτης επιλέγει κρυφά από τους άλλους ένα αριθμό αντικειμένων ( Ας πούμε 8 ) και τα τοποθετεί σε μία επιφάνεια κάτω από ένα μεγάλο πανί ώστε να μην τα βλέπουν οι υπόλοιποι. Στη συνέχεια αποκαλύπτει τα αντικείμενα για μικρό χρονικό διάστημα  (ας πούμε 6 δευτερόλεπτα) και οι υπόλοιποι τα παρατηρούν. Μετά τα κρύβει ξανά. Οι παίκτες θα πρέπει  να πουν όσα περισσότερα αντικείμενα  θυμούνται.

Κορωνοϊός…επικοινωνούμε αλλιώς!!!

(Μέρος της επιστολής των Συντονιστριών Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ.Κ.Ε.Σ  Δυτικής Ελλάδάς)

Αγαπητοί γονείς και αγαπητά μας παιδιά,

ως συντονίστριες Νηπιαγωγών του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας, με αυτό το μήνυμα επικοινωνούμε μαζί σας για να σας πούμε λίγα λόγια.. Αυτή τη φορά είμαστε «αιχμάλωτοι» ενός ιού, με τον οποίο γίνονται ήδη μάχες.

Εκείνο που εμείς χρειάζεται να κάνουμε είναι να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών, να πλένουμε καλά τα χέρια μας και να μένουμε σπίτι, θεωρώντας πώς ήδη νοσούμε. Έτσι και προσέχουμε να μην κολλήσουμε και άλλους.

Όμως η ζωή δεν σταματά και όλοι είμαστε ενεργοί πολίτες και άνθρωποι ζωντανοί που θέλουμε να κάνουμε πράγματα. Ήρθε η  ώρα να δώσουμε περισσότερο χρόνο ο ένας στον άλλο. Μείνετε σπίτι, αλλά ζήστε δημιουργικά μαζί με τα παιδιά σας. Ένα «φυλακισμένο» στο σπίτι παιδί δεν έχει που να βγάλει την ενέργειά του. Ασχοληθείτε μαζί του μέσα από δραστηριότητες