Συμμετοχή σε πρόγραμμα eTwinning
Το σχολείο μας συμμετέχει στο έργο eTwinning με τίτλο: «Μέσα σε ένα καραβάκι ταξιδεύουμε…την Όμορφη πόλη του Μίκη Θεοδωράκη γυρεύουμε»
Τα προγράμματα eΤwinning αποτελούν μια Eυρωπαϊκή δράση, μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες ή και από την ίδια χώρα συνεργάζονται, ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.
Ειδικότερα, με το έργο «Μέσα σε ένα καραβάκι ταξιδεύουμε…την Όμορφη πόλη του Μίκη Θεοδωράκη γυρεύουμε»
θα γνωρίσουμε το Μίκη Θεοδωράκη μέσα από το έργο του και θα ταξιδέψουμε με το καράβι της φαντασίας στην ιστορία, τη μουσική και την τέχνη. Το μουσικό μας ταξίδι θα έχει πολλούς σταθμούς και τα νήπια θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν άλλα νήπια από διάφορα νηπιαγωγεία, να μοιραστούν μαζί τους εμπειρίες και ιδέες.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα διαρκέσει όλη τη χρονιά και το νηπιαγωγείο μας θα συνεργαστεί με τα παρακάτω σχολεία της Ελλάδας: το νηπιαγωγείο της Αγίας Παρασκευής Θεσσαλονίκης, το 17ο και 23ο νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης, το 2ο νηπιαγωγείο Φερών Έβρου, το 6ο Φερών Περιβλέπτου, το 50ο Θεσσαλονίκης και το 2ο Κυμίνων.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα καταγράφονται οι σχετικές δραστηριότητες και θα συλλέγεται φωτογραφικό υλικό από τα έργα των νηπίων, καθώς και ηχογραφήσεις με σκοπό την αποτύπωση και την τεκμηρίωση των δράσεων που θα υλοποιούνται σε συνεργασία με τα άλλα νηπιαγωγεία.
Μέρος αυτού του υλικού θα δημοσιευθεί στην πλατφόρμα eΤwinning (www.etwinning.net), αλλά και στο ιστολόγιο του Νηπιαγωγείου.

