Καλώς ήλθατε

Αγαπητοί φίλοι και φίλες σας καλωσορίζουμε στο blog του Νηπιαγωγείου Λουσικών. Στην περιήγηση σας σε αυτό θα ενημερωθείτε για δράσεις του σχολείου μας , για προγράμματα και παλαιότερα αλλά και όσα διατρέχουν την εκάστοτε σχολική χρονιά. Επίσης θα βρείτε χρήσιμες συνδέσεις αλλά και πολύ ενδιαφέροντα ιστολόγια άλλων Νηπιαγωγείων.

Λίγα λόγια για μας….

 

Το νηπιαγωγείο Λουσικών βρίσκεται στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας.    

Τα Λουσικά είναι χωριό της Αχαΐας. Αποτελεί Τοπική Κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Ωλενίας του δήμου Δυτικής Αχαΐας. Απέχει 23 χιλιόμετρα από την Πάτρα και βρίσκεται σε υψόμετρο 40 μέτρων. Δυτικά του χωριού περνάει το ποτάμι Σερδινή που εκβάλει στον Πείρο. 

Οι πρώτοι κάτοικοι του χωριού εμφανίσθηκαν στην περιοχή γύρω στα 1870 και είχαν έλθει από τα χωριά Άνω και Κάτω Σουδενά των Καλαβρύτων. Η κύρια ενασχόληση των τότε κατοίκων ήταν η καλλιέργεια της σταφίδας, του αμπελιού και της ελιάς, ενώ ακόμα και σήμερα αυτές οι καλλιέργειες είναι οι βασικές της μικροοικονομίας του χωριού. Παλαιότερα οι κάτοικοί του καλλιεργούσαν σιτάρι, βρώμη κ.λπ. αλλά πλέον έχει σταματήσει η καλλιέργειά τους. Το πρώτο όνομα του χωριού ήταν Σουδεναίικα μέχρι την 19/07/1928 που άλλαξε σε Λουσικά . Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.     

πηγή : wikipedia 

Στο μενού επίσης θα βρείτε ανακοινώσεις ,πρόσφατα άρθρα ,δράσεις και προγράμματα αλλά και πολλές χρήσιμες συνδέσεις .

Σας εύχομαι καλή περιήγηση

                                                  Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

                                                                                                 Αικατερίνη Καραϊσά

 

 

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων