Οδηγίες για την έναρξη του σχολικού έτους

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΗΤΗΣ | Κατηγορία Νέα-Ενημερώσεις | , στις 10-09-2021

Λόγω των ειδικών συνθηκών που αντιμετωπίζουμε και φέτος εξαιτίας της πανδημίας υπενθυμίζεται ότι:

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου.

Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο.

Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες σε όλα τα τμήματα, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό. Κρίνεται απαραίτητο ο κάθε μαθητής να έχει καθημερινά μαζί του 4 καθαρές μάσκες και 2 ξεχωριστά σακουλάκια, ένα για τις καθαρές και ένα για τις χρησιμοποιημένες.

Προβλέπονται ξεχωριστά διαλείμματα και χρήση των κοινόχρηστων χώρων (τουαλέτες, βρύσες) σε διαφορετικό χρόνο και από διαφορετικές ομάδες παιδιών.

Η προσέλευση των παιδιών στον  προαύλιο χώρο του σχολείου θα γίνεται από διαφορετικές εισόδους ανά τμήμα, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός παιδιών και συνοδών. Συγκεκριμένα, το 1ο τμήμα  με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Κλειώ θα προσέρχεται από την κεντρική αυλόπορτα με τα σκαλιά, ενώ το 2ο τμήμα με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Σοφία από την μεγάλη πλαϊνή αυλόπορτα. Τα παιδιά κάθε τμήματος θα παραλαμβάνει η νηπιαγωγός του και θα τα οδηγεί στην αίθουσα.

Ομοίως, η αποχώρηση των παιδιών θα γίνεται από τις συγκεκριμένες αυλόπορτες στις 13:00 το μεσημέρι ενώ οι μαθητές του ολοήμερου τμήματος θα αποχωρούν από την πλαϊνή αυλόπορτα στις 15:50-16:00.

 

Σημαντική ενημέρωση

Οι μαθητές/τριες θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΗΤΗΣ | Κατηγορία Νέα-Ενημερώσεις | , στις 10-09-2021

Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 9:00 στο προαύλιο του Νηπιαγωγείου μας. Λόγω των ειδικών συνθηκών που αντιμετωπίζουμε και φέτος λόγω της πανδημίας, στο προαύλιο θα εισέλθουν μόνο οι μαθητές φορώντας προστατευτική μάσκα και επιδεικνύοντας βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self-test), ενώ οι συνοδοί θα μπορούν να περιμένουν έξω από αυτό τηρώντας τις αποστάσεις και όλα τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας.

Ειδικά για τα προνήπια και προκειμένου να διευκολύνουμε τη διαδικασία της προσαρμογής τους στο νηπιαγωγείο σκεφτήκαμε να δώσουμε τη δυνατότητα μιας πρώτης προσωπικής γνωριμίας με τις νηπιαγωγούς τους λίγο νωρίτερα την ίδια ημέρα. Έτσι, όποιος γονέας προνηπίου επιθυμεί, θα μπορεί να φέρει το παιδί του στο νηπιαγωγείο κάποια στιγμή μετά τις 8:00 (φορώντας προστατευτική μάσκα και οι δύο) ώστε να γίνει μια πρώτη γνωριμία και κατόπιν να αποχωρήσουν μαζί μέχρι την ώρα του Αγιασμού, ώστε να μην δημιουργηθεί συνωστισμός.

Οι γονείς όλων των μαθητών θα ενημερωθούν με προσωπικό email για όλες τις λεπτομέρειες, καθώς και για την πραγματοποίηση της πρώτης ενημερωτικής συνάντησης.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία για όλους!

«Μη σε γελάσει ο βάτραχος και το χελιδονάκι… αν δεν λαλήσει ο τζίτζικας δεν είν΄ καλοκαιράκι».

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΗΤΗΣ | Κατηγορία Δράσεις | , στις 16-06-2021

Μια πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές του σχολείου μας να παρακολουθήσουν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου το βιωματικό εργαστήρι που παρουσίασε η κ. Βαρβάρα Πίκουλα, μέλος της ομάδας «Παίζοντας σε Παραδοσιακά Μονοπάτια», με τίτλο:

«Μη σε γελάσει ο βάτραχος και το χελιδονάκι… αν δεν λαλήσει ο τζίτζικας δεν είν΄ καλοκαιράκι».

Παιχνίδια, δρώμενα της άνοιξης, με ταξιδευτές το βάτραχο και το χελιδόνι, ανταμώματα με τον τζίτζικα κατά τον θεριστή Ιούνη, επαγγέλματα του παρελθόντος και άλλα θέματα από τον φανταστικό κόσμο της δημιουργίας του λαϊκού μας πολιτισμού, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι μικροί μαθητές και να διασκεδάσουν!

Ευχαριστούμε για αυτήν την πρωτοβουλία κι ελπίζουμε να υπάρξει και συνέχεια…

  

etwinning project 2020-2021 «SteMythology»

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΗΤΗΣ | Κατηγορία Δράσεις | , στις 16-06-2021

Κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021 υλοποιήσαμε στο 2ο υποχρεωτικό τμήμα του νηπιαγωγείου μας το ευρωπαϊκό έργο «SteMythology» με συνεργάτες από σχολεία της Ελλάδας και της Ιταλίας με θέμα… αγαπημένους μύθους από την ελληνική μυθολογία

Συνοπτικά τις δράσεις όλων των σχολείων-συνεργατών μπορείτε να βρείτε παρακάτω, στην εφημερίδα που δημιουργήσαμε για τη διάχυση του έργου μας και την ενημέρωση των γονέων των μαθητών μας.Λήψη αρχείου

etwinning project 2020-2021 «rESCue possible!»

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΗΤΗΣ | Κατηγορία Δράσεις | , στις 11-04-2021

Ένα διαφορετικό etwinning έργο πραγματοποίησε φέτος το 2ο τμήμα του Νηπιαγωγείου μας επηρεασμένο σαφώς από την πανδημία που μαστίζει ολόκληρη την ανθρωπότητα κι έχει επηρεάσει καταλυτικά τη ζωή και την καθημερινότητα όλων μας…

Το σχολείο μας, λοιπόν, μαζί με 11 ακόμη σχολεία από την Ελλάδα και την Ευρώπη ρίχτηκε στο κυνήγι ενός κλέφτη που έκλεψε τη φόρμουλα του εμβολίου κατά του covid-19, θέλοντας να βοηθήσει την αστυνομία να συλλάβει τον κλέφτη και να συμβάλει στην επιστροφή του εμβολίου στο εργαστήριο των ερευνητών…

Ολόκληρη η πορεία του έργου και η καταδίωξη του κλέφτη σε διάφορες χώρες της Ευρώπης έχει αποτυπωθεί στην παρακάτω παρουσίαση:

Θέλοντας να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα του έργου μας στην ευρύτερη κοινωνία συντάξαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου και το κοινοποιήσαμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της περιοχής του κάθε σχολείου.

Σας το παραθέτουμε…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021, 12 σχολεία από την Ελλάδα και την Ευρώπη συνεργάστηκαν στο etwinning έργο “rESCue possible!” προσπαθώντας να προσεγγίσουν το μείζον θέμα της πανδημίας από μία διαφορετική πλευρά.

Συγκεκριμένα, 200 περίπου παιδιά ενεπλάκησαν σε ένα σενάριο αναζήτησης κάποιου αγνώστου, ο οποίος έκλεψε μέσα από το εργαστήριο ενός επιστήμονα τη φόρμουλα του εμβολίου κατά του covid. Κυνηγώντας τον κλέφτη τα παιδιά «ταξίδεψαν» σε πολλές χώρες της Ευρώπης λύνοντας γρίφους, συνδυάζοντας στοιχεία και εκτελώντας αποστολές. Και τα κατάφεραν! Όχι μόνο να οδηγήσουν την αστυνομία στα ίχνη του κλέφτη… όχι μόνο να συνδράμουν στην επιστροφή της φόρμουλας του εμβολίου στην επιστημονική κοινότητα… αλλά προπάντων να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη να δοθεί ένα τέλος στην έκτακτη αυτή κατάσταση που ζούμε λόγω της πανδημίας χρησιμοποιώντας όλα τα «όπλα» που έχουμε στη διάθεσή μας: εμβόλιο, τήρηση των μέτρων προστασίας, ατομική και κοινωνική ευθύνη!

Θέλοντας, λοιπόν, να γνωστοποιήσουμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών και τα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε, μοιραζόμαστε μαζί σας μια αφίσα για τα μέτρα πρόληψης, καθώς και μια αφίσα κι ένα βιντεάκι για τη σημασία του εμβολιασμού, που δημιούργησαν συνεργατικά τα παιδιά των 12 σχολείων μαζί με τις εκπαιδευτικούς τους!

Και μην ξεχνάτε… υπομονή και αισιοδοξία! Σύντομα η ζωή μας θα μας ανήκει και πάλι!

   

Εγγραφές νέων νηπίων/προνηπίων για το σχολικό έτος 2021-2022

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΗΤΗΣ | Κατηγορία Γενικά | , στις 26-02-2021

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 31 Μαρτίου 2021 (δόθηκε παράταση!!!). Εγγραφές μετά την 31η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι αιτήσεις εγγραφών γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2021-2022, θα φοιτήσουν μαθητές που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-22, μαθητές γεννημένοι το 2016 και το 2017 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.

Από το σχολικό έτος 2021-2022 η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους Δήμους της χώρας.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου οι γονείς/ κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  • Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
  • Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
  • Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή. Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον/την Διευθυντή/ρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και

στ) επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Τα δικαιολογητικά για τα (γ) και (δ) προσκομίζονται στη σχολική μονάδα εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζει ο/η Προϊστάμενος/η-Διευθυντής/ρια του Νηπιαγωγείου.

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσουν κατά την επίσκεψή τους στη σχολική μονάδα. Σε αυτά τα παραστατικά, πέρα από τα (γ) και (δ) εφόσον τα έχει αιτηθεί, περιλαμβάνονται τα:

ζ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, (Α.Δ.Υ.Μ.)

η) Βιβλιάριο Εμβολίων, του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

θ) Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή Δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωση του.

Μετά την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή».

Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2394072064 και 6974412889.

email επικοινωνίας: niplitis@sch.gr

Επισημαίνεται ότι το 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο Λητής πραγματοποιούν κοινές εγγραφές και μετά τα παιδιά κατανέμονται ισομερώς με αλφαβητική σειρά. Στο 1ο θα φοιτήσουν παιδιά που το επίθετό τους αρχίζει από Α- Μ και στο 2ο από Ν-Ω. Μπορεί, όμως, να υπάρξουν μετακινήσεις μαθητών από το ένα στο άλλο νηπιαγωγείο για λόγους ισομερούς κατανομής .

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής των Νηπιαγωγείων του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου εγγράφονται οι μαθητές/τριες κατόπιν σχετικής αίτησης/δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Η φοίτηση των μαθητών/τριών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται χωρίς προϋποθέσεις.

Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:45-8:30):

  1. Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.
  2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.
  3. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.
  4. Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος πραγματοποιείται στις 16:00 σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου.

Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

Τα εγγεγραμμένα στο 1ο Νηπιαγωγείο προνήπια του σχολικού έτους 2019-2020 (και άρα νήπια του νέου σχολικού έτους) δεν χρειάζεται να επανεγγραφούν, η διαδικασία εκτελείται αυτεπάγγελτα.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣΛήψη αρχείου

Νέο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης νηπίων

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΗΤΗΣ | Κατηγορία Νέα-Ενημερώσεις | , στις 09-01-2021

Καλή χρονιά σε όλους και καλή επιστροφή στο σχολείο με ασφάλεια!
Εν όψει του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των νηπίων προκειμένου να παραμείνουμε όλοι υγιείς και ασφαλείς:
ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
1ο Υποχρεωτικό Τμήμα (κ. Κλειώ):
8:10-8:20 από την κεντρική είσοδο
2ο Υποχρεωτικό Τμήμα (κ. Σοφία & κ. Νατάσα):
7:45-8:00 πρόωρη υποδοχή από τη μεγάλη είσοδο
8:20-8:30 από τη μεγάλη είσοδο

Τα παιδιά θα μπαίνουν μόνα τους μέσα στον προαύλιο χώρο, οι συνοδοί θα παραμένουν έξω από την καγκελόπορτα.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

1ο Υποχρεωτικό Τμήμα: 12:55 από την κεντρική είσοδο

2ο Υποχρεωτικό Τμήμα: 12:50 από τη μεγάλη είσοδο

Ολοήμερο Τμήμα: 15:50-16:00 από τη μεγάλη είσοδο

 

Καλή επιστροφή με υγεία και ασφάλεια!

Ευχές

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΗΤΗΣ | Κατηγορία Γενικά | , στις 28-12-2020

Οι χριστουγεννιάτικες ευχές των μαθητών μας προς τους Έλληνες κι Ευρωπαίους συνεργάτες των etwinning προγραμμάτων μας, αλλά και προς όλους εσάς!Λήψη αρχείου

Διαβίβαση ενημερωτικού υλικού

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΗΤΗΣ | Κατηγορία Γενικά | , στις 28-12-2020

Σας διαβιβάζουμε τέσσερα (4) ενημερωτικά φυλλάδια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με εγκύκλιο που στάλθηκε από το ΥΠΑΙΘ.

ΕΞΕ – 168081 – 2020 – Διαβίβαση ενημερωτικού υλικούΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

1ο Βραβείο στον 15ο Εθνικό Διαγωνισμό Έργων eTwinning!

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΗΤΗΣ | Κατηγορία Νέα-Ενημερώσεις | , στις 07-12-2020

Το αγαπημένο μας έργο «DinoStem» διακρίθηκε στον 15ο Εθνικό Διαγωνισμό Έργων eTwinning αποσπώντας το 1ο βραβείο!!!!!

Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό έργο που δουλέψαμε κατά το σχολικό έτος 2019-2020, μαζί με το 7ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης, το 2ο Νηπιαγωγείο Αλιάρτου, το 24ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης, το 13ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης, το Scuola dell’infanzia «B.Gigli»από το Loreto της Ιταλίας και το Hakkı Tatoğlu Kindergarten από την Antalya της Τουρκίας.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν με άπειρη αγάπη και αφοσίωση στο έργο μας, στις πολύ άξιες συναδέλφους με τις οποίες είχαμε άψογη συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, αλλά και στην πολύ αγαπημένη φίλη και συνάδελφο Εύη Καρέλλα που εμπνεύστηκε τον παλαιοντολόγο κ. Στεμ και τις περιπέτειές του!!!Λήψη αρχείου

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων