ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Ιαν 202122

Την Παρασκευή 22.1.2021 κόψαμε με έναν διαφορετικό τρόπο τη βασιλόπιτά μας, για να ευχηθούμε σε όλους καλή χρονιά με υγεία!

Το γεγονός, όπως ήταν αναμενόμενο, συνοδεύτηκε από την χαρά της προσμονής και την λύπη για την διεκδίκηση του πολυπόθητου τυχερού φλουριού!

Τυχεροί φέτος ο Δημήτρης και η Γκερτιόνα!

Ευχαριστούμε το βιβλιοπωλείο της κυρίας Μαρίας Κολιούλη για την δωρεά των παιχνιδιών που συνόδευσαν τα τυχερά φλουριά!

Ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κομποτίου «Νικόλαος Σκουφάς΄ και ειδικά τις κυρίες Άννα Κάκκου και Βασιλική Καλαμπόκη για τα υπέροχα βασιλοπιτάκια!

Και του χρόνου!

 

Καλικάντζαρος είσαι και φαίνεσαι- Τα παιδιά του θεατρικού τμήματος Ανηλίκων Π.Σ Κομποτίου διαβάζουν και ζωγραφίζουν!

Ιαν 20216

Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΝΗΛΙΚΩΝ του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου «Νικόλαος Σκουφάς» ετοίμασε ψηφιακό χριστουγεννιάτικο υλικό για το νηπιαγωγείο μας! Για το νέο έτος τα παιδιά στέλνουν την αγάπη τους, διαβάζοντας και ζωγραφίζοντας μια διαφορετική σκανταλιάρικη ιστορία με Καλικάντζαρους. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ας κρατήσουμε ζωντανές τις όμορφες στιγμές που μας χαρίζει ο μαγικός κόσμος της τέχνης. Χρόνια πολλά!

 

Το δέντρο των Χριστουγέννων-Συνεργασία με την Θεατρική ομάδα Υφοποιοί-Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου

Δεκ 202031

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας Υφοποιοί του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου διαβάζουν χριστουγεννιάτικα παραμύθια για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου. Μια υπέροχη ιστορία! Το δέντρο των Χριστουγέννων. Διαβάζει η Γιώτα Στραγανιώτη.

Σε συνεργασία με την Θεατρική Ομάδα ΥΦΟΠΟΙΟΙ του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου «Νικόλαος Σκουφάς»

 

Ο Αϊ Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους- Συνεργασία με την Θεατρική ομάδα Υφοποιοί-Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου

Δεκ 202018

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας Υφοποιοί του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου διαβάζουν χριστουγεννιάτικα παραμύθια για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου. Ο Αϊ Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους.  Διαβάζει Ο Παναγιώτης Ντούλας. (ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΕΡΗ)

Το κοριτσάκι με τα σπίρτα- Συνεργασία με την Θεατρική ομάδα Υφοποιοί-Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου

Δεκ 202015

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας Υφοποιοί του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου διαβάζουν χριστουγεννιάτικα παραμύθια γα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου. Το κοριτσάκι με τα σπίρτα διαβάζει η Δώρα Νάνου.

COVID 19: ΕΝΗΜΕΡΏΝΟΜΑΙ ΜΕ ΑΠΛΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Ιούν 202011

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ

Λιστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάς

Γονεις Εκπαιδ Πως μιλάω στα παιδιά

Παγκόσμια ημέρα των Μουσείων (18 Μαΐου)

Ιούν 202011

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ-ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των μουσείων (18 Μαΐου) μια καλλιτεχνική δραστηριότητα μέσα από την οποία θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε μια μουσειακή εμπειρία!!

Εμπνευστεί τε!!! Τι και αν τα μουσεία κ οι εκθέσεις είναι κλειστές; Ευκαιρία για βόλτα! Σε κάθε πλατεία η πάρκο υπάρχουν προτομές τις οποίες δεν παρατηρεί κανείς. Προτρέψτε τα παιδιά να πλησιάσουν. Να δουν αν αναγνωρίζουν τα υλικά και τα χρώματα. Διαβάστε τους την επιγραφή κ εξηγήστε τους τι βλέπουν και ποιος είναι ο γλύπτης.

Διαδίκτυο

Άπειρες φωτογραφίες και βίντεο από μουσεία και εκθέσεις για να δείτε. Επιλέξτε εικόνες που μπορούν τα παιδιά να συνδέσουν με τις γνώσεις τους π.χ Αγγεία γεωμετρικής περιόδου. Τι χρώματα βλέπετε; αναγνωρίζετε τα σχήματα; ποια η χρήση τους; σας θυμίζουν αντικείμενα που υπάρχουν μέσα στο σπίτι;

Πάμε να παίξουμε!

Μια συνταγή για εύκολο πηλό με τρία υλικά.Θα χρειαστούμε:

  • 3/4 της κούπας νερό
  • 1 κούπα σόδα
  • 1/2 της κούπας κορνφλάουρ

Εκτέλεση: βάζουμε το μάτι σε μεσαία φωτιά, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα μας τα υλικά κ ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το μείγμα έρθει σε μορφή πουρέ το μαζεύουμε με την κουτάλα κ το βάζουμε πάνω σε λίγο κορνφλάουρ που έχουμε απλώσει στον πάγκο. Προσοχή. Τώρα το μίγμα έχει αρκετή θερμοκρασία. Περιμένουμε λίγα λεπτά κ το ζυμώνουμε ελαφρώς. Αφήνουμε να κρυώσει κ έτοιμο για χρήση!!

Στεγνώνει με τον αέρα

Αποθηκεύεται σε αεροστεγώς κλειστό σακουλάκι

Αφού το υλικό μας είναι έτοιμο το δίνουμε στα παιδιά να δημιουργήσουν με τη φαντασία τους

Αφήνουμε τουλάχιστον όλο το βράδυ για να στεγνώσει

Όταν τα έργα μας στεγνώσουν μπορούμε να τα ζωγραφίσουμε με υπέροχα χρώματα! Σας προτείνω τέμπερες και νερομπογιές για ευκολία κ απόδοση χρωμάτων αλλά και παλιά βερνίκια νυχιών!!!

Ρωτήστε τα παιδιά πως θέλουν να ονομάσουν το έργο τους. Δείξτε τους πως γράφεται μαζί με το όνομα τους κ γράψτε τα σε ένα χαρτονάκι

Σε έναν χώρο του σπιτιού που θα επιλέξετε μαζί τοποθετήστε τα έργα σας σε περίοπτη θέση. Καλέστε τα μέλη της υπόλοιπης οικογένειας που βρίσκονται σπίτι και αφήστε τα παιδιά να κάνουν την ξενάγηση. Πως τα έφτιαξαν; από που εμπνεύστηκαν; τι χρώματα χρησιμοποίησαν; γιατί τα ονόμασαν έτσι;

Ένα παιδί σε αυτήν την ηλικία μπορεί να μην έχει επισκεφθεί ποτέ έναν εκθεσιακό χώρο ή ένα μουσείο. Μόλις του δείξατε πως δημιουργούνται κ εκτίθενται ένα μέρος όλων αυτών των εκθεμάτων που θα συναντήσουν στο μέλλον.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΓΙΑ ΜΑΣ:

Λειβαδίτη Κωνσταντίνα

Μουσειολόγος – Μουσειοπαιδαγωγός

Η νηπιαγωγός

Αφροδίτη Κατσαούνου

ΔΡΑΣΕΙΣ-ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Νοέ 201622

AIMODOTHS

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Νοέ 201621

ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!! ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Οκτ 201613

GEDC0301 GEDC0300

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ  «ΑΝΑΠΛΑΓΥΑΛΟΥΧΑ»

Με αφορμή τις περιπέτειες του φίλου μας ΑΝΑΠΛΑΓΥΑΛΟΥΧΑ, το όνομα του οποίου βγαίνει από τα αρχικά των λέξεων ΑΝΑκύκλωση, ΠΛΑστικό, ΓΥαλί, ΑΛΟΥμίνιο, προέκυψε το παρακάτω θέμα προς δράση!

Θέμα: <<Γυάλινος Κόσμος>>

  1. Μιλήσαμε για το γυαλί, τις χρήσεις του και τον τρόπο που αυτό ανακυκλώνεται
  2. Τραγουδήσαμε και χορέψαμε :<<ένας κόσμος γυάλινος.
  3. Κατασκευή κούκλας από γυάλινα μπουκάλια, παλιά υφλασμτα, κουμπιά και χαρτιά!

 

 

« Παλιότερα άρθρα

Πρόσφατα σχόλιαTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων