0

Συγγραφέας: Νηπιαγωγείο Κάτω Διμηνιού | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 20-09-2022

 

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο – Το δίκτυο στην υπηρεσία της ...

ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΗΔΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

Υπηρεσίες για μαθητές – Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

 

Αξιότιμοι γονείς/ κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό χρήστη στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.) ( εφόσον  δεν διαθέτουν  ήδη), με τον  οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση  στις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ)  (https://www.sch.gr/services).

Η δημιουργία λογαριασμού για τους μαθητές μπορεί να  γίνει είτε από τον γονέα/κηδεμόνα είτε από το σχολείο (με την σύμφωνη γνώμη του γονέα/κηδεμόνα).

Δημιουργία λογαριασμού μαθητή από τον γονέα ή κηδεμόνα

  1. Η εγγραφή γίνεται από τη σελίδα  https://register.sch.gr/students   Στην ίδια σελίδα μπορεί να φτάσει κάποιος από την πύλη του ΠΣΔ www.sch.gr ακολουθώντας το σύνδεσμο «Εγγραφή».
  2. Η εγγραφή γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή/τριας.  Στη σελίδα υπάρχουν σχετικές οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε η εγγραφή να είναι επιτυχής.

Δείτε αναλυτικά τον οδηγό έγγραφής: https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf

  1. Απαιτείται η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου του μαθητή, τον οποίο σας γνωστοποιεί το σχολείο.
  2. Συνιστούμε στον γονέα/κηδεμόνα την αναγκαιότητα ορθής αναγραφής της διεύθυνσηςemail του καθώς επίσης και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
  3. Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας θα αποσταλεί emailμε τα στοιχεία εγγραφής στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας στην ηλεκτρονική αίτηση.

Δημιουργία μαθητικού λογαριασμού από το σχολείο σε περίπτωση αδυναμίας του κηδεμόνα:

Για τη δημιουργία μαθητικού λογαριασμού από το σχολείο απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του γονέα. Κατεβάστε το έντυπο γονικής συναίνεσης  (Διαθέσιμο και στη σελίδα https://register.sch.gr/students/docs.php)

 

Για κάθε διευκρίνηση μπορείτε να απευθύνεστε στο σχολείο.

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση