Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου)συνδέεται με το εργαστήριο δεξιοτήτων «Είμαι εγώ – Είμαι μοναδικός», καθώς προάγει την κατανόηση και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τα παιδιά αναγνωρίζουν τη μοναδικότητά τους, καλλιεργούν την ενσυναίσθηση και μαθαίνουν να αποδέχονται και να στηρίζουν τους άλλους.Παράλληλα, η δράση αυτή συνδέεται με την έννοια του Ενεργού Πολίτη, ενισχύοντας στάσεις αλληλεγγύης, συνεργασίας και υπευθυνότητας δημιουργώντας ένα σχολείο συμπεριληπτικό για όλους.
Ειμαι εγώ -Είμαι μοναδικος & Ενεργος Πολίτης
Δράση Φιλαναγνωσίας
Ο φυλλομετρητής σας δεν υποστηρίζει προβολή PDF. Κατεβάστε το αρχείο PDF.
Η αξιοποίηση του βιβλίου «Έλμερ» και του Χάρτη Ενσυναίσθησης συνδέεται ουσιαστικά με το Εργαστήρια Δεξιοτήτων «Είμαι εγώ! Είμαι μοναδικός !!» και την καλλιέργεια του Ενεργού Πολίτη, καθώς τα παιδιά αναγνωρίζουν τη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου και μαθαίνουν να σέβονται τη διαφορετικότητα. Μέσα από παιχνίδια στην αυλή προσαρμοσμένα για άτομα με κινητικά προβλήματα, τα νήπια βιώνουν την αξία της ισότιμης συμμετοχής και της συμπερίληψης.
Επιπλέον η επίσκεψη στο εργαστήριο «Παναγία Ελεούσα» ενισχύει την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την επαφή με την έννοια της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Η δημιουργία και προσφορά αφίσας από τα παιδιά του νηπιαγωγείου λειτουργεί ως πράξη ενεργού συμμετοχής και κοινωνικής υπευθυνότητας, μεταφέροντας το μήνυμα της αποδοχής, του σεβασμού και της αγάπης προς όλους.
Δραστηριότητες στην τάξη και στη αυλή
Ο φυλλομετρητής σας δεν υποστηρίζει προβολή PDF. Κατεβάστε το αρχείο PDF.
Επίσκεψη στο Εργαστήρι “ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ”
Η ΑΦΙΣΑ ΜΑΣ
Ατομικές συνεντεύξεις παιδιών με εικαστική απεικόνιση
ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΣ



