Ο εγωϊστής γίγαντας ….στο Νηπιαγωγείο Φιλοθέης

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο μας η ομάδα κουκλοθεάτρου “τα πάντα Φι”  και παρουσίασε στους μαθητές μας την ιστορία του Εγωϊστή Γίγαντα. Μέσα από την ιστορία του Εγωιστή Γίγαντα τα παιδιά ήρθαν  σε επαφή με την έννοια και τις διάφορες εκφράσεις του εγωισμού, ενώ με διαδραστικό τρόπο  απάντησαν σε διλήμματα και ερωτήματα σχετικά με την εγωκεντρική συμπεριφορά. Στο τέλος θριάμβευσαν η φιλία και ο αλτρουισμός  και τα παιδιά ένιωσαν ότι αυτό ήταν δική τους επιλογή. Κατά τη διάρκεια της παράστασης χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικές τεχνικές κουκλοθεάτρου όπως επιτραπέζιες κούκλες άμεσου χειρισμού και θέατρο σκιών.Screenshot 2023 09 24 013242

Αγιασμός

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2023ΑΓΙΑΣΜΟΣ ξεκινά η σχολική μας χρονιά με τον Αγιασμό που θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Νηπιαγωγείου Φιλοθέης, στις 9.45 π.μ. με την παρουσία γονέων.

Μετά τον αγιασμό οι γονείς  μαζί με  τα παιδιά θα επισκεφθούν το Νηπιαγωγείο για να γνωρίσουν τις τάξεις και τις νηπιαγωγούς του κάθε τμήματος. Την ημέρα αυτή δεν γίνεται μάθημα και τα παιδιά θα αποχωρήσουν μαζί με τους γονείς.

Ευχόμαστε μια δημιουργική σχολική χρονιά…

Οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου Φιλοθέης