Μύρισε κανέλα, μύρισαν Χριστούγεννα!
Πιστοί στο όμορφο ραντεβού των Χριστουγέννων, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος γεμίσαμε το σχολείο μας με αρώματα, χαμόγελα και γιορτινή διάθεση. Μαζί με τους συμμαθητές μας από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, στις 18 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήσαμε μια αγαπημένη χριστουγεννιάτικη δράση: φτιάξαμε κουλουράκια για να μπούμε όλοι στο πνεύμα των γιορτών.
Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, ζυμώνοντας, πλάθοντας και δημιουργώντας τα δικά τους κουλουράκια. Μέσα από αυτή τη βιωματική και αισθητηριακή εμπειρία, ενισχύθηκαν η συνεργασία, η επικοινωνία και η χαρά της δημιουργίας.
Η μυρωδιά της κανέλας και των φρεσκοψημένων κουλουριών πλημμύρισε τον χώρο, δημιουργώντας μια ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα. Η δράση ολοκληρώθηκε με πολλά χαμόγελα, όμορφες στιγμές και γλυκές αναμνήσεις, σηματοδοτώντας την έναρξη της πιο μαγικής περιόδου του χρόνου.
Τέτοιες δράσεις προσφέρουν στα παιδιά πολύτιμες εμπειρίες, ενισχύοντας την κοινωνική αλληλεπίδραση, τη δημιουργικότητα και τη χαρά της συμμετοχής, στοιχεία που βρίσκονται στον πυρήνα της εκπαιδευτικής μας φιλοσοφίας.