Μικροί μάγειρες…εν δράσει!
Οι μικροί μας σεφ έφτιαξαν το πιο νόστιμο σπιτικό κέικ!
Συνταγή
1 φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
5 μικρά αυγά
250 ml ηλιέλαιο
425 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
250 ml γάλα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
τρούφα
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη κι ύστερα προσθέτουμε τα αυγά. Στη συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τελευταία μπαίνει η φαρίνα. Ψήνουμε στους 170C στον αέρα για 50′, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αφού κρυώσει και…καλή σας όρεξη!
Κοπή βασιλόπιτας
Οι μικροί μας μαθητές βοήθησαν με πολλή χαρά στην παρασκευή της πιο νόστιμης βασιλόπιτας, την οποία ψήσαμε στο σχολείο και ύστερα την κόψαμε. Ήταν απολαυστική! Φυσικά δεν ξεχάσαμε να βάλουμε και το φλουρί, το οποίο πέτυχε φέτος η λογοθεραπεύτριά μας κα Έφη Τρουλλάκη! Ευχόμαστε σε όλους μια καλή και γλυκιά χρονιά!