1ο βραβείο για την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου

         Με το βλέμμα πάντα στραμμένο στο παιδί και την ψυχική, συναισθηματική, σωματική του υγεία, το δίκτυο των 24 νηπιαγωγείων της Εύβοιας και Φθιώτιδας «Ενεργά σχολεία, μια Οικοσυμμαχία» πήρε μέρος στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό του saferinternet4kids και κέρδισαν το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ! Η αξία του βραβείου γίνεται τεράστια, αν αναλογιστεί κανείς πως περίπου 500 παιδιά και οι οικογένειές τους ταυτόχρονα ενημερώθηκαν και εκπαιδεύθηκαν για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Και ας μην ξεχνάμε πως στάσεις και συμπεριφορές που κατακτάμε στην ηλικία των 4-6 ετών μάς συνοδεύουν σε όλη μας τη ζωή! Συγχαρητήρια σε παιδιά και εκπαιδευτικούς και στους παντοτινούς μας συνοδοιπόρους, τους γονείς!

Tα αποτελέσματα του διαγωνισμού ΕΔΩ

(περισσότερα…)

Ενεργά σχολεία μια οικοσυμμαχία

Αγαπητοί γονείς

       Για να είναι συγκεντρωμένες όλες οι εργασίες του έργου «Ενεργά σχολεία μια οικοσυμμαχία¨, δημιούργησα ένα padlet. Εκεί μπορείτε να ανεβάζετε τις εργασίες του έργου και όχι όλες τις εργασίες των παιδιών. Με αυτόν τον τρόπο είναι σαν να έχουμε μια διαρκή έκθεση των έργων που συνέχεια εμπλουτίζεται,  έχουμε τη δυνατότητα να τα μοιραζόμαστε όλοι γονείς και παιδιά και μπορούμε να τα βρούμε όλα μαζί συγκεντρωμένα.

To PΑDLET μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ

Οδηγίες για πώς ανεβάζω ένα αρχείο ΕΔΩ

Made with Padlet

 

Σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Με την αναστολή λειτουργίας των σχολείων και για όσο διάστημα διαρκέσει θα υλοποιείται  Σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας webex

Οι δραστηριότητες που προγραμματίζονται είναι σύμφωνες με το με το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων  Σπουδών και το  Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών του  Νηπιαγωγείου.  

Η παρακολούθηση των διαδικτυακών μαθημάτων είναι υποχρεωτική

Οδηγίες για τη συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη

Η νηπιαγωγός θα σας στείλει έναν σύνδεσμο του τύπου https://minedu-primary2.webex.com….

Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο θα σας ζητήσει να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα ακολουθώντας τις οδηγίες που περιγράφονται στο βίντεο ΕΔΩ

Kατά την είσοδο πρέπει να χρησιμοποιούνται το email που έχει το παιδί από την εγγραφή του στο ΠΣΔ και το όνομά του

(περισσότερα…)

Προγράμματα eTwinning σχολ. έτους: 2020-21

 

Το Νηπιαγωγείο μας συνεχίζοντας για μια ακόμη χρονιά τη συμμετοχή σε Προγράμματα eTwinning το σχολ. Έτος 2020-21 θα συμμετέχει σε δυο προγράμματα . Πληροφορίες για το eTwinning εδώ

 1. Στην Ευρωπαική συνεργασία με το eTwinning έργο «Kids in Art” . Συνεργάτης μας είναι το Νηπιαγωγείο Katowice (Public Kindergarten Nr 66) από την Πολωνία. Το πρόγραμμα έχει θέμα την Τέχνη της ζωγραφικής. Στόχος είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν μεγάλα έργα ζωγραφικής και τους ζωγράφους που τα δημιούργησαν καθώς και να αναπαράγουν αυτά με το δικό τους τρόπο. Επίσης να γνωρίσουν παιδιά από μια άλλη χώρα και να συνεργαστούν μαζί τους στο ίδιο θέμα. Το έργο αυτό θα δώσει μια ευρωπαϊκή διάσταση στην εργασία που γίνεται στο Νηπιαγωγείο μας.

 2. Στο έργο «Ενεργά σχολεία μια Οικοσυμαχία». Στέλνω την επιστολή των συντονιστριών του έργου για ενημέρωσή σας. Ακολουθεί περιγραφή του έργου από τις συντονίστριες Σαμουτιάν Μαργαρίτα και   Λίλιαν Δούμα.      https://blogs.sch.gr/niparkitsfth/files/2020/11/5376_1.pdf

(περισσότερα…)

COVID-19

 

Αγαπητοί γονείς,

Σας  μεταβιβάζω τις οδηγίες για την αντιμετώπιση του COVID-19 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τα Νηπιαγωγεία.

Επισημαίνω τα παρακάτω:

 1. Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 στα παιδιά είναι πυρετός και βήχας. Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι:
 • Δυσκολία στην αναπνοή
 • Μυαλγίες
 • Ρίγος
 • Πονοκέφαλος
 • Δυσκαταποσία
 • Ρινική καταρροή/συμφόρηση
 • Ναυτία / έμετος
 • Κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις

(περισσότερα…)

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ…ΜΑΖΙ!!!

        Στις 11 Μαρτίου 2020 με την εμφάνιση της πανδημίας τα σχολεία κλείνουν.
        Σε μια βδομάδα περ’ιπου δημιουργείται ένα συνεργατικό  έργο eTwinning. 
        Περισσότερα από 200 Νηπιαγωγεία πανελλαδικά, 302 νηπιαγωγοί, και 4.800 νήπια συνεργάζονται στο έργο «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ…ΜΑΖΙ!!!». 
           Ιδρύτριες του έργου η Μαρίνα Ζαχαριά και η Αριάδνη Ευαγγελοπούλου, νηπιαγωγοί, με δώδεκα συντονίστριες. 
           Συγκεντρώνοντας όλες τις εργασίες, παραθέτω το αποτέλεσμα της εργασίας του Νηπιαγωγείου Αρκίτσας αλλά και όλων των συνεργαζόμενων Νηπιαγωγείων  

 

Made with Padlet

Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων

Αγαπητοί γονείς,

Επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων  ξεκινά από τη Δευτέρα 01/06/2020 έως και την Παρασκευή 26/06/2020.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις

 • Παιδιά που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή νοσούν ή συγκατοικούν με αυτές ή είναι άρρωστα ΔΕΝ ΠΡΟΣΈΡΧΟΝΤΑΙ  ΣΤΟ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΊΟ
 • Οι γονείς θερμομετρούν τα παιδιά και ελέγχουν για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων πριν την αναχώρηση από το σπίτι
 • Συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης Covid-19 είναι:

(περισσότερα…)

Εγγραφές 2020-21

Με βάση την ΚΥΑ : Φ.6/55114/Δ1,   το Π.Δ. 79/2017 και το ΦΕΚ 1767 τ. Β’ 08-05-2020,  οι εγγραφές θα γίνουν μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας διοίκησης με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης στη διεύθυνση www.gov.gr από 15 μέχρι 30 Μαίου 2020.

Οι αιτήσεις προνηπίων ή νηπίων που για πρώτη φορά ζητούν εγγραφή εξυπηρετούνται μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή».

Διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής

 1. Είσοδος στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) με τη χρήση των κωδικών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
 2. Επιλογή του Νηπιαγωγείου Αρκίτσας και συμπλήρωση των στοιχείων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και αριθμό κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα γίνεται η ενημέρωση για την πορεία της αίτησης.
 3. Στοιχεία που συμπληρώνονται :

α. Τα στοιχεία του προνηπίου: όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης

β. Διεύθυνση μόνιμης κατοικίας η οποία τεκμηριώνεται με σχετικό αποδεικτικό π.χ λογαριασμός δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών (Δ.Ε.Κ.Ο.), μισθωτήριο συμβόλαιο ή άλλο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας

γ. Στοιχεία άλλων τέκνων που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Αρκίτσας

δ. Επιθυμία για φοίτηση στο ολοήμερο τμήμα ή και στο τμήμα πρόωρης υποδοχής

ε. Τα στοιχεία των συνοδών του προνηπίου κατά την προσέλευση και την αποχώρηση από το Νηπιαγωγείο, επιλέγοντας τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, ο χρήστης δηλώνει υπεύθυνα ότι ασκεί τη γονική επιμέλεια του τέκνου που αιτείται εγγραφή, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα.

Δικαίωμα εγγραφής στην τάξη Προνήπια έχουν μαθητές γεννηθέντες το 2016

και στην τάξη  γεννηθέντες το 2015

Οδηγίες χρήσης για γονείς και κηδεμόνες

(περισσότερα…)