28η Οκτωβρίου

Οι μικροί μαθητές δημιούργησαν τα δικά τους έργα εμπνευσμένα από τα χαρακτικά της Βάσως Κατράκη.

Μέσα από τη προβολή εικόνων και βίντεο για τον πόλεμο τα νήπια συνειδητοποίησαν τις καταστρεπτικές συνέπειες του πολέμου. Δραματοποίησαν τα συναισθήματα φόβου και αγωνίας που νιώθουν όσοι βιώνουν τον πόλεμο και την καταπίεση ενώ παράλληλα εξέφρασαν με το δικό τους τρόπο το θαυμασμό για όλους όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την Ειρήνη.

Ακούν τον Εθνικό Ύμνο και δημιουργούν την προσωπογραφία του Δ. Σολωμού

 

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας το eTwinning έργο μας με τίτλο «Πάμε Μουσείο;»

Με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας βραβεύτηκε το eTwinning έργο μας με τίτλο «Πάμε Μουσείο;»
Συγχαρητήρια στους μαθητές μας που δούλεψαν με κέφι και μεράκι. Ευχαριστώ τους αξιόλογους συνεργάτες Δήμητρα Αγγελακούδη, Μαρία Σταματάκη,  Σοφία Δημητρίου Νινιού αλλά και τους γονείς που συνέβαλαν στην υλοποίηση του προγράμματος!
Θυμηθείτε τις δράσεις μας Εδώ 
Συνέντευξη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό ΕΡΤ

Μία βροχερή μέρα

Όταν βρέχει μεγαλουργούμε 🙂 Μεγάλες δημιουργίες από μικρά χεράκια!

Παρακολουθήσαμε το βίντεο με τίτλο “Ο κύκλο του νερού”

Δημιουργήσαμε τους δικούς μας ήχους της βροχής. Χτυπήσαμε δαχτυλάκια, χεράκια και ποδαράκια σιγανά, αργά, γρήγορα, και πιο δυνατά και στη συνέχεια δημιουργήσαμε καταιγίδα με βροντές.

Μπορείτε να ακούσετε το αρχείο ήχου

Παίξαμε το παιχνίδι “Ραδιόφωνο” .  Τραγουδώντας τη βροχούλα ανακαλύπταμε τη φωνή του συμμαθητή μας

 

Παράσταση κουκλοθεάτρου “Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα” – 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας.

Όταν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Αρφαρών συναντούν τους “Antamapantahou” Marionette Theater στην παράσταση “Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα” – 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας.