Αρχείο μηνός Οκτώβριος 2023

Οι πρώτες μας μέρες στο Νηπιαγωγείο!!!

Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στο μαγικό κόσμο του Νηπιαγωγείου μας με παιχνίδια γνωριμίας και συνεργασίας προκειμένου να νιώσουμε όμορφα, άνετα και να αρχίζει σιγά σιγά να δένει η ομάδα.
Σε αυτό μας βοήθησε η επίσκεψη του Τσέστερ (ενός ρακούν) στο σχολείο μας και ανάγνωση του σχετικού παραμυθιού.
collage 1
Ακολούθησαν οι κανόνες μας δηλαδή πως θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά μας για να περνάμε όμορφα και ευχάριστα στο σχολείο μας. Υπογράψαμε το συμβόλαιο των κανόνων και υποσχέθηκε όλη η ομάδα πως θα τους τηρούν. Έπειτα προχωρήσαμε σε μια ομαδοποίηση των συμπεριφορών ” είμαι χαρούμενος όταν…..είμαι λυπημένος όταν…” και συμπληρώσαμε και ένα σχετικό φύλλο εργασίας.
collage 4
Γνωρίσαμε τα διάφορα είδη γραμμών μέσα από παιγνιώδης δραστηριότητές
collage 2
Τέλος ασχοληθήκαμε με το όνομά μας. Μάθαμε να το αναγνωρίζουν, μάθουμε από ποια φωνούλα ξεκινά και τα παιδιά τοποθετούσαν την καρτέλα με το όνομα τους στο αντίστοιχο γράμμα της αλφαβήτας που υπήρχε στο πάτωμα. Αρχικά διακόσμησαν ολόκληρο το όνομά τους με τυπωματάκια από πολύχρωμες τέμπερες, μετά στολίσαμε το αρχικό τους γράμμα δίνοντάς το μορφή κάνοντάς το ανθρωπάκια. Κλείνοντας ψαρέψανε τα γραμματάκια από το όνομά τους μέσα από ένα σκέος με κουτάλα με σκοπό να το σχηματίσουν βάζοντας τα καπάκια στη σωστή σειρά.
collage 3