2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Στις 2 Απριλίου είναι τα γενέθλια του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Έτσι λοιπόν καθιερώθηκε η μέρα αυτή ως Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου.

Υποδεχτήκαμε στην ηλεκτρονική μας τάξη τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ Θοδωρή Παπαϊωάννου που μας διάβασε το παραμύθι του «Το πρώτο πέταγμα»

Μας άρεσε πολύ !!!

Ευχαριστούμε πολύ!!!

Επίσης κατασκευάσαμε τη δική μας αφίσα για να δώσουμε το δικό μας μήνυμα για αυτή τη σπουδαία ημέρα!!!

Διαβάζετε βιβλία λοιπόν!!!! Το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου!!!

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!

 

Η Ελλάδα μας φέτος γιορτάζει 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821!!!

Αν και με τα σχολεία κλειστά λόγω της πανδημίας ο εορτασμός της εθνικής μας επετείου φέτος ήταν διαφορετικός, κάναμε ότι  μπορούμε να συμμετάσχουμε κι εμείς σε αυτή την εθνική γιορτή .

Δείτε το βιντεάκι με τις εργασίες μας και χαρείτε μαζί μας!!!!

 

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!!!

Ο Καραγκιόζης και οι ήρωες του ΄21

Σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 και εν όψη του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2021 το διαδικτυακό Νηπιαγωγείο μας επισκέφθηκε το θέατρο σκιών του Γιάννη Νταγιάκου. Τα παιδιά γνώρισαν μαζί με τον Καραγκιόζη κάποιος από τους ήρωες του 1821. Είδαν τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι Έλληνες στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

 

 

Απόκριες αλλιώς!!!

Γιορτάσαμε και φέτος τις Αποκριές αλλιώς!!!

Με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη,

κατασκευάσαμε μάσκες και μεταμφιεστήκαμε σε λαγούς

σε λιοντάρια.

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε αποκριάτικο πάρτυ μασκέ στο σχολείο.

ΚΑΛΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ανάγνωση παραμυθιού «Ηρεμία έξω η βία» της Girardet Sylvie

 

Παραγωγή συνθήματος κατά της βίας

 

Αλλά παραγωγή ομαδικής αφίσας                                                                                             

Προβολή του παραμυθιού

«Color Your World With Kindness»

https://video.link/w/sn8fc

Ενημερωτική Ανακοίνωση Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 Δωρεάν και Ανώνυμη 24ωρης λειτουργίας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306,
που λειτουργεί ανώνυμα και δωρεάν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, την
επιστημονική καθοδήγηση της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, του
Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και υποστηρίζεται οικονομικά από το
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος-Μέγας Δωρητής.
Η Γραμμή αφορά το Πανελλήνιο, και λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της
εβδομάδας, καθόλη τη διάρκεια του έτους και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα
στήριξης οποιουδήποτε προσώπου αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει σε πρόσωπο αρμόδιο,
ειδικό, να ακούσει ό,τι και αν έχει να του πει. Αφορά 3 επιλογές:
Επιλογή 1-Ψυχολογική βοήθεια, Ψυχιατρική υποστήριξη
Επιλογή 2-ΨυχοΚοινωνικά θέματα
Επιλογή 3-Θέματα που αφορούν την Οικογένεια, Παιδιά και Εφήβους

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το παρακάτω έγγραφο:Λήψη αρχείου

«ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΑΞΙΔΕΥΩ» 2ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 

 

Το νηπιαγωγείο μας φέτος θα λάβει μέρος στο 2ο Μαραθώνιο ανάγνωσης «Με ένα βιβλίο ταξιδεύω» που διοργανώνεται από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Λίγα λόγια για το Μαραθώνιο και τους στόχους του:

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες
του Νηπιαγωγείου

Οκτώβριος 2020 – Μάιος 2021

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, μετά τον περσινό επιτυχημένο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για παιδιά Νηπιαγωγείου, διοργανώνουν και φέτος ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τη μορφή διαγωνισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες της προσχολικής εκπαίδευσης. Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προάγει τη φιλαναγνωσία και δίνει αφορμή στον εκπαιδευτικό να εργαστεί με την ομάδα του διαθεματικά, ενώ ενθαρρύνει τα παιδιά να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουν διάλογο και να γίνουν ενεργητικοί αναγνώστες.
Αποστολή: Με ένα βιβλίο ταξιδεύω

Στον φετινό Μαραθώνιο με θέμα «Με ένα βιβλίο ταξιδεύω», έχουν επιλεγεί βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων που καταπιάνονται με τις διαφορετικές εκφάνσεις του ταξιδιού: το ταξίδι ως μετακίνηση από έναν τόπο σε άλλο, για διακοπές ή για απόκτηση εμπειριών και γνώσεων, το νοητό ταξίδι σε άλλους τόπους και εποχές αλλά και το ταξίδι της ανακάλυψης του εαυτού μας και της ίδιας της ζωής. Με πυξίδα, με χάρτη, με διαστημόπλοιο ή άλλο μεταφορικό μέσο, με τα πόδια ή με τον νου, σας καλούμε αυτή τη σχολική χρονιά να ταξιδέψετε με αφορμή ένα βιβλίο.Γιατί σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι!

 

Στόχοι του προγράμματος

 • Να καλλιεργήσουν τα παιδιά μια φιλική σχέση με τη λογοτεχνία και την ανάγνωση βιβλίων και να γνωρίσουν το έργο Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών.
 • Να ταξιδέψουν στον χρόνο, στο παρελθόν και στο μέλλον, να κάνουν συγκρίσεις, να βρουν ομοιότητες και διαφορές με το σήμερα.
 • Να εντοπίσουν χρήσιμες πληροφορίες και να αποκτήσουν γνώσεις μέσα από την ανάγνωση κειμένων.
 • Να μπουν στη θέση όσων ταξιδεύουν και να αφουγκραστούν τα συναισθήματά τους, να ακούσουν τις εμπειρίες τους.
 • Να ασκηθούν σε βιωματικές, διαδραστικές προφορικές αναδιηγήσεις, αφηγήσεις παραμυθιών και ιστοριών, φανταστικών και πραγματικών.
 • Να κατανοήσουν ότι σε κάθε ταξίδι η διαδρομή έχει αξία και όχι ο προορισμός.

Το δικό μας Νηπιαγωγείο θα ταξιδέψει στο Μαραθώνιο αυτό με τα βιβλία

 • Ο πρώτος μου Σουίφτ: Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ σε διασκευή της Λίνας Σωτηροπούλου
 • Περιπέτεια στο διάστημα του Ίνγκο Ζίγκνερ
 • Η μαγική πυξίδα του Πολ Μακάρτνεï

Η επιλογή αυτής της ομάδας βιβλίων έγινε για να στηριχθεί το Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων που εκπονείται στο Νηπιαγωγείο μας για το σχ.  έτος 2020-21 με τίτλο » Αστροταξίδια».

ΚΑΛΕΣ ΜΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ!!!!

 

«Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-2022»

 

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, από το σχολικό έτος  2020-21 και εφεξής, γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής. Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους, σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

proti-eggrafi.services.gov.gr

Για το σχολικό έτος 2021-2022 οι ηλεκτρονικές εγγραφές στα Νηπιαγωγεία θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας.

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2021-2022, θα φοιτήσουν μαθητές που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής. Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών.

Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-22, μαθητές γεννημένοι το 2016 και το 2017 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.

Η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών είναι υποχρεωτική.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 

α) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), το οποίο συμπληρώνεται και υπογράφεται από παιδίατρο. Το Α.Δ.Υ.Μ. μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

β) Βιβλιάριο Εμβολίων του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

γ) Βεβαίωση από ΚΕΣΥ ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.

Πριν την υποβολή της αίτησης, απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωσή του.

Μετά την υποβολή της αίτησης, ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή».

Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα. Η σχολική μονάδα φοίτησης του νηπίου/προνηπίου θα καθοριστεί μετά το πέρας της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων και αφού η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κατανείμει τις αιτήσεις σύμφωνα με τις διαθέσιμες θέσεις κάθε Νηπιαγωγείου.

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής των Νηπιαγωγείων του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου εγγράφονται οι μαθητές/τριες κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνονται δεκτές χωρίς προϋποθέσεις.

Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:45-8:30):

 1. Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.
 2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα πέντε (5) νήπια/προνήπια.
 3. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.
 4. Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος πραγματοποιείται στις 16:00 σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου.

Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

Τα προνήπια που ήδη φοιτούσαν στο νηπιαγωγείο και θα είναι νήπια την επόμενη σχολική χρονιά, εγγράφονται αυτεπάγγελτα, θα πρέπει εν τούτοις να επικοινωνήσουν μαζί μας  για όσα επιθυμούν να εγγραφούν στο ολοήμερο και στην Πρόωρη Υποδοχή.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε πρόβλημα στην διενέργεια της εγγραφής επικοινωνήστε μαζί μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Πριν την προσέλευση σας στη σχολική μονάδα θα πρέπει να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία.

 

Ώρες επικοινωνίας: καθημερινά από τις 12.00-13.00μμ

Ολόκληρη η εγκύκλιος:Λήψη αρχείου

Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 2732082740

E MAIL:mail@nip-papad.lak.sch.gr

 

 

 

 

 

Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας

Σήμερα Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 επισκέφθηκε το σχολείο μας  «ο Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας».

Τα παιδιά τηρουμένων των μέτρων της πανδημίας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «ΕΛΜΕΡ, ο παρδαλός ελέφαντας» σε online streamming.

Tραγούδησαν χόρεψαν, χάρηκαν, στεναχωρήθηκαν και βοήθησαν τον γλυκό παρδαλό ελέφαντα να δώσει χρώμα ξανά στο γκρίζο ουράνιο τόξο!!!

Στη συνέχεια αφού είπαν στις εκπαιδευτικούς τι τους άρεσε ή δεν τους άρεσε από τα όσα έζησε ο παρδαλός ελέφαντας δημιούργησαν αφίσα για να δείξουν σε όλους όσα τους έμαθε ο νέος τους φίλος!

Έμαθαν και κατανόησαν την αξία της μοναδικότητας , της φιλίας , της ευγένειας του σεβασμού και της ομαδικότητας!!!

Σε ευχαριστούμε ΕΛΜΕΡ!!!!

Παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά.

Στοχεύει να προσελκύσει παιδιά και νέους, γονείς και κηδεμόνες, δασκάλους, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και τη βιομηχανία, τους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων και τους πολιτικούς, να ενθαρρύνει όλους να παίξουν το ρόλο τους στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου.

Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του διαδικτύου, το θέμα της φετινής Ημέρας “Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου το σεβασμό: Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα” ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου, να φέρει τους ανθρώπους κοντά.

Γιορτάζοντας και εμείς την ημέρα Ασφαλούς διαδικτύου αρχικά μοιραστήκαμε με τα παιδιά το νέο παραμύθι της Κάρμεν Ρουγκέρη » Ο Σίφης , ο ποντικός και το Διαδίκτυο» . Το παραμύθι αυτό γράφτηκε από τη διακεκριμένη συγγραφέα παιδικών βιβλίων για να προσφερθεί στη συνέχεια στην ελληνική αστυνομία μέσω της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να βοηθήσει και αυτή  με τη σειρά της το εξαιρετικό, δύσκολο και τόσο πολύτιμο έργο της.Λήψη αρχείου

Τα παιδιά διάβασαν το παραμύθι από την ψηφιακή βιβλιοθήκη του Νηπιαγωγείου μαζί με τους γονείς τους  το Σαββατοκύριακο και ζωγράφισαν αυτό που τα εντυπωσίασε περισσότερο από από την ιστορία.

Στη συνέχεια στην τάξη χρησιμοποιήθηκε εποπτικό υλικό από την ιστοσελίδα

Αρχική

Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά συζήτησαν και από την συζήτηση αυτή προέκυψε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με συμβουλές για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου

που στη συνέχεια μοιράστηκε στους γονείς.

Επίσης, από τα παιδιά του Ολοήμερου Τμήματος δημιουργήθηκε αφίσα που αναρτήθηκε στο σχολείο σε σημείο που μπορούν όλοι να τη δουν.

Συμμετέχουμε όλοι και προσπαθούμε για τη δημιουργία ενός ασφαλούς διαδικτύου, ενός κόσμου θετικού γεμάτο ευγένεια, σεβασμό και ειλικρίνεια!!!!!

ΠΗΓΗ:https://www.popi-it.gr/