“Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα.” - Νίκος Καζαντζάκης

Εικόνα κεφαλίδας ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΠΕΤΑ

Μήνας: Μάιος 2025

Αρχαία Ολυμπία

Το σχολείο μας  κάθε χρόνο οργανώνει εκδρομή με τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Φέτος  ως προορισμός μας, επιλέχθηκε η  Αρχαία Ολυμπία. Η συμμέτοχή ήταν μεγάλη όπως κάθε χρόνο. Συμμετείχαν γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Νηπιαγωγείου και του συστεγαζόμενου Δημοτικού σχολείου. 

Η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας έγινε εκτός των άλλων και για εκπαιδευτικούς λόγους αφού στόχος μας είναι πάντα η βιωματική εμπέδωση γνώσεων στους μαθητές μας.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Σήμερα 16-5-2025 κλιμάκιο της 2ης ΤΟΜΥ Άρτας, επισκέφθηκε το σχολείο μας κατόπιν πρόσκλησής μας και ενημέρωσε τους μαθητές/τριες για θέματα Διατροφής.  Μίλησε μαζί τους για τις καθημερινές τους συνήθειες και εμπειρίες!!! Μια πολύ εποικοδομητική ενημέρωση και συζήτηση  με τους μαθητές/τριες μας, απο τις Επαγγελματίες Υγείας κα Νούλα  και κα Γιαννέλου.

Σας ευχαριστούμε πολύ!!!

 

ΣΥΡΑΝΟ ΝΤΕ ΜΠΕΡΖΕΡΑΚ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Άρτας παρουσίασε φέτος το έργο του Εντμόν Ροστάν “Συρανό Ντε Μπερζεράκ” σε σκηνοθεσία Σωτήρη Σαρλή!!!.

sirano nte mperzerak

 

Η  συμμετοχή όλων – μικρών και μεγάλων – δεν ήταν απλώς ενθαρρυντική ήταν βαθιά συγκινητική. Γεμίσανε την αίθουσα με φως, χειροκροτήματα και συγκίνηση. Πάνω απο 2.500 μαθητές/τριες παρακολούθησαν δωρεάν τις καθημερινές μας παραστάσεις. Έδειξαν ότι η τέχνη, όταν φτάνει στην καρδιά, ενώνει και εμπνέει. Ότι το θέατρο είναι ζωντανή αναπνοή πολιτισμού και ανθρωπιάς.

Το νηπιαγωγείο ας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος παρακολούθησε την παράσταση που μας πλημμύρισε με ενθουσιασμό και μηνύματα μεγαλοψυχίας,  αξιοπρέπειας,  γενναιότητας ,  αυταπάρνησης, το πνεύμα, μα πάνω από όλα,  πως η ομορφιά του πνεύματος είναι πιο ανθεκτική από εκείνη της όψης!!!

36119bee cc58 4754 afc1 cc3041ee6605

Βόλτα στο Δάσος!!!

Μανούλες,  χρόνια πολλά!!!!

Η γιορτή της μητέρας  είναι μια ιδιαίτερη εορτή, αφιερωμένη στον ρόλο της μητέρας στην οικογένεια και την κοινωνία.

Η γιορτή της Μητέρας γιορτάζεται σε όλον τον κόσμο τη 2η Κυριακή του Μαϊου! Κι εμείς την τιμήσαμε με οδηγό την αγάπη μας και τη φαντασία μας!!!

cf2ecd72 aeb6 47c0 bc60 bb3d8a1b7f33

Make-A-Wish!

Make-A-Wish!   ΕΠΑΙΝΟΣ 2024-2025

2024 25 Epainos 048 NHPIAGOGEIO AMFITHEAS PETA

Σχέδιο Δράσης Ενεργούς Πολιτειότητας

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση