“Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα.” - Νίκος Καζαντζάκης

Εικόνα κεφαλίδας ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΠΕΤΑ

Μήνας: Δεκέμβριος 2021

Σε Χριστουγεννιάτικo κλίμα!!! 2ος Θεματικός κύκλος

3ο εργαστήριο, 2ου Θεματικού κύκλου   Τίτλος: «Τι είναι τα Χριστούγεννα»

Υποδεχθήκαμε το Δεκέμβρη με Χριστουγεννιάτικη διάθεση!!!

Σχεδιάσαμε αστέρια που τα στολίσαμε γράφοντας επάνω σκέψεις και ευχές που μας έρχονται στο μυαλό όταν πλησιάζουν Χριστούγεννα.

Καθώς διεξαγόταν η δραστηριότητα, εκφράστηκαν και τα συναισθήματά μας σχετικά με τα Χριστούγεννα. Κατά την διάρκεια της συζήτησης ένας μαθητής ανέφερε  ότι «υπάρχουν παιδάκια που δεν χαίρονται τα Χριστούγεννα γιατί δεν έχουν «βασικά είδη πρώτης ανάγκης». Ρωτήσαμε «αν μπορούμε να κάνουμε κάτι ώστε να αλλάξουμε καταστάσεις που μας στενοχωρούν.

Οι μαθητές  ασχοληθήκαν με την έννοια της γιορτής που αφορά την προσφορά και την αγάπη και κυρίως τι ενέργειες κάνουμε για να δείξουμε το ενδιαφέρον μας στους άλλους.

Βιβλίο που διαβάσαμε ήταν: «Το Δώρο της Παπλωματούς»    

Το σχολείο μας τις επόμενες μέρες, μετατράπηκε σε πραγματικό εργαστήρι, που μπορώ να πω ότι ίσως και να συναγωνιζόταν,  αυτό  του Αϊ – Βασίλη.

Μυρωδιές κανέλας, πορτοκαλιού, πεύκου, μιας και το σχολείο μας περιτυλίγεται απο τέτοια δέντρα αλλά και χριστουγεννιάτικους σκοπούς και ύμνους, να ξεπετάγονται απο κάθε γωνιά.

Ο ενθουσιασμός μας μεγάλος.

Ο Αϊ – Βασίλης σε κάθε ζωγραφιά και γωνιά!!!

Τα στολίδια μας από ανακυκλώσιμα υλικά, αρχίζουν να παίρνουν μορφή κι εμείς…………. πλημμυρισμένοι με γκλίτερ και χρυσόσκονες…………..!!!

Στόχος μας:

Η Δημιουργία κλίματος σεβασμού και εμπιστοσύνης, η χρησιμοποίηση υλικών που έχουν στη διάθεσή τους με ευφάνταστο τρόπο και κυρίως με την φαντασία τους, η ελεύθερη έκφραση συναισθημάτων, η δημιουργία όμορφης δημιουργικής συνύπαρξης!

Τα στολίδια μας…….!!!!

Έτοιμο και το Χριστουγεννιάτικο Ημερολόγιο Αριθμητήριο.

Οι μαθητές μαθαίνουν να μετράνε μέχρι το δέκα τοποθετώντας τις χάντρες του δέντρου σε όποιο σημείο θέλουν και με όποιον τρόπο, ενώ παράλληλα εγκλιματίζονται με το ημερολόγιο των 12 μηνών του χρόνου.

  Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μας  με τα δικά μας αυτοσχέδια στολίδια πάντα!!!

266672057 241712451275076 2288084413044691084 n 1

 

   Το σκηνικό μας για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας!!!

με τίτλο:

“Τα στολίδια του δέντρου πραγματοποιούν Χριστουγεννιάτικες ευχές!!!”

267443401 1729666747229999 252716369701982956 n

 

 

 

Κοινωνική προσφορά του Νηπιαγωγείου μας!!! 2ος Θεματικός κύκλος

2ο εργαστήριο, 2ου Θεματικού κύκλου, Θεματική : Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ- Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη και Υποθεματική: Ανθρώπινα Δικαιώματα και Συμπερίληψη

με τίτλο: “Τι είναι τα Χριστούγεννα”

  Η χαρά του να προσφέρεις είναι χαρά διπλή!!!

Ξεκινώντας τις δραστηριότητές μας επηρεασμένοι απο το πρόγραμμα της ActionAid που προηγήθηκε εστιασµένοι στο κλειστό και οικείο περιβάλλον της τάξης, προχωρήσαμε σε δράσεις που αφορούν τη σχολική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα τα πεδία ενεργοποίησης μας ήταν:

«Αναλαµβάνω δράση»  στο Σχολείο μας, που σηµαίνει ότι κάθε μαθητής επιστρατεύει τη φαντασία του, για να βρει τρόπους να βοηθήσει. Χρειάστηκε  να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο, χωρίς να σκεφτούμε τι κέρδος θα αποκομίσουμε. Το μεγαλύτερο κέρδος  για όλους μας, είναι η ικανοποίηση ότι προσφέρουμε  στον συνάνθρωπο και στην κοινότητά µας.

Έτσι μέσα σ ένα Χριστουγεννιάτικο σκηνικό με ζεστή ατμόσφαιρα, που πλήμμυριζε απο μυρωδιές κανέλλας, πορτοκαλιού και πεύκου, με Χριστουγεννιάτικους ύμνους, φτιάξαμε στολίδια, κάρτες και ημερολόγια απο ανακυκλώσιμα υλικά, που αρχικά ανταλλάξαμε με συνομήλικους μαθητές, γειτονικού νηπιαγωγείου και στη συνέχεια προσφέραμε στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Αρταίων.

Οι φωτογραφίες είναι απο τις ανταλλαγές δώρων με το Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου, με τις υπέροχες συναδέλφισσες με τις οποίες συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο των Κοινωνικών Δεξιοτήτων για τη φετινή χρονιά!!!

 

Στο   ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ

(Ευχαριστούμε την κ. Ειρήνη Μπούρη και όλους τους εργαζομενους στο ΚΔΑΠ  ΜΕΑ για την φιλοξενία τους και την ευγένεια με την οποία  μας υποδέχθηκαν ώστε να μοιράσουμε τα δωράκια-στολίδια που φτιάξαμε στο νηπιαγωγείο μας, για τους μαθητές του ΚΔΑΠ)

  Mε στόχο να προσφέρουμε λίγες  στιγμές χαράς και αγάπης, σε ηλικιωμένους αδύναμους συνaνθρώπους μας που έχουν ανάγκη, το νηπιαγωγείο μας (μέσω  της κοινωνικής πρόνοιας), προέβει στη συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας. 

263853157 313702227421381 2485608640894641395 n

 

Act!onaid!!!

Η δανειστική εκπαιδευτική βαλίτσα 2Π έφτασε στο νηπιαγωγείο μας και έδωσε  την ευκαιρία στους μαθητές να προσεγγίσουν την έννοια του Ενεργού Παγκόσμιου Πολίτη. Ο κύριος 2Π, μια κούκλα που ενσαρκώνει τον Παγκόσμιο Πολίτη και τα ταξίδια του, είναι η αφορμή για να “ξεκινήσει” και το δικό μας ταξίδι στον κόσμο. Οι μαθητές ανακάλυψαν τι συμβαίνει στο κόσμο μας, πώς αυτός λειτουργεί και προβληματίστηκαν για το ποιος είναι ο δικός τους ρόλος μέσα σε αυτόν. Με δραστηριότητες, κατασκευές, δραματοποίησηση και εξερεύνηση στο google, ταξιδέψαμε σ όλο τον κόσμο και γνωρίσαμε απο κοντά τις “ΑΝΑΓΚΕΣ” όλων των παιδιών και επαναξιολογήσαμε τα δικά μας “ΘΕΛΩ” 

 

 

 

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση